şimdi gelelim içim, keyif ve bardağın incelemesine;
ön edit; yorumlarım kimseyi bağlamaz, kişisel fikrimdir, herkesi tenzih ederim
* bardak üzerine V60 Dripper ı koyarak demlemek doğru bir seçenek değil, eğimli üst yapısı sayesinde,dripper düz durmuyor ve doğru akış sağlanmıyor!
* geniş bir bardak, tutuşu orta-küçük eller için sıkıntılı, tam kavrayamıyorsunuz, düşecekmiş hissi veriyor, tabandan parmaklarınızla destek vermek şart, taban kalın olduğu için ısınmıyor, ancak yan duvarlar ısıyı direkt parmaklarınıza veriyor.
* benim içimi keyifli değil, yukarı doğru incelerek daralan formu sayesinde dudak ile kahve arasında boşluk yaratıyor (bazıları bunu sevebilir)
* kahve için kullanacağımı sanmıyorum, ancak viski için daha şık olur kanısındayım
burası çokomelli 
* 1. bardak gırtlağına kadar doldurulursa 255ml alıyor, ama içmek ve bir yerden başka bir yere dökmeden, el yakmadan götürülmesi mümkün değil
* 2. bardak gırtlağına kadar doldurulursa 240ml alıyor, ama içmek ve bir yerden başka bir yere dökmeden, el yakmadan götürülmesi mümkün değil
alabildikleri sıvı kapasitesi
boş dara ağırlıkları
bu nasıl mı oluyor ? 
* elimde aynı kutudan çıkan 2 farklı tabanlı bardak var, evet 2 (iki) farklı, birinin tabanı diğerine göre daha kalın

- (el işçiliği ile mi yapılıyor bilmiyorum, eğer öyleyse bu normal diyebiliriz

) -
* ama yine de enteresan bir durum, aralarında 15ml oynuyor
* gerçi kimse böyle gırtlağına kadar doldurup içmez, içemez,
* ben iki bardakla da 230ml lik demleme yaptım, çıktılarım 216-218ml aralığındaydı, bu da kullanacaklar için yeterli dudak boşluğu alanı veriyor
* bardak ile ilgili polemikler bitmiyordu
farklı taban fotografları;
emeği geçen tüm dostlara tekrar tşk lerimle
son edit; amacım burada polemik filan yaratmak ve memnuniyetsizmiş gibi görünmek değil, bana ilginç geleni sizlerle paylaşmaktı.. sevgiler