şimdi gelelim içim, keyif ve bardağın incelemesine;
ön edit; yorumlarım kimseyi bağlamaz, kişisel fikrimdir, herkesi tenzih ederim
* bardak üzerine V60 Dripper ı koyarak demlemek doğru bir seçenek değil, eğimli üst yapısı sayesinde,dripper düz durmuyor ve doğru akış sağlanmıyor!
* geniş bir bardak, tutuşu orta-küçük eller için sıkıntılı, tam kavrayamıyorsunuz, düşecekmiş hissi veriyor, tabandan parmaklarınızla destek vermek şart, taban kalın olduğu için ısınmıyor, ancak yan duvarlar ısıyı direkt parmaklarınıza veriyor.
* benim içimi keyifli değil, yukarı doğru incelerek daralan formu sayesinde dudak ile kahve arasında boşluk yaratıyor (bazıları bunu sevebilir)
* kahve için kullanacağımı sanmıyorum, ancak viski için daha şık olur kanısındayım
burası çokomelli 
* 1. bardak gırtlağına kadar doldurulursa 255ml alıyor, ama içmek ve bir yerden başka bir yere dökmeden, el yakmadan götürülmesi mümkün değil
* 2. bardak gırtlağına kadar doldurulursa 240ml alıyor, ama içmek ve bir yerden başka bir yere dökmeden, el yakmadan götürülmesi mümkün değil
alabildikleri sıvı kapasitesi
Ekli dosyayı görüntüle 6859 Ekli dosyayı görüntüle 6860
boş dara ağırlıkları
Ekli dosyayı görüntüle 6862 Ekli dosyayı görüntüle 6861
bu nasıl mı oluyor ? 
* elimde aynı kutudan çıkan 2 farklı tabanlı bardak var, evet 2 (iki) farklı, birinin tabanı diğerine göre daha kalın

- (el işçiliği ile mi yapılıyor bilmiyorum, eğer öyleyse bu normal diyebiliriz

) -
* ama yine de enteresan bir durum, aralarında 15ml oynuyor
* gerçi kimse böyle gırtlağına kadar doldurup içmez, içemez,
* ben iki bardakla da 230ml lik demleme yaptım, çıktılarım 216-218ml aralığındaydı, bu da kullanacaklar için yeterli dudak boşluğu alanı veriyor
* bardak ile ilgili polemikler bitmiyordu
farklı taban fotografları;
Ekli dosyayı görüntüle 6863
emeği geçen tüm dostlara tekrar tşk lerimle
son edit; amacım burada polemik filan yaratmak ve memnuniyetsizmiş gibi görünmek değil, bana ilginç geleni sizlerle paylaşmaktı.. sevgiler