• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu yeni siyah krankı bekliyordum, 300 lira civarı bir şey tahmin etmiştim ama 500 küsurla sadece lansmanı başladı, 20 tane filan da satılmış. :)
Almaya elim gitmedi şimdilik, stoklarım tükenince yurtdışı kahve alarak kendimi bu tutumlu davranışımdan dolayı ödüllendirirken paradoksun dibine vurup bütçemi cezalandırma gibi bir planım var.

Bu arada fiyat tahminlerim merkez bankası yıl sonu kur tahminleriiyle benzerlik gösteriyor. Baya sapaklı. :) Bundan sonra tahminim x 2 şeklinde tahmin oluşturacağım. ;)

Ben artık ekipmanlara yatırımı bıraktım hatta sadeleşiyorum. Fakirliğime alışmaya çalışacağım. Bir ekipman alınca onu krankı bunun çantası ötekinin saklaması derken hard kapitalizme yenik düştüğümü farkettim. Kahveyi de az ama öz alacağım. Her gün veya günde 2 kere içilen bir hobi olmaktan çıkarıyorum.

Ben artık ekipmanlara yatırımı bıraktım hatta sadeleşiyorum. Fakirliğime alışmaya çalışacağım. Bir ekipman alınca onu krankı bunun çantası ötekinin saklaması derken hard kapitalizme yenik düştüğümü farkettim. Kahveyi de az ama öz alacağım. Her gün veya günde 2 kere içilen bir hobi olmaktan çıkarıyorum.
Kafanın rahat olacağı kahveleri alıp haftada birkaç kez tüketmek en iyisi gibi.
Ekipman olayına gelirsek, biraz deneyim kütüphanesiyle ilgili aslında. Krankı eski kolla ilgili bir sorun olduğundan değil, sırf denemiş olmak için alacaktım. Ama deneyim artık pahalıya patlıyor. Ne o öyle Avrupalı gibi kafan rahat alışveriş yapmak?
Bence bir değişim opsiyonu sunulabilirdi. Yani orjinal kol ile değişim yapılıp üstüne bir miktar ücret talep edilse daha makul olurdu. Black crank alanlar eski kolu ancak yedek olarak saklayacaklar sanırım.
İnanın ben de düşünüyordum, eski kolu nereye koyacağız diye. :) Fiyatı görünce rahatladım, olduğu yerde duracak artık. :)

Kafanın rahat olacağı kahveleri alıp haftada birkaç kez tüketmek en iyisi gibi.
Ekipman olayına gelirsek, biraz deneyim kütüphanesiyle ilgili aslında. Krankı eski kolla ilgili bir sorun olduğundan değil, sırf denemiş olmak için alacaktım. Ama deneyim artık pahalıya patlıyor. Ne o öyle Avrupalı gibi kafan rahat alışveriş yapmak?

İnanın ben de düşünüyordum, eski kolu nereye koyacağız diye. :) Fiyatı görünce rahatladım, olduğu yerde duracak artık. :)

Üstad krankı, aksı, topuzu, kılıfı, kavanozu, çantası... Değiştir değiştir bitmiyor. Madem bu kadar değişecek veya revizyona ihtiyaç var versiyon değişsin ona göre fiyatlanma olsun. Bir bütçe dostu biri de elit seviye. Her dönem bir zımbırtısı değişiyor ilavesi geliyor. Ben yoruldum artık..
Kavanozun kırılabilir olduğunu, kısa sapın çevirmeye olumsuz etkisi olduğunu, aksın aralığının geniş olmasının ince ayara problem çıkaracağını, topuzun küçük olmasının kavramaya olumsuz etkisini koca firma kaç yıldır yeni mi öğrendi. Böyle böyle kapitalizme yenik düşüyorum. Commandante özelinde oldu gibi ancak istisnasız yeni dünya malları böyle oldu. Adına da bu sürecin arge koymuşlar. Hiç bu dönemin adamı değilim valla.
Birkaç seneye de elektrikle çalışan commandante gelir hazır mısınız ondan sonra da pille çalışanı gelir.

Son düzenleme:
Üstad krankı, aksı, topuzu, kılıfı, kavanozu, çantası... Değiştir değiştir bitmiyor. Madem bu kadar değişecek veya revizyona ihtiyaç var versiyon değişsin ona göre fiyatlanma olsun. Bir bütçe dostu biri de elit seviye. Her dönem bir zımbırtısı değişiyor ilavesi geliyor. Ben yoruldum artık..
Kavanozun kırılabilir olduğunu, kısa sapın çevirmeye olumsuz etkisi olduğunu, aksın aralığının geniş olmasının ince ayara problem çıkaracağını, topuzun küçük olmasının kavramaya olumsuz etkisini koca firma kaç yıldır yeni mi öğrendi. Böyle böyle kapitalizme yenik düşüyorum. Commandante özelinde oldu gibi ancak istisnasız yeni dünya malları böyle oldu. Adına da bu sürecin arge koymuşlar. Hiç bu dönemin adamı değilim valla.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Ürün geliştirme aşamasında hepsinin hesaplanması gerekliydi, belki maliyetler izin vermedi. Kapitalizm dediğiniz gibi biraz da, ödemeler sürekli olmalı, çarklar dönmeli, para sürekli el değiştirmeli...
Benim için de yorucu. "Çalışıyorsa elleme." prensibini benimsiyorum artık. 🙄

Birkaç seneye de elektrikle çalışan commandante gelir hazır mısınız ondan sonra da pille çalışanı gelir.
Onların Ar-ge'sinden gerekli dersleri 1Zpresso çıkarmış ve şu an kullandığım Kpro yu yapmış :) Haznesi kırılmıyor, kol uzun ve ince öğütüme uygun aks mevcut. Ha kedi-ciğer hesabı yanlış anlaşılma olmasın Cmd'de kullandım yakın zamana kadar, farklı ekipmanlar denemeyi seviyorum, bakarsın yine alırım mk4 olandan kalitesi ortada sonuçta ama yukarıdaki yorumada katıldığımı belirtmek isterim.

Bir ara 20 gr espressoyu 1 dakika altında öğütüyorum dediğimde tur sayısını saymamı rica etmişlerdi. Bugün yaptım. :)

20 gr Cleancup kavrumu Etiyopya Idido
Süre: 50 Saniye
Tur Sayısı: 119
Klik: Cmd Red 14 (Normal aks 6-7 gibi düşünün)
Ben sormuştum, teşekkürler dönüş için. Size sorduktan sonra filtrede öğütürken bir kaç kez saydım 21clickte hep 120 tur civarı çıktı. Bu durumda espressoda daha yüksek sayı çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Deneyip sonuçları paylaşırım.

Eksik değerlendiriyorsunuz. Bu saydıklarınızın hiçbiri elzem şeyler değil. Comandante bunlar olmadan da tam performansını veriyor.

Tüm C40'lar hala standart krankla geliyor, çevirmeye olumsuz etkisi ya da yetersizliği de yok. Standart haliyle de en kolay işlem Comandante'de zaten. Fakat hanım kullanıcılardan ve bileklerinde sağlık problem yaşayan arkadaşlardan talepler vardı. Daha da kolay olsun madem çevirme dendi, bu opsiyon geliştirildi. Öte yandan kimi kullanıcı da Black Crank ve topuz taşınabilirliği düşürüyor, çevirme turum uzar, hiç ihtiyacım da yok diyebilir son derece haklı olarak. Elzem mi yani bu parça? Hayır.

Big Joe topuz büyük elleri olanlar için kavramada kolaylık sağlayabilir. Öte yandan benim gibi elleri küçük olanlar ya da taşınabilirliği ön planda tutan arkadaşlar için asla ve asla gerekli değil. Elzem hiç değil. Opsiyon.

Comandante temelinde espresso değirmeni olarak tasarlanmadı, her işi yapsın mantığıyla ve ortalama her aralığa hitap edebilecek şekilde. O yüzden kutudan Red Clix ile çıkmıyor. Espresso tarafında yoğun kullanım olacaksa opsiyon. Elzem mi? Çok az ve yoğun espresso kullanan kullanıcı için belki. Genel ihtiyaç mı? Hayır. Ben kullanmıyorum, daha fazla ayarla ya da söküp takarken daha hassas dişlilerle neden uğraşayım. Kullanıcıların çoğu için de böyle. Standart halde ek maliyete ve komplikasyona gerek yok çünkü.

Kavanozlar hala bir klasik cam, bir polimer olarak çıkıyor. Polimer taşınabilirlik anlamında bir opsiyon. Bu camın dev bir eksiği, kusuru değil. Hala ben polimer kullanmayacağım diyen çok geniş bir kullanıcı kitlesi var. Statik oluşturuyor, beğenmiyorum diyor. Ne olursa olsun cam malzeme kullanacağım diyor. Taşınabilirliğe, cupping vs için dara almadan hızlıca dolum yapmaya faydası var. Elzem mi? Hayır. Cam eksik bir malzeme mi? Hayır. Çok mu kırılgan ya da hassas. Hayır, gayet kuvvetli. Yere düşürmeyin, fırlatmayın, yeter. Polimer haznelerin doğuşu da başka bir tasarım için malzeme çalışırken çok doğal biçimde ilerledi zaten.

Ezcümle, aksesuarların hiçbirinde zorunda değiliz arkadaşlar. Bu yaklaşım önemli. Cebindeki 500 lirasını hiç fayda görmeyeceği Red Clix'e yatırmasın diye günde hala en az 1 saat dil döküyorum toplamda kullancılarımıza sunum yaparken. 150 liralık fırça yerine ürünü çizmeyecek yapıda basit 10-20 liralık fırçaların iş göreceğini, bu anlamda marka değerine aksesuarda para yatırmak yerine kahve almaları gerektiğini söylüyorum. Basit bir keseye bile sarıp götürseniz kılıfa falan bile ihtiyacınız yok. Fakat bunlar da ürünün noksanı demek değil, bu da önemli. Bunlar yedek parça değil çünkü, değişiklikler için opsiyonlar. Görsel değeri yüksek opsiyonlar olabiliyor, bu açıdan da değerlendirilebilir. Özelleştirmek isteyen, bütçesine uygun olan arkadaşlar değerlendirirler. Yoksa ben de çok gönüllü satmıyorum hiçbir aksesuarı. :) Telefonu Apple'dan alıp kılıfını oradan almıyorum işte, siz anlayıverin.

Edit: Birkaç seneye elektrikle çalışan Comandante de gelecek doğru, bu da manuel öğütücünün eksiği değil. Başka ihtiyaç için başka çözüm. Bambaşka alanlar, bambaşka kullanımlar. Kim nasıl tercih ederse, herhangi biri de zorunluluk değil. Minimal tutup, ihtiyaçtan öte fantezi yapmama kısmına katılıyorum. Hepimiz için geçerli.

Herkese Sevgiler.

Son düzenleme:
Togay beycim yazdıklarınızın hepsi doğru ancak benim anlatmak istediğim bize iyileştirmelerin hepsinin parça parça sunuluyor oluşu. Konu commandante özelinde gibi oldu ama genel olarak tüketim malzemelerinde durum bu oldu. Commanrante hali hazırda bende de var. Diğerleri için çıtayı yukarıda tutan zaten kendisi ama bence bütün bu değişiklikleri aksesuar olarak değil de komple başka bir versiyon olarak çıkarmalıydı. Üstte yazan arkadaşın dediği gibi bütün bu değişiklikleri başka değirmenler opsiyonsuz sunuyor artık. Ne diyeyim bu da başka bir satış politikası. Kurbağanın sıcak suya karşı yavaş yavaş alıştırılması gibi. :) saygılar.

plastik kavanoz gelince delip baska bir şişeye adaptör olarak kullanma düşüncem var.
kesilmeye uygun yapıda mı acaba.
yada nasıl kesebiliriz.

Birkaç seneye elektrikle çalışan Comandante de gelecek
Niche'yi tahtından edecek, refahı arttırıp ekonomimizi düzeltecek ve tüm dertlere derman olacak tincoffee güvencesiyle satışı yapılacak öğütücüyü ben bu yıl bekliyordum, tembel Almanlar :D

Son düzenleme:
Bir ara 20 gr espressoyu 1 dakika altında öğütüyorum dediğimde tur sayısını saymamı rica etmişlerdi. Bugün yaptım. :)

20 gr Cleancup kavrumu Etiyopya Idido
Süre: 50 Saniye
Tur Sayısı: 119
Klik: Cmd Red 14 (Normal aks 6-7 gibi düşünün)
Farklı kahvelerde tekrar denedim sonuç aynı. 16gr kahve 21 clicklerde 120-130 turda öğütüyorum. Ama espresso inceliğine geçtiğimde (7click) 18 gr kahve 200turu kesin geçiyor. Tur sayım sizdeki gibi olsa elektrikli değirmen almayı hiç düşünmezdim. Bu fark neden acaba hiç bilmiyorum 🤷 @raistlin hocam bir fikriniz var mı? Değirmeni olabildiğince düz tutmaya çalışıyorum.

Farklı kahvelerde tekrar denedim sonuç aynı. 16gr kahve 21 clicklerde 120-130 turda öğütüyorum. Ama espresso inceliğine geçtiğimde (7click) 18 gr kahve 200turu kesin geçiyor. Tur sayım sizdeki gibi olsa elektrikli değirmen almayı hiç düşünmezdim. Bu fark neden acaba hiç bilmiyorum 🤷 @raistlin hocam bir fikriniz var mı? Değirmeni olabildiğince düz tutmaya çalışıyorum.
Merhaba,

Sanırım bunu videoyla da göstersem iyi olacak madem boss'u etiketlediniz. :)

Kesicinin çekirdekleri ne kadar araya aldığı ve çekirdeklerin sertliği ile ilgili olabilir. Tecrübeli arkadaşlar lütfen açıklasın :) Kabaca düşününce, direnç ne kadar artarsa tur sayısı da o kadar artar gibi geliyor bana. Yani o incelikte sert ve büyük çekirdekler tur sayısını artırıyor olabilir.

Merhabalar,

Turlar çok sabit alınması gereken şeyler değil, ilgili değirmenin spesifik kalibrasyonu, beslemeniz vb faktörlere bağlı. Farklı değirmenler arasında minimal farklar olur, ortak lisanı engellemez. Çok kafanıza takmayın, gönderin uygun vaktinizde inceler ilgileniriz, uzaktan yanıtlamak yerine. :) Sevgiler.

Hemen Comandante'yi elinizden çıkartıp Sözen el değirmeni almanızı öneririm. Üstüne kalan parayla ihtiyacınız olan başka bir ekipmanı alabilirsiniz. Böylece Comandante'nin amatör hatalarından kurtulursunuz. Üstelik demir eksikliğiniz varsa hiç merak etmeyin o iş de bizde.

Hemen Comandante'yi elinizden çıkartıp Sözen el değirmeni almanızı öneririm. Üstüne kalan parayla ihtiyacınız olan başka bir ekipmanı alabilirsiniz. Böylece Comandante'nin amatör hatalarından kurtulursunuz. Üstelik demir eksikliğiniz varsa hiç merak etmeyin o iş de bizde.
Hocam amatörleri de desteklemek lazım ki gelişebilsinler. Yoksa ben de bilirim sözen alıp keyfime bakmayı aynı zamanda da kas yapmayı. :)

Geri