• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Coffee Chronicler bir review paylaşmış. Altta bir yorumda Comandante'nin yeni bir versiyon üzerinde çalıştığından bahsedilmiş. @raistlin Togay Bey var mı böyle bir istihbarat :D

Bence konumunu tehlikeye atar, bir nevi kendi ayağına sıkar derim ben, bir yandan ilerleme de iyi diye düşünürüm. Bilemedim. :)

Coffee Chronicler bir review paylaşmış. Altta bir yorumda Comandante'nin yeni bir versiyon üzerinde çalıştığından bahsedilmiş. @raistlin Togay Bey var mı böyle bir istihbarat :D

Epeyce zamandır çok farklı burr setler, farklı çaplar, farklı açılar deneniyor, zaten denenmese olmaz. :) Hepsinin farklı etkileri var.
Ancak an itibariyle ve güncel haliyle Nitro Blade altın dengeye en yakın burr set.

Bence konumunu tehlikeye atar, bir nevi kendi ayağına sıkar derim ben, bir yandan ilerleme de iyi diye düşünürüm. Bilemedim. :)
Ben kesinlikle yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle klik sistemi çok kötü 1zpresso ve Chestnut X gibi rakiplerinin gerisinde kalıyor. İncelediğimde biraz da statik sorunu olduğunu gözlemledim bu konularda iyileştirmelere gidilirse kullanıcılar açısından yararlı olacaktır. 👌 Tabi ki burr değişir ve öğütüm tutarlılığı biraz daha artarsa rakipsiz olur.

Epeyce zamandır çok farklı burr setler, farklı çaplar, farklı açılar deneniyor, zaten denenmese olmaz. :) Hepsinin farklı etkileri var.
Ancak an itibariyle ve güncel haliyle Nitro Blade altın dengeye en yakın burr set.
Burr üstüne değil de sanki ergonomi plastik malzemelerin kullanılmaması ve güncel klik sistemi üzerine çalışılsa daha iyi olur. Kimse comandante burr'undan şikayet edemez ama diğer konularda gün geçtikçe geri kalıyorlar :) Tariflerde biri red clix 40 klik dediğinde "hocam nasıl saydın o kadar kliği" demekten kendimi alamıyorum. Tesbih çekmek daha kolay :)

Burr üstüne değil de sanki ergonomi plastik malzemelerin kullanılmaması ve güncel klik sistemi üzerine çalışılsa daha iyi olur. Kimse comandante burr'undan şikayet edemez ama diğer konularda gün geçtikçe geri kalıyorlar :) Tariflerde biri red clix 40 klik dediğinde "hocam nasıl saydın o kadar kliği" demekten kendimi alamıyorum. Tesbih çekmek daha kolay :)
Red clix kullanıyorum, genelde 40'ta oluyor ama gerçekten say say zorluyor insanı. İnce çekimde de çevirmek zorluyor gerçekten. Comandante'nin kendini geliştirmesi gerekiyor ama bir yandan da "bu el değirmeninde gelinen son noktadır." mesajı vermeye çalışırken, "yok orası değil şimdi oldu, burası." demek de marka algısı açısından riskli. Bu kadar rakip çıkması tıkırında olan işi sıkıntıya soktu bence. :)
5 yıldır aynı değirmeni 2. elde bile sıkıntısız satabilme özgüveniyle satın alıyor insanlar... Devrim denecek değişiklikler bu algıyı yıkma potansiyeline sahip. Olumlu sonuçları da olabilir tabii, zaman gösterir.

Red clix kullanıyorum, genelde 40'ta oluyor ama gerçekten say say zorluyor insanı. İnce çekimde de çevirmek zorluyor gerçekten. Comandante'nin kendini geliştirmesi gerekiyor ama bir yandan da "bu el değirmeninde gelinen son noktadır." mesajı vermeye çalışırken, "yok orası değil şimdi oldu, burası." demek de marka algısı açısından riskli. Bu kadar rakip çıkması tıkırında olan işi sıkıntıya soktu bence. :)
5 yıldır aynı değirmeni 2. elde bile sıkıntısız satabilme özgüveniyle satın alıyor insanlar... Devrim denecek değişiklikler bu algıyı yıkma potansiyeline sahip. Olumlu sonuçları da olabilir tabii, zaman gösterir.

Niye zora soksun? Elbet olacak alternatifler, rakipler, benzer ya da farklı fiyat aralığında seçenekler. Bir deniz yükseldiği zaman tüm gemiler daha iyi yüzer. Kaldı ki çok yüksek bir kalite kontrol mekanizmasıyla sınırlı üretilebilen bir ürün, aylarca Comandante alamıyoruz fabrikadan hala.

İlk Nitro Blade satışımızın 5. seneye girmesine çok az var. Hala bu setin üzerine çıkabilmiş bir set yok, ki kalbinde bu var. :) Bununla beraber total kullanışlılık ve estetik de zamanın testinden yeterince geçti, naçizane yorumumla. Filtre için kimse Red Clix kullanmak zorunda değil sayması zor gelen arkadaşlara, ben zaten Red Clix satmamak içim elimden geleni yapıyorum.

Elbette başka yapısal değişiklikler üzerinde de çalışılıyor. Meslek sırrı olacak kadar derinine inmeyeceğim ancak bir burr set değiştiği vakit ona bağlı olan tüm stabilizasyon(aks, sabitleyiciler, rulmanlar vs) ve tahrik(krank, topuz) mekanizmaları da değişmeli ve optimize edilmelidir. Sanırım yeterince ipucu vermişimdir neler üzerinde çalıştığımıza dair.

İpucu vermeyeceğim başka şeyler de var, yepyeni şeyler. Hepsi vaktiyle. :cool:

Niye zora soksun? Elbet olacak alternatifler, rakipler, benzer ya da farklı fiyat aralığında seçenekler. Bir deniz yükseldiği zaman tüm gemiler daha iyi yüzer. Kaldı ki çok yüksek bir kalite kontrol mekanizmasıyla sınırlı üretilebilen bir ürün, aylarca Comandante alamıyoruz fabrikadan hala.

İlk Nitro Blade satışımızın 5. seneye girmesine çok az var. Hala bu setin üzerine çıkabilmiş bir set yok, ki kalbinde bu var. :) Bununla beraber total kullanışlılık ve estetik de zamanın testinden yeterince geçti, naçizane yorumumla. Filtre için kimse Red Clix kullanmak zorunda değil sayması zor gelen arkadaşlara, ben zaten Red Clix satmamak içim elimden geleni yapıyorum.

Elbette başka yapısal değişiklikler üzerinde de çalışılıyor. Meslek sırrı olacak kadar derinine inmeyeceğim ancak bir burr set değiştiği vakit ona bağlı olan tüm stabilizasyon(aks, sabitleyiciler, rulmanlar vs) ve tahrik(krank, topuz) mekanizmaları da değişmeli ve optimize edilmelidir. Sanırım yeterince ipucu vermişimdir neler üzerinde çalıştığımıza dair.

İpucu vermeyeceğim başka şeyler de var, yepyeni şeyler. Hepsi vaktiyle. :cool:
Zora değil sıkıntıya soktu dedim ben :) Yanlış anlaşılmasın Comandante kullanan bir kahvesever olarak kendisine hayranım, seviyorum ama aynı kalitede öğütümü daha ergonomik tasarımla ve daha uygun fiyatla pazara yansıtabilen rakipler, fiyat baskısı yaratacaktır en nihayetinde.

O denizle CMD'ninde yükselmesini heyecanla bekliyoruz :)

Hocam bence yanlış düşünüyorsunuz hiç bir şey mükemmel değildir önemli olan mükemmele her zaman daha fazla yaklaşmaktır. CMD yapacağı değişiklikler ile iyileştirmeye gider ve kendini gelliştirmeye devam ederse ben şahsen markaya daha fazla ilgi duyarım.
Şu an ki hali ile Klik sistemi özellikle Red Clix kullananlar için eziyet olmalı :)
Ayrıca haznenin içinde çekirdeklere temas eden kısmın plastik olması bana ucuz hissettirdi. Diğer kısımların plastik olması ağırlığı azaltmak adına mantıklı olabilir ama iç haznenede çekirdeğe öğütümün her aşamasında temas eden bir kısmın plastik olması direk bana üretim maliyetinden kaçınılmış gibi geldi.

Rekabet biz kullanıcılar için her zaman iyidir hocam markaların rekabet güçlerini korumak istemesi ürünlerin ve pazarlama stratejilerinin (Fiyat, aksesuar vs.) gelişimini destekler. :)

Rekabet biz kullanıcılar için her zaman iyidir hocam markaların rekabet güçlerini korumak istemesi ürünlerin ve pazarlama stratejilerinin (Fiyat, aksesuar vs.) gelişimini destekler. :)
Aynen öyle, kampanyalı satışlar cmd'yi nereye kadar götürür, sürdürülebilir mi bilinmez, yakında çantalı vs. şeklinde aksesuarlı satılabilir. Satılmayabilir de tabii. :) Cmd iyi güzel de, yanında bir fırça bile vermediler. :)

Uzun süredir CMD kullanan arkadaşlara bir sorum var. Ahşap kaplamalı modellerde ahşap bakımını ne sıklıkla yapmak gerekiyor veya hiç yapılmadığında kaplama çok bozuluyor mu?

Uzun süredir CMD kullanan arkadaşlara bir sorum var. Ahşap kaplamalı modellerde ahşap bakımını ne sıklıkla yapmak gerekiyor veya hiç yapılmadığında kaplama çok bozuluyor mu?
Merhaba, genelde 150 - 200 gr arası öğütüm yaptıktan sonra takribi 3 haftada bir oranına denk geliyor, tüm parçaları söküp temizleyerek sonrasında ahşap bakımını yapıyorum. Hem parlaklığı artıyor hemde genel korumasını sağlamış oluyorum. Yapılmadığında oluşabilecek durumlarla ilgili daha uzman arkadaşlar bilgi verebilir diye düşünüyorum nihayetinde ahşap bir ürün ve mutlaka bakmak gerekir.

Üç yıldan fazladır kullanıyorum. Ahşap bakımından haberim bile yoktu ama üzerinde hiç deformasyon yok.
Umduğum cevap buydu aslında :D
Değirmen temizliğini 2 haftada bir yapıyorum normalde. Terapi gibi bir şey hatta, severek yapıyorum. Ama ahşap işine üşenirim gibi geliyordu.

Satılık ilanlarına ve kampanyalara biraz daha alıcı gözüyle bakabilirim artık.

Ben ikinci el aldım. Hiç bakım yapılmamış sanırım. Yazılar hafiften silinmiş. Bakım yapmayı düşünmüyorum. Böyle eskimiş görünce askerdeki "şafağı çok" hissiyatı veriyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210712_000421.jpg
    IMG_20210712_000421.jpg
    110.6 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Umduğum cevap buydu aslında :D
Değirmen temizliğini 2 haftada bir yapıyorum normalde. Terapi gibi bir şey hatta, severek yapıyorum. Ama ahşap işine üşenirim gibi geliyordu.

Satılık ilanlarına ve kampanyalara biraz daha alıcı gözüyle bakabilirim artık.
Bence iki üç ayda bir yağını suyunu verin. Ahşap bu o da canlı gibi. Sürekli elinizle kavradığınız için illa ki zarar vereceksiniz. Ne kadar zor olabilir ki bir parça beze bakım yağını sürüp ahşaba yedirmek. 🙂

Bence iki üç ayda bir yağını suyunu verin. Ahşap bu o da canlı gibi. Sürekli elinizle kavradığınız için illa ki zarar vereceksiniz. Ne kadar zor olabilir ki bir parça beze bakım yağını sürüp ahşaba yedirmek. 🙂
Üşengeçliğin sınırı yok :D

Geri