• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colonna Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Haklısın ustune para da vermeleri gerekirdi... Konunun onlar açısından yükümlülüklerinin ne olduğunu anlamaya çalışmadan söylüyorsunuz bunlari... keşke kapis kapis almadan önce sorsaymissiniz, ne diyeyim...
Ben zaten düzgünce bir soru sordum olayı anlamaya çalışıyordum. Ama alaycı yaklaşımınızı beğenmedim. Ucuza iyi kahve almayı suçmuş gibi lanse ediyorsunuz. @Kdundar hocam Denizhan Abi'nin yorumunun aksine, verdiğiniz aydınlatıcı cevap için teşekkür ederim. Aslında bunu yazmayıp ''ya bir de üste para verselerdi'' şeklinde polemik yaratıcı cevap yazmak bence çok gereksiz ve kırıcı.

Haydaa, benim siparişte iptal edildi.

Siparişi iptal olan arkadaşlar bugünkü kod ile mi almıştı, birisi bilgilendirebilir mi? Teşekkürler :)

Çarpıtma ve abartma yapmayı bi bıraksak çok iyi olacak. Kimse normalden az fiyat yazılsın demiyor zaten. Ben amazon.com'dan bir ürün alsam. 100 dolarlık herhangi bir ürün 50 dolara düşmüş olsa. Amazon faturaya 50 dolar mı yazar 100 mü? Bunu bi aklınızda tartın. Ondan sonra konuşun. Bedavaya aldığım ürün için neden devlete para ödeyeyim onu tartışıyoruz kimse colonna'dan para istemiyor.

Ben zaten düzgünce bir soru sordum olayı anlamaya çalışıyordum. Ama alaycı yaklaşımınızı beğenmedim. Ucuza iyi kahve almayı suçmuş gibi lanse ediyorsunuz. @Kdundar hocam Denizhan Abi'nin yorumunun aksine, verdiğiniz aydınlatıcı cevap için teşekkür ederim. Aslında bunu yazmayıp ''ya bir de üste para verselerdi'' şeklinde polemik yaratıcı cevap yazmak bence çok gereksiz ve kırıcı.
Sözlerim salt size değil, bu tek taraflı düşünceye her zaman karşı oldum ve eleştirdim... benzer hatayı yaparsam kendimi de böyle eleştiririm ben... firma onda birine verirken iyi, kendince muhtemelen hem yasal hem de taşıma firmasıyla sözleşmesi gereği yapması gerekeni yaptığında kotu... burada keseri hep kendimize yontmadan once ozelestiri yapmak gerkiyor biraz...

Sözlerim salt size değil, bu tek taraflı düşünceye her zaman karşı oldum ve eleştirdim... benzer hatayı yaparsam kendimi de böyle eleştiririm ben... firma onda birine verirken iyi, kendince muhtemelen hem yasal hem de taşıma firmasıyla sözleşmesi gereği yapması gerekeni yaptığında kotu... burada keseri hep kendimize yontmadan once ozelestiri yapmak gerkiyor biraz...
Siparişim iptal oldu ama yine de firmadan talep edilen durum yasadışı bir durum değil abi, ben firmaya 15£ ödediysem onu yazmasını talep etmem gayet yasal ve doğal. Arkadaşlar 25£ yerine 5£ yaz demiyorlar.
hatta sipariş sayfasında olduğu gibi yazsın;
X..... + 27£
Y...... +10£
kupon. -25
Total..........12£
gibi .

benim sipariş de iptal oldu.ben de aboneliğimi iptal ediyorum. deneyip beğenirsem aboneliğimi devam ettiririm diye düşünmüştüm.

bu arada vergi firmanın kazancına dahil olan bir şey değil ki? firma indirim yapmış daha ne olsun demek doğru değil yani. ne ödenecekse onun üzerinden vergilendirme olur.

Son düzenleme:
Aynısı Coffea Circulor diyor bi de :d Adamlar atıyorum 120 euroluk çekirdek için indirim yapıp 60 euro yaptılar. 60 euro ödediniz ve 60 euro üzerinden vergilendirildiniz ya da vergilendirilmeniz gerekiyordu... Colonna da 30 poundluk kahveyi indirimle 5 pound'a verdi. 5 pound üzerinden vergilendirilsin diyorlar.

Bu kadar açıklama fazla aslında kimse anlamıyor değil de art niyet olduktan sonra... Neyse.

Değerli kahve severler, bu konuya bir de karşı taraftan bakmanızı öneriyorum.

Hangi firmadan 1/10 fiyatına bir ürün aldık veya alıyoruz?

Firmanın yaptığı nedir? Bizlere bir değer yarattı, bize bu değeri yaratırken kendi tarafinda ürünün maliyeti değişti mi? Yani bizlere 5£ a satınca kendi tarafindaki maliyette aynı oranda düştü mü, tabi ki hayır.
Gönderi yaparken de ürünün kaybolmasına karşı kendini güvenceye alması çok mu yanlış bir davranış? Kaldı ki normalde takipsiz olan kargoyu bile takipli göndereceğini beyan etmişken.

Sizler olsaydınız, farz edelim birimize kargo ulaşmadı ve 5£ beyan edilmişti, gittiniz Royal mailden 5£ alıp tekrar maliyetini tamamlayıp bir kez daha göndermek mi isterdiniz, yoksa başta 25£ beyan edip ürünün tam bedelini alıp zaten zararına sattığınız bir üründen ikinci defa zarar etmemek mi?

Değerli kahve severler, bu konuya bir de karşı taraftan bakmanızı öneriyorum.

Hangi firmadan 1/10 fiyatına bir ürün aldık veya alıyoruz?

Firmanın yaptığı nedir? Bizlere bir değer yarattı, bize bu değeri yaratırken kendi tarafinda ürünün maliyeti değişti mi? Yani bizlere 5£ a satınca kendi tarafindaki maliyette aynı oranda düştü mü, tabi ki hayır.
Gönderi yaparken de ürünün kaybolmasına karşı kendini güvenceye alması çok mu yanlış bir davranış? Kaldı ki normalde takipsiz olan kargoyu bile takipli göndereceğini beyan etmişken.

Sizler olsaydınız, farz edelim birimize kargo ulaşmadı ve 5£ beyan edilmişti, gittiniz Royal mailden 5£ alıp tekrar maliyetini tamamlayıp bir kez daha göndermek mi isterdiniz, yoksa başta 25£ beyan edip ürünün tam bedelini alıp zaten zararına sattığınız bir üründen ikinci defa zarar etmemek mi?
Evet zararına sattığım üründen ikinci defa zarar etmemek isterdim kahvesever dostum. İsterdim ama oraya fatura bedelini yazardım, doğrusu bu. Ama çok sıkıntı edilecek bir mevzu yok tabi.

Customs invoice ile fatura karıştırılıyor sanırım. Firma "value of the goods" kısmını dolduruyor, "what you paid" değil. Firmaya "düşük yazmadığı" için bir şey deme hakkımız yok. Ödediğin tutarı yazmak zorunda olmadıklarının altını çiziyorum. Değerini yazıyorlar.
Bu detaylara girmek istememiştim ama madem açtınız, ek olarak ülkeden ülkeye değişmek ile birlikte çoğu ülkede yasal olarak ürünün gerçek fiyatının (selling price/fair market value) beyan edilmesi zorunlu oluyor. Bir ürünü olduğundan çok daha düşük bir fiyat ile gümrüğe beyan etmek sonradan firmanın başına iş açabilir ve iş vergi kaçakçılığına veya rekabete aykırı işleme kadar gidebilir.
Olay çok basit veya tek boyutlu değil.

Bu arada hala ürünler geldiğinde isteyenler PTT ve ticaret bakanlığına faturası ve ödediği meblağı gösterir belge ile başvurup vergi iadesi alabilir. Bu yol kapalı değil denenebilir.

Teoman'ın @Kahveciningalaksirehberi da yazdığı gibi siz ürünü 5 tl ye alsanız da, o ürünün bedeli o olmadığından, genel uygulama ürünün liste fiyatını yazmaktır.

İndirimli fiyat bile yazmak, bazı durumlarda firmaları zora sokabiliyor.

Bazı firmalar iyi niyetle ya da ülkelerindeki yasalar izin veriyorsa, farklı uygulamalar yapıyor olabilirler ama Colonna özelinde, uygulamada bir sorun yok.

Bir çok kişi, firmadan fayda sağlayacak ve üyeliği iptal edecek. Bunu da göz önüne alınca, firmanın yaklaşımı mantıksız gelmiyor.

Geri