• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Soğuk demlemeyi ilk kez deneyimleyecek birine öneriniz nedir? Sayfaları okudukça kafam daha çok karıştı :)
(soğuk demleme için özel ekipman olmadan)

Bu arada daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama hot bloom cold brew olarak demlerseniz daha aromatik bir sonuç çıkıyor. En azından benim demlemelerimde öyleydi, daha fazla beğenmiştim. Önce sıcak su ile blooming yapıyorum ardından geri kalan suyu oda sıcaklığında ekliyorum ve dolaba atıyorum.

Dışarıda içmedim hiç ama cold brew bana göre değilmiş sanırım. Tadını hiç beğenmiyorum, keskin ekşilik olan, kahve tadı olmayan, aroma hak getire, buruk tatlı bişeyler çıkıyor ortaya

japanese cold brew yaptım ben de bugün, yaptığım cold brew’ların aromatik performansından çok memnun değildim, elbette biliyorum sıcak demlemelere göre daha düz bir bardak verdiğini ama yine de daha az beklemeli, uğraşsız ve aroma olarak da biraz daha kuvvetli olsun istedim. hoffman’ın tarifi gerçekten çok güzel bence bu noktada, bir de bu sefer espresso kavrum bir kahve kullandım ve beni rahatsız eden bir tat da hiç yoktu :)

molent g50 36 klik(belki 2 klik incelirim bir dahakine) / 35 g kahve / 300 g 92derece buzdağı(100-100-100) sıcak su 00:00-00:35-1:25-2:30 bitiş / karafta 200 g buz.
origami ve th3 kullandım bu arada. bir de bi parça limon ve 3er buz parçası daha attım bardaklara(2 bardak). oldukça memnun ediciydi, limon opsiyonel, onsuz da güzeldi :)
Ben de dün Hoffmann'ın metoduyla bir demleme yaptım. Gayet memnun kaldım açıkçası, hem az uğraştırıyor ve beklemeye gerek yok hem de aroma olarak tatmin etti beni. Ve soğukluğu benim için pekâlâ yeterliydi.

Amazon product ASIN B07SS5X3J1V60 filtresi kumaş filtre vs uğraşamıyorum. 1 litrelik ufak ekipmanlar da işimi görmüyor.
Ben böyle bir kağıt filtre alacağım. Bir de tülden bir filtre dikip ikinci katmanı yapacağım. Sonra toddy yöntemiyle demlemeler gelsin.
Yazın haftada 1 kez 3-4 litre demler bakarım keyfime :)

Ekli dosyalar

• 575A0D3C-3991-481A-8A80-CA3904874E5A.jpeg
    575A0D3C-3991-481A-8A80-CA3904874E5A.jpeg
    331.8 KB · Görüntüleme: 72
Peki yeterince filtreleniyor mu? Bardakta toz vs oluyor mu?
Çook çok az, tabi kumaşa da bağlı. Baktınız beğenmediğiniz bir tane kağıt filtreyle halledebilirsiniz ama gerek duyacağınızı zannetmiyorum.

Yahu bir anda aklıma esti, acaba dedim? Aslında ilk etapta aşağı doğru sarkar bir iple kavanoz kapağına bağlarım dedim ama denedim gördüm ki, sıfıra sıfır oturdu satisfaction ve kapak da kapanıyor!!!
Üstte dursun kahve, iyice çözünsün çıkarın süzgeci tek V60 filtre ile süzün bitti gitti.

IMG_20210507_223214_N.jpg

IMG_20210507_223234_N.jpg

Edit: Gaza geldim demleme yapmaya karar verdim, defect çekirdek biriktiriyorum 2 aydır falan, 5 6 çeşit karışık 55gr, bakalım tadı nasıl olacak 😂 yarın güncellerim burayı. Bu arada 650cc'lik kavanoz, 55gr kahve ve 550gr su alıyor düzenek muhteşem. 1 litrelik kavanozla 90-100gr'lık demlemeler yapılabilir.

IMG_20210507_224919.jpg

Son düzenleme:
ben de 2 gundur moccamaster ile soguk demliyorum.

1) demlemem 2 kisilik, 30-500. 300ml ile demliyorum, 200 karafta buz. Normalden daha ince cekiyorum cmd 21klik. Servis edecegim bardaklari buzluga atiyorum.
2) 300ml suyu makineye koyup dumduz islatmadan yerlestirdigim filtreye kahvemi koyuyorum. Karafi ocaktan aliyorum.
3) muhtemelen karaf olmadigi icin damlamaz ama ben riske girmeyip kahve haznesini de centikten cikarip immersion demler gibi 300ml suyun hepsini dokturuyorum. Hepsi dokulunce makineyi kapatiyorum.
4) uc-dort dakika bekliyorum ve arada karistiriyorum, bu arada karafa 200gram buz dokuyorum.
5) karafi ocaga koyuyor, hemen arkasindan kahve haznesini centige takiyorum.
6) kahve suzuldugu gibi karafi ocaktan aliyor, buzluktan bardaklari cikarip servis ediyorum.

hario switch’i taklit ediyorum aslinda + tum su akinca makineyi kapatiyorum.

kahve soguksa overextract ve yogun olmasini seviyorum. Damak zevkinize gore orani-ogutumu degistirebilirsiniz

Bardaklar soguk olunca fazlasiyla serinletiyor
Hocam sizin deneyiminizden yola çıkarak Cascavel için en sevdiğim reçeteyi farklılaştırarak denedim.

Normalden 1 tık ince öğüttüm
2.15'te switch açmak yerine 3.30 gibi açtım.

Soğuk kahve içmeyen ben bile keyifle içtim diyebilirim.

Teşekkürler

Ben 1-10 oran ile v60'nin üzerine buzları bırakıyorum. Oda sıcaklığında akışına bırakıyorum. 😊
Buzların hepsini tek seferde almıyor, eridikçe yenisini ekliyorum. 13-14 saatte 500 ml çıkıyor.

*13 saat demlendi, kavanoz dibinde bekletme yönteminden daha fazla çözünme olduğunu düşünüyorum. Kahve posasını, süzmeye gerek duymadan direk çıkarmak çok güzel oldu.

*Kalan tozlu kahveyi de tek V60 filtresi ile rahatça düzdüm, 10dk sürdü tek döküşten sonra. Daha büyük porsiyon olsa, filtreyi ters çevirip sudan geçirip kullanabiliriz.

*Tamamı karışık 55gr ayıklanmış defect, çok lezzetli oldu enteresan bir şekilde 😂

Hario switch veya clever ile japanesed ice coffe demleyen varmı acaba?İnternetten adam akıllı bi tarif bulamadım

Normalde cold brew'ı kağıt filtreyle süzmezdim ama bu gün denemek istedim ve ilginç bir drum yaşadım . Önce bir sürahide kalın öğüttüğüm lahve ile 13 saat demledim . 13 saat sonunda sürahideki kahveyi french press'e döküp orada bir kere süzdükten sonra ki French press'e dökerken bile tortunun çoğu sürahide kalmıştı. Sonrasında kahveyi french press'ten içine japon filtre koyduğum v60 'a döktüm. Ben hemen süzülüp inmesini beklerken cold drip gibi damla damla gelmeye başladı. Ben de bırakıp yattım umarım sabaha süzülmüş olur 😞

Normalde cold brew'ı kağıt filtreyle süzmezdim ama bu gün denemek istedim ve ilginç bir drum yaşadım . Önce bir sürahide kalın öğüttüğüm lahve ile 13 saat demledim . 13 saat sonunda sürahideki kahveyi french press'e döküp orada bir kere süzdükten sonra ki French press'e dökerken bile tortunun çoğu sürahide kalmıştı. Sonrasında kahveyi french press'ten içine japon filtre koyduğum v60 'a döktüm. Ben hemen süzülüp inmesini beklerken cold drip gibi damla damla gelmeye başladı. Ben de bırakıp yattım umarım sabaha süzülmüş olur 😞
Kahveyi suyla doğrudan temas ettirmektense, bir çay filtresi ile demleyerek süzmeden de tüketebilirsiniz.

Örneğin bu filtreler 40 gr civarı kahve alıyor.

Kahveyi suyla doğrudan temas ettirmektense, bir çay filtresi ile demleyerek süzmeden de tüketebilirsiniz.

Bunu görünce aklıma geldi. Kullanmadığım kalın v60 filtrem var. Onun içine koysam yine aynı şekilde demlenir mi

Peki aynı şeyi v60 filtresi ile yapabilir miyiz ?
@kahveseverfındık @ofarukgulte demleyebilirsiniz. Ben çay filtrelerini daha pratik buluyorum, fiyat olarak da daha uygun.

Benim güncel kullandığım, yüksek verim aldığımı düşündüğüm naçizane yöntem. Bu yöntemle demledikten sonra başka bir filtrasyon yöntemine ihtiyaç duymadan berrak bir fincan cold brew kahve elde edebilirsiniz.
Tartıp öğüttüğünüz kahveyi, çay filtresine koyduktan sonra ağzını bir saç düzleştirici ya da ütü yardımı ile kapattıktan sonra herhangi bir partikül kaçışı da olmuyor 🤗

Geri