• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Benim tecrübelerim tam tersi üstat, brew de eleme yapmadığım için küçük taneciklerin uzın süre suda beklemesi kahveyi yoğunlaştırıyor. Ve çıktıyı süzerken mutlaka o ıfak tanecikler kaldıpı için beklediği sürece demleme devam ediyor. Ama dripte çıktıda hiç bir kahve partikülü olmadığı için yoğunluk azalıyor. Tabi brnimki biraz kosa süreli oldu, belki 12 saatlik bir drip yöntemi daha yoğun bir çıktı verebilir ama ev ortamında aeropressle ancak 4-5 saatlik bir demleme öıkarabildim.
Dışarıda içtiğim cold brew'lar genelde 3 yudumdan sonra su gibi gelmeye başlarken cold drip ağız yamultuyor adeta :) Aeropress ve kısa süreli drip etkisi olabilir. Daha profesyonel aletlerle fark ediyordur belki...

Evet.Diger yöntemlere göre nispeten daha güçlü bir kahve oluyor.Süreyi 12 saat yapıp oranı da azaltabilirsiniz.Ama kavanoz-gram-su dengesini kurmanız lazım.Agzina kadar dolarsa iyi olur

Bu da benim sistemim. 500ml su için 6 saat civarı tutuyorum. Öğütücüm yok V60 için öğüttürdüğüm kahveleri kullanıyorum. Yaz aylarında bazen french press öğütülmüş isteyip sadece cold brew için kullanıyorum. Genelde 1:10 yapıyorum. Bardağa buz eklediğim için kıvamı bana ideal geliyor. Yorumlarda da bahsedilmiş gövdesi ön planda olan kahveler daha iyi sonuç veriyor. Tıkanan 100'lü V60 filtrelerini eritmek için de güzel bir yöntem.

Ekli dosyalar

• hdr_1620062243796.jpg
    hdr_1620062243796.jpg
    45.9 KB · Görüntüleme: 62
Bizde senenin ilk damlası düştü 😄

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210505_190223_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210505_190223_com.android.gallery3d.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 127
Merhabalar, şimdi james hoffman Better than cold brew: How to make iced filter coffee videosundan yola çıkarak bir deneme gerçekleştireceğim.

Ama ingilizcem olmadığından oto çeviriden oynatıyorum. Anlamadığım bir kısmı var yardımcı olabilir misiniz?

65gr/litre olarak kullanalım
Normalden ince öğütmelisin
Koyacağın suyun %40'ı buz olarak servera koy
Geri kalan suyu %60 olarak v60 demleme gerçekleştireceğiz.
Filtreyi musluk altında ıslat çünkü servera sıcak düşmemesi gerekiyor (Buz ekleyeceğimiz için)
45 saniye ön demleme yap ( Ama burada sanırım su oranında normalde kahve için1/2 oranı kullanılırken burada 1/4 olarak koy diyor bu kısmı anlamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.)
Karıştır kaşıkla
tüm suyu ekle
kaşıkla bir sağa bir sola doğru karıştır
2.5 - 3 dakika bitir
serverda bütün buz erisin ve buz dolu bir bardağa dökerek servis edin.

Merhabalar, şimdi james hoffman Better than cold brew: How to make iced filter coffee videosundan yola çıkarak bir deneme gerçekleştireceğim.

Ama ingilizcem olmadığından oto çeviriden oynatıyorum. Anlamadığım bir kısmı var yardımcı olabilir misiniz?

65gr/litre olarak kullanalım
Normalden ince öğütmelisin
Koyacağın suyun %40'ı buz olarak servera koy
Geri kalan suyu %60 olarak v60 demleme gerçekleştireceğiz.
Filtreyi musluk altında ıslat çünkü servera sıcak düşmemesi gerekiyor (Buz ekleyeceğimiz için)
45 saniye ön demleme yap ( Ama burada sanırım su oranında normalde kahve için1/2 oranı kullanılırken burada 1/4 olarak koy diyor bu kısmı anlamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.)
Karıştır kaşıkla
tüm suyu ekle
kaşıkla bir sağa bir sola doğru karıştır
2.5 - 3 dakika bitir
serverda bütün buz erisin ve buz dolu bir bardağa dökerek servis edin.
İnan farketmez.Zaten muhtemelen begenmezsin bunu.Cold brew neden içersin? Yazın serinlemek için .Ama bu kahve soguk olmuyor 🤬
İlla deneyecegim dersen ki bir dene derim ben de, muhtemelen orada cozunmeyi arttirmak için ön demlemeyi fazla tut demiştir.Ama benim hatirladigim kadarıyla normal bir kettle ile suyu döksen bile önemi yok diyordu.Yani koy suyu gitsin.

ben de 2 gundur moccamaster ile soguk demliyorum.

1) demlemem 2 kisilik, 30-500. 300ml ile demliyorum, 200 karafta buz. Normalden daha ince cekiyorum cmd 21klik. Servis edecegim bardaklari buzluga atiyorum.
2) 300ml suyu makineye koyup dumduz islatmadan yerlestirdigim filtreye kahvemi koyuyorum. Karafi ocaktan aliyorum.
3) muhtemelen karaf olmadigi icin damlamaz ama ben riske girmeyip kahve haznesini de centikten cikarip immersion demler gibi 300ml suyun hepsini dokturuyorum. Hepsi dokulunce makineyi kapatiyorum.
4) uc-dort dakika bekliyorum ve arada karistiriyorum, bu arada karafa 200gram buz dokuyorum.
5) karafi ocaga koyuyor, hemen arkasindan kahve haznesini centige takiyorum.
6) kahve suzuldugu gibi karafi ocaktan aliyor, buzluktan bardaklari cikarip servis ediyorum.

hario switch’i taklit ediyorum aslinda + tum su akinca makineyi kapatiyorum.

kahve soguksa overextract ve yogun olmasini seviyorum. Damak zevkinize gore orani-ogutumu degistirebilirsiniz

Bardaklar soguk olunca fazlasiyla serinletiyor

ben de 2 gundur moccamaster ile soguk demliyorum.

1) demlemem 2 kisilik, 30-500. 300ml ile demliyorum, 200 karafta buz. Normalden daha ince cekiyorum cmd 21klik. Servis edecegim bardaklari buzluga atiyorum.
2) 300ml suyu makineye koyup dumduz islatmadan yerlestirdigim filtreye kahvemi koyuyorum. Karafi ocaktan aliyorum.
3) muhtemelen karaf olmadigi icin damlamaz ama ben riske girmeyip kahve haznesini de centikten cikarip immersion demler gibi 300ml suyun hepsini dokturuyorum. Hepsi dokulunce makineyi kapatiyorum.
4) uc-dort dakika bekliyorum ve arada karistiriyorum, bu arada karafa 200gram buz dokuyorum.
5) karafi ocaga koyuyor, hemen arkasindan kahve haznesini centige takiyorum.
6) kahve suzuldugu gibi karafi ocaktan aliyor, buzluktan bardaklari cikarip servis ediyorum.

hario switch’i taklit ediyorum aslinda + tum su akinca makineyi kapatiyorum.

kahve soguksa overextract ve yogun olmasini seviyorum. Damak zevkinize gore orani-ogutumu degistirebilirsiniz

Bardaklar soguk olunca fazlasiyla serinletiyor
Karaftaki buzların erimesinden ziyade kahve demlemesi bittikten sonra karafta olan buz + kahve karışımını buzluktan çıkarttığınız bardağa koyup hem buzlu hem de soğutulmuş bardakta içiyorsunuz yanlış anlamadıysam değil mi

Soğuk demleme sezonunu açtım :)

Ekli dosyalar

• 34A4E962-9E84-4701-8595-54300CB452E5.jpeg
    34A4E962-9E84-4701-8595-54300CB452E5.jpeg
    87.6 KB · Görüntüleme: 124
Havaların ısınmaya başlaması ile popüler hale gelecek bu konuyu açmak istedim :) ya da memnun olmadığımız çekirdekleri tüketme amaçlı kullanabiliriz :)

1964 yılında Todd Simpson adlı bir kimya mühendisi tarafından kullanılmaya başlanmış ve günümüzde de yaygınlığını arttıran bir demleme yöntemi. Bu yüzden bazı makalelerde "Toddy" metodundan çok sık bahsedilmektedir.

Kahve demlemede kullanılan ana 2 yöntem soğuk demleme için de geçerli.

Suda tutma yöntemi ile demleme (immersion)
Evde yapması çok kolay ve basit olan bir yöntem.
  • Kalın öğütülmüş kahveyi bir kavanoza koyuyoruz. Kavanoz, french press ya da herhangi bir cam kap olur. Esnekliği ve kolaylığı da burada :)
  • Üstüne soğuk su ekleyip karıştırıyoruz.
  • Oran alarak konsantre yapacaksanız 1:3-1:5 arası kullanabilirsiniz. Benim tercihin 1:8 veya 1:10.
  • 18-24 saat buzdolabında bekletip, kağıt ya da bez filtre ile süzüyoruz.
Damlama yöntemi ile demleme (drip coffee)
  • Alıştığımız V60, Chemex, Kalita gibi demleme yöntemlerini soğuk su ve buz ile demlediğimizi düşünün.
  • Damla damla yukarıdan akan soğuk su, kahve ile buluşup, alttaki kaba yavaş yavaş süzülüyor.
  • Oran olarak da ilk yöntemdeki esneklik bu yöntemde de geçerli.
  • Damlaların stabil olması açısından özel bir düzenek gerekiyor. :( Pahalı düzenekler olduğu gibi ucuza kendi düzeneklerinizi de yapabilirsiniz. Hayal gücü sınırsız!
  • Demleme süresi 3-6 saat arası.
Ekli dosyayı görüntüle 1083
Nasıl içiyoruz?
  • Güzel bir bardağa demlediğiniz soğuk kahveyi koyup, üstüne;
    • buz ve soğuk su
    • süt (yıllar önce bir kavurucu ile konuşurken adına Helal Baileys koymuştuk :))
    • soda ekleyerek yudumlayabilirsiniz.
  • Bazı kokteyllerde de kullanabilirsiniz.
Tat Profili
  • Soğuk demleme kahvelerin en büyük özelliği asiditelerinin çok düşük olması. Midesi hassas kişiler için de daha güvenli olduğunu söyleniyor.
  • Sıcak su kullanılmadığından, ekstraksiyon daha dengeli oluyor ve acı tatlar yerine daha tatlı ve meyvemsi aromalar ortaya çıkıyor.
  • Sonuç kesinlikle daha gövdeli bir kahve!
  • Kafein oranı aynı miktar kahve için konsantre olarak tüketirseniz, sıcak demlemeye göre daha yüksek!

SİZ NASIL DEMLİYORSUNUZ? BU YAZ DENEYECEK MİSİNİZ?
Merhabalar,
Tüm sayfaları okudum da kesinlikle güzel bilgiler var fakat baristocrattan aldığım coldbrew'i koklamaya doyamıyorum içmeye sıra gelmiyor.
Kimse çekirdek/karışım önerisi vermiyor. Dışarı da içtiğim coldbrewler nasıl demleniyor ve hangi çekirdekten yapılıyor bilginiz var mı?

Cold Brew demledikten sonra süzme işlemi için pratik bir yöntem var mıdır? 1,5 litre kahve için 2 Traditional + 1 Hario + 1 Filtre kahve makinesi filtresi harcadım 🥺

Cold Brew demledikten sonra süzme işlemi için pratik bir yöntem var mıdır? 1,5 litre kahve için 2 Traditional + 1 Hario + 1 Filtre kahve makinesi filtresi harcadım 🥺
En iyisi süzmemek 👍🏻 Tek filtre, temiz fincan, no bitter yes clean cup

japanese cold brew yaptım ben de bugün, yaptığım cold brew’ların aromatik performansından çok memnun değildim, elbette biliyorum sıcak demlemelere göre daha düz bir bardak verdiğini ama yine de daha az beklemeli, uğraşsız ve aroma olarak da biraz daha kuvvetli olsun istedim. hoffman’ın tarifi gerçekten çok güzel bence bu noktada, bir de bu sefer espresso kavrum bir kahve kullandım ve beni rahatsız eden bir tat da hiç yoktu :)

molent g50 36 klik(belki 2 klik incelirim bir dahakine) / 35 g kahve / 300 g 92derece buzdağı(100-100-100) sıcak su 00:00-00:35-1:25-2:30 bitiş / karafta 200 g buz.
origami ve th3 kullandım bu arada. bir de bi parça limon ve 3er buz parçası daha attım bardaklara(2 bardak). oldukça memnun ediciydi, limon opsiyonel, onsuz da güzeldi :)

Kumaş filtre, bez vs. asla tıkanmıyor.

Geri