• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Ben bu videoda ki tarifi uyguluyorum. 2.55'de anlatıyor.

Özetle 15g kahveyi normal tarifinizden bir iki tık daha ince öğütüyorsunuz. Sever'a 125g buz koyup kalan 125g suyu normal şekilde döküyorsunuz.

Bu şekilde asiditesiyle parlayan, düşük gövdeli tam bir soğuk yaz kahvesi oluyor. Ben epey seviyorum bu tarifi, çoğu kahveye oluyor.

Japanese cold brew yaparken, karaftaki buzların hepsinin eriyip kahveye karışmasını bekliyor musunuz? Yoksa kahve süzülür süzülmez karaftaki buzların erimesini beklemeden, buz dolu başka bir bardağa mı aktarıyorsunuz?

Japanese cold brew yaparken, karaftaki buzların hepsinin eriyip kahveye karışmasını bekliyor musunuz? Yoksa kahve süzülür süzülmez karaftaki buzların erimesini beklemeden, buz dolu başka bir bardağa mı aktarıyorsunuz?
Beklemeye gerek yok, demleme biter bitmez kullanacağınız bardağa aktarabilirsiniz. Ekstra buz ise size kalmış, açıkçası gerek kalmıyor diye düşünüyorum.

Ben Hario Water Dripper kullanıyorum. Ondan önce kavanoz ve bez torba yöntemini kullanıyordum. Kahvelerim çok bulanık oluyordu hem tadı hem görüntüsü. Zahmetli de biraz. Water Dripperdan çok memnunum, clear ve gövdeli soğuk kahveler elde ediyorum. Tek dezavantajı hacmi olabilir. 600 ml lik su haznesi var, hepsini de dolduramadığınızı düşünürsek 500 ml filan kahve elde ediyorsunuz. İki kişi için az, bir kişiye yetebilir. Demleme süresi 40 dakika 1 saat arası sürüyor. Kahvenin öğütümüne göre de değişebiliyor biraz. Kahve haznesi de zorlamadan 40 gram filan alıyor. Daha çok da doldurabilirsiniz ama o zaman çok etkin bir demleme olmuyor.

Bahsettiğim ürün de şu: https://www.kahvehanem.com.tr/urun/...MI1uSL-Oqr8QIVheF3Ch1YEQROEAQYASABEgLes_D_BwE

Merhabalar, Ev de coldrew ile oldukca fazla deneme yapıyorum fakat baristocratın yapmış olduğu coldrew tadını ve kokusunu alamıyorum( koklamaya doyamıyorum :) )
Söyle birşey almayı düşünüyorum; yorumunuz nedir?
Ayrıca çekirdek önerisi almak istiyorum ( coldrew denilince aklıma ilk gelen kokusudur )

Son günlerde Aeropress ile biraz garip ve hoş bir cold brew hazırlıyorum. Muhtemelen daha önce başkaları tarafından da yapılmıştır ancak en azından ben de yeniden keşfetmiş olabilirim. 😅

Inverted yöntem ile kahve demler gibi Aeropress'i hazırlıyorum ve 30 gram orta-kalın öğütülmüş kahveyi koyuyorum. Ardından oda sıcaklığında 240 ml su ilave ediyorum. Filtre kağıdı ile birlikte kapağı takıp beklemeye başlıyorum. Genelde geceden yapıyorum bu hazırlığı, o yüzden 8-9 saatlik bir bekleme süresi oluyor. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş basıyorum Aeropress'e ve yaklaşık 190 ml kahvemiz hazır 😋

Bu miktardan biri bana biri kardeşime iki bardak kahve elde ediyorum. Yaklaşık 100 grama denk gelen buz küplerinin üzerine 95 ml olacak şekilde paylaştırıyorum kahveyi.

Aslında klasik sürahilerde, kavanozda ya da french-press içinde hazırlamaktan tat olarak çok farklı değil. Ancak hem temizliği ve tüm süreç kat kat kolay, hem de Aeropress kesinlikle diğer yöntemlere göre çok iyi filtreliyor. Bu sıcak havalarda kahve tüketimimi arttırdı bu güzel yöntemi keşfetmek, tavsiye ederim, afiyet olsun 😃

1 litre icin 80-90 gram, french pressten daha kalin ogutulmus ya da en fazla french press ayarında kahveyi 1 litrelik cam surahi ya da hazir su siselerine koyun, uzerine soguk su ilave edin. 18-36 saat tercihinize gore buzdolabinda bekletin. Ben 24 saat tutuyorum, dolabi actikca siseyi bi ters duz yapiyorum.

Cay suzgecinden suzerek kagit filtreye dokuyorum. Isterseniz cift filtreleme yapabilirsiniz ama fazla bekletmeyecekseniz tek filtreleme yetiyor. Gayet lezzetli icime hazir bir soguk kahve cikiyor. Elbette kahvenize gore oranları ayarlamaniz gerekebilir. Afiyet olsun :)

Son günlerde Aeropress ile biraz garip ve hoş bir cold brew hazırlıyorum. Muhtemelen daha önce başkaları tarafından da yapılmıştır ancak en azından ben de yeniden keşfetmiş olabilirim. 😅

Inverted yöntem ile kahve demler gibi Aeropress'i hazırlıyorum ve 30 gram orta-kalın öğütülmüş kahveyi koyuyorum. Ardından oda sıcaklığında 240 ml su ilave ediyorum. Filtre kağıdı ile birlikte kapağı takıp beklemeye başlıyorum. Genelde geceden yapıyorum bu hazırlığı, o yüzden 8-9 saatlik bir bekleme süresi oluyor. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş basıyorum Aeropress'e ve yaklaşık 190 ml kahvemiz hazır 😋

Bu miktardan biri bana biri kardeşime iki bardak kahve elde ediyorum. Yaklaşık 100 grama denk gelen buz küplerinin üzerine 95 ml olacak şekilde paylaştırıyorum kahveyi.

Aslında klasik sürahilerde, kavanozda ya da french-press içinde hazırlamaktan tat olarak çok farklı değil. Ancak hem temizliği ve tüm süreç kat kat kolay, hem de Aeropress kesinlikle diğer yöntemlere göre çok iyi filtreliyor. Bu sıcak havalarda kahve tüketimimi arttırdı bu güzel yöntemi keşfetmek, tavsiye ederim, afiyet olsun 😃

Cold Brew yaparken ben de French Press'te demleyip (oda sıcaklığında 12 ya da buzdolabında 24 saat) sonra Aeropress'te süzüyorum.
Aeropress'le süzmek basit ve etkili bence de.
500 ml yapıyorum genelde V60'da süzersem tıkanabiliyor, hem Aeropress filtresi daha ucuz :D

Sizin yöntem de güzelmiş, bir adımı ortadan kaldırmışsınız :)

Şaka mı ciddi mi anlayamadığım bir video
youtu.be/o-THsmlMS0U
Dünyanın en yavaşı deyince birkaç haftalık bir şey bekledim. Baktım gayet normal bir şey anlatıyor 3 saat 13 saat diyor. Ben de diyorum e baya hızlı bu. Sonra baktım ki bu bir kahve kanalı değil, genele hitap ediyor. Biraz dalga geçiyor zaten bu havalı oyuncakla. Laboratuvar ortamı, mikroskop falan.

Son zamanlarda Hario drip ile ya da kavanoz ve bez torba yöntemi ile yaptığım cold brewlardan tad almaz oldum. Bakınırken Toddy'e rastladım. Cold Brew için Toddy demleme sistemi sizce nasıl? Türkiyede var mı bilmiyorum, böyle sistemlere bu kadar para vermeyi de sevmiyorum, belki benzer bir sistem oluşturulabilir diye sizlere danışayım dedim.

Caner Çapay yapıp çok beğenmiş. ilk fırsatta ben de deneyeceğim, az da olsa şeker koncağı için önyargılıyım. bakalım..

spordan önce yaptım, 250 ml'ye 2.9gr şeker ekledim.. çekirdek petra bombe. valla spor sonrası çok iyi geldi 4 yudumda tek attım..

şekeri 2 gr'a düşürücem, demlemeyi 20-300 1:1:1 metoduyla yapıcam.. bu tarifle bu yaz hayatta kalıcam gibi görünüyo..

spordan önce yaptım, 250 ml'ye 2.9gr şeker ekledim.. çekirdek petra bombe. valla spor sonrası çok iyi geldi 4 yudumda tek attım..

şekeri 2 gr'a düşürücem, demlemeyi 20-300 1:1:1 metoduyla yapıcam.. bu tarifle bu yaz hayatta kalıcam gibi görünüyo..

Youtube yorumlarında coşmuşlar şeker atıyor diye kahveye.

-Be Tim Wendelboe
-Be very successful, roast great coffee, Aeropress'i ihya et vs.
-Some ev baristası gelip kahveye şeker attın diye seni silsin
-Tfw kimsenin haddini bilmediği bir ortam:

1625665424114.png

Youtube yorumlarında coşmuşlar şeker atıyor diye kahveye.

-Be Tim Wendelboe
-Be very successful, roast great coffee, Aeropress'i ihya et vs.
-Some ev baristası gelip kahveye şeker attın diye seni silsin
-Tfw kimsenin haddini bilmediği bir ortam:

Ekli dosyayı görüntüle 14310
İyi kahve demiş ama baya şeker atmış.Ben olsam ben de yazardım yoruma.1 gr şeker giren kahve iyi olmus kötü olmuş farketmiyor

Geri