2019 mayıstan beri evde çok çok basit bir şekilde demleyip her gün tüketiyorum. Evde olmayacaksam bile termosla götürüp içiyorum. 365 günün en az 350 günü
Bütçe dostu çekirdekler kullandım hep. coffee fresco, a roasting lab vb. espresso blendlerinden alıyordum. Son dönemlerde coffeetropic rwanda lake kivu ile daha güzel kahveler elde ettim. Yerel kavurucudan da colombia supremo ve Etiyopya sidamo tükettim bolca.
French pressten ince öğütülmüş şekilde alıyordum hep değirmen yoktu. Açıkçası yine öğütülmüş almaya devam ederim her gün 50 gr bunun için ogutmekle uğraşmam sanırım
Herkes biliyordur klasik en ucuz yöntem kavanoz

50 gr kahve 800 ml oda sıcaklığında su. Bir güzel karıştırıp dolaba atıyorum ağzını iyice kapatıp. Genelde akşam demlerim 8 9 gibi. Sabah kalkınca kavanozu 4 5 saniye çalkalıyorum.
Akşam 8 gibi süzüp diğerini demliyorum.
Eskiden huni kullanıyordum melitta filtre kullanıp.
Şimdi v60 dripperda yine melitta filtreyle süzüyorum akış daha kolay oluyor tek etkisi o. Yine cam kavanoza süzüp ağzını kapatıyorum. 2 kavanoz 1 huni 2 buçuk sene götürdü beni
Tüketimdeyse soğuk havalarda 280 ml kahve üzerine 70 ml soğuk su ekliyorum. Yazları 280 ml kahve üzerine 5-6 buz üstü gerekirse soğuk suyla tamamlıyorum.
Kahve su oranın düşük bir de suyla açıyor musun diye garipsediğinizi hissediyorum

damak tadıma en uygun ve damak yormayan bu oranı buldum. Bir başkasına yetersiz gelebilir elbette, Herkes kendi oranını buluyor deneye deneye. Eskiden su biraz daha fazla kullanıyordum hatta, espresso blend kullanırken.