• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Kolombiya Coocentral Yıkanmış için ben de sitedeki referans dahil birkaç reçete denedim fakat verimli sonuç alamadım.
V60 için deneyip memnun kalınan bir başka reçete varsa önerilere açığım.

Kolombiya Coocentral Yıkanmış için ben de sitedeki referans dahil birkaç reçete denedim fakat verimli sonuç alamadım.
V60 için deneyip memnun kalınan bir başka reçete varsa önerilere açığım.
Sitedeki reçeteden de verim alabildim ama 15 gr kahve 250 ml su ile james hoffman reçetesinden daha keyifli çıktı aldım. Su sıcaklığını 95 derece kullandım. Kahveyi çözdükçe çilek suyu notası daha da coşuyor. Meyve suyu gibi gerçekten.

Etiyopya Hambela Wamena Anaerobik az önce sitede ki tarife bire bir uyarak demledim. Sonuç fazlasıyla tatmin edici. Künyede ki cezerye tadı dışında ki diğer tüm profil tadları net damakta.

Kahve oranı 1:15 / 15 gr
Su : 230 gr su / Buzbağ 95 C
Öğütüm : Ode gen 2 / 5.5 - cmd 19-20 aralığı ( öğütümü 6 / cmd 24 aralığı gibi şeklinde de deniyeceğim )
Döküş reçetede ki gibi ; 0-30 : 50 mg / 30-50 : 150 mg tamamlama / 1.15-1.30 : 230 mg

Sonuç tatmin edici güzel bir bardak. Dökümü görece sert yapmak hafif etkileyebilir.

Kavurum için tekrar teşekkürler elinize sağlık @CoffeeNutz

Merhabalar, #37606 numaralı siparişle katıldım bende. Yıllar önce denemiştim bazı çekirdekleri. Heyecanla bekliyorum :)

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir çalıştığım bir kahveyi bu hafta sonu ekstra çalışarak son haline getirdim ve kampanya sonuna yetiştirmiş bulunuyorum.

Özellikle espressoseverlerin çok hoşuna gidecek bir kahve: Etiyopya Arbegona Yaye Natural

Kişisel yorumum benim kavrumumda sütte bekletilmiş gün kurusu ve kurutulmuş kiraz notalarına kavuştuğu.

Buradaki tecrübe paylaşımımın alımınıza yardımcı olabileceğini düşündüğüm ve gerçekten bana öyle geldiği için böyle biraz da iddialı ve spesifik tanımlar kullanıyorum umarım faydasını görüyorsunuzdur.

Bir de dip not; kampanya bitişi yani yılbaşında kahve fiyatlarımız artış görecek. Bu yılda 1-2 defa yaptığımız bir şey ve haberiniz olmamasındansa olması daha doğru olur diye düşündüm.

Selamlar, sevgiler.

Etiyopya gorunce dayanamiyorum verdim siparisi insallah aero bana cikar 😀bu arada gorseli cok basarili olmus ilk bu ne demistim ama kahve ile ilgili yaziyi okuyunca cuk oturdu

Etiyopya Honey ve Kolombiya Honey Peach çekirdeklerini denedikten sonra bugün de Coocentral ve Finca Milan içeren #37637 nolu sipariş ile kampanya sonuna da yetişmiş bulunuyorum. Size ve sizinle tanışmama vesile olan Kahvekulübüne teşekkürler :)

Etiyopya Honey ve Kolombiya Honey Peach çekirdeklerini denedikten sonra bugün de Coocentral ve Finca Milan içeren #37637 nolu sipariş ile kampanya sonuna da yetişmiş bulunuyorum. Size ve sizinle tanışmama vesile olan Kahvekulübüne teşekkürler :)
Biz teşekkür ederiz kampanyanın en hoşuma giden tarafı bu yeni tanışmalar. Afiyet olsun.

Buradaki tecrübe paylaşımımın alımınıza yardımcı olabileceğini düşündüğüm ve gerçekten bana öyle geldiği için böyle biraz da iddialı ve spesifik tanımlar kullanıyorum umarım faydasını görüyorsunuzdur.
Üzgünüm Ömer bey ama iddialı tanım diyince akla ilk Null geliyor. İstanbul'daki pastanenin tatlısına direkt atıf yapana kadar hiç üzmeyin kendinizi, demeyin öyle, gayet normal sizinkiler🤣

Bugün Coocentral için K6'da 85 klik ve 94°C Nestle su ile V60 için 15g/240ml reçetesini denedim. 3 aşamalı bir döküm (45ml - 140ml - 240ml) uyguladım. Özellikle son döküşü merkezden yapıp hafif bir sallama ile bitirince akış 2:30-2:45 aralığına oturdu. İlk yudumda tatlı meyvemsi bir tat, hemen arkasından fındık ve karamel ağızda patlıyor. :sneaky: 🤌 🍓

Bunu yetiştiremezdim diyordum ama 2 gün kala sizlere yeni bir kahve daha sunabiliyorum.

Hem de harika bir yıkanmış Kenya kahvesi: Kenya Wanrich Washed AA

Eşsiz Kenya asiditesini ve kırmızı üzümsü meyveler / berry notalarını bunda rahatça bulabileceksiniz. Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Bunu yetiştiremezdim diyordum ama 2 gün kala sizlere yeni bir kahve daha sunabiliyorum.

Hem de harika bir yıkanmış Kenya kahvesi: Kenya Wanrich Washed AA

Eşsiz Kenya asiditesini ve kırmızı üzümsü meyveler / berry notalarını bunda rahatça bulabileceksiniz. Afiyet olsun.
Off çok çekici geldi. Kırmızı frenk üzümü çok severim. Ama... 5. sipariş veremem artık 😕😄

Merhaba, bu ayki etkinliğe geç de olsa katıldım. CoffeeNutz daha önce de severek içtiğimiz kahveleri aldığım bir üretici. Teşekkürler.
ben tam yılbaşına 10 dakika kala katıldım :)
Aslında dark roomu denemek istiyordum ama kalmadı, Etiyopya Yaye Natural ve Etiyopya Bochesa Naturel Anaerobik i merakla bekliyorum..
Teşekkürler hem CoffeeNutz a hem de kahvekulubüne..

ben tam yılbaşına 10 dakika kala katıldım :)
Aslında dark roomu denemek istiyordum ama kalmadı, Etiyopya Yaye Natural ve Etiyopya Bochesa Naturel Anaerobik i merakla bekliyorum..
Teşekkürler hem CoffeeNutz a hem de kahvekulubüne..
Biz teşekkür ederiz Selim Bey, çok güzel bir aydı, tutarlılık bize huzur getirdi umarım hepimiz için öyle olmuştur.

Bu aralar espresso'ya ara verdim ve V60'da kahve demliyorum çoğunlukla. Kosta Rika Chirripó'yu 14. günden sonra demlemeye karar verdim bugün. Kalibrasyon falan derken 2. demlediğim kahvede ideal dengeye ulaştım. Fakat 2 denememde de aldığım ilk yudum çok asidikti. Bu tarz kahvelerde dilin alışma süreci mi var? 2. ve 3. yudumlarda bu asidite azaldı ve tadım notlarını tamamiyle yakalayıp keyif almaya başladım. Degassing ile ilgili de olabilir ama dediğim gibi 2. yudumda direk kahve güzelleşiyor.

Etiyopya Asefa Dukamo da yola çıkmış bugün. Onu da denemek için sabırsızlanıyorum. 🥳

Bu aralar espresso'ya ara verdim ve V60'da kahve demliyorum çoğunlukla. Kosta Rika Chirripó'yu 14. günden sonra demlemeye karar verdim bugün. Kalibrasyon falan derken 2. demlediğim kahvede ideal dengeye ulaştım. Fakat 2 denememde de aldığım ilk yudum çok asidikti. Bu tarz kahvelerde dilin alışma süreci mi var? 2. ve 3. yudumlarda bu asidite azaldı ve tadım notlarını tamamiyle yakalayıp keyif almaya başladım. Degassing ile ilgili de olabilir ama dediğim gibi 2. yudumda direk kahve güzelleşiyor.

Etiyopya Asefa Dukamo da yola çıkmış bugün. Onu da denemek için sabırsızlanıyorum. 🥳
Fizyologlar ve gıda kimyası görenler daha doğru anlatacaktır ama, kahveden bağımsız olarak hem tat reseptörlerinin çalışma prensibiyle, hem de sıcaklığın asiditeyi desteklemesiyle alakalı bu.
Reseptörler alınan tadı giderek yumuşatmaya eğilimli. Hatta bu yüzden koku genelde değişmez, bir noktada beyin o kokuya alışmış olur ama dilin tadı algılayışı değişir, çünkü tat sensörleri çalıştığı gibi ağzın içindeki ph, algılanan tada göre dengelenmeye başlıyor.
Sıcaklıksa yükseldikçe asiditeyi parlatıyor, yani en azından bizim algımız böyle çalışıyor. Teoride de soğudukça asiditenin kimyasal olarak düşmesi lazım bildiğim kadarıyla, ama asıl hissettiğimiz tamamen algısal. Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.

Bu arada Hambela Wamena'nın sonunu bugün 300ml Pınar Uludağ, 18g R3 80 klikte öğütüp, 60,80,80,80 şeklinde 4 döküş demledim. 2:37 gibi bitti cafec traditional ile v60'ta. Soğudukça çok net bir zencefil notası aldım. Derinde zencefil olarak girilmesine rağmen tadım notlarından en neti zencefildi benim için. Cezeryemsi tada harika eşlik etti gerçekten. Paketin sonunun 18g kaldığını görünce reçeteye tezgahta karar verdim, keşke bir iki kere daha bu reçeteyle demleseydim. :D

Geri