• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Merhaba arkadaşlar,

Sayım yaptım ve Sidra tamamen bitti fakat Izuba'dan çuval dibi bir miktar çıktı stoğu şimdi açtım. Dark Room sona geliyordu kapamıştım ondan da 4kg kadar çıkıyor şimdi açtım. La Loma tamamen bitti görünüyor gönderimlerden sonra belki 2 paket çıkar ya da çıkmaz duruma göre haber veririm.

İyi akşamlar

Hemen sipariş ettim. Burundi. Yeni nesil kahve yolculuğumda fiyat/performans en iyi kahveler Burundi yöresinin kahveleridir. Binbirçeşit demleme yap hep standart sonuç verir. Mesela şu an Nijiniin Burundisini clever ile demledim. Aynı elma turtası. Mikkemmel.

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz kampanya ile başlayan "tutarlılık" çalışmasında önemli bir aşamaya geldik.

Basit olarak; önceden zorlukla 6 agtron yakını tutturabilirken bunu şimdi rahatlıkla +-4 agtron seviyelerine indirebiliyoruz ve bunun hikayesini sizlere iletmek isterim.

Kampanya döneminde hatırlayacaksınız "Bilimsel Aralık" adı ile bir çalışma yapmıştım niyetim öncelikle tatsal oynama yapabilecek, bildiklerimiz dışında önemli bir parametre var mı yok mu bunu yakalamaktı. Hatta bunun için (ve birazdan bahsedeceğim diğer sebepten) çoğu kahveyi ufak makinada kavurmuştum.

O zaman başlayıp Aralık ayından bu yana devam eden küçük veya büyük makinadaki tüm kavurmalarımda kendini en çok öne çıkaran parametre elbette tahmininiz üzere renkler ve bunun en önemli göstergesi de "çıtlama sesleri" oldu.

Çıtlama seslerini de (burada sadece 1. çıtlama bölgesini kastediyorum) parçalara böldüğümde zaten kullanılan "çıtlamanın başladığı an - bitiş anı" yani;

1. Development / Geliştirme Süresine ek olarak;
2. Sesin Şiddeti ve
3. Sesin Notasının (frekansının) ne olduğu konularında da çalışma yapmak gerektiğini sosyalden paylaşmıştım.

Önce 2 numaralı sesin şiddeti tarafını ele alarak başladım ve "Gain Control" adını verdiğim bir rehber oluşturdum.

Gain Control Rehberi
A+ Çıtlama başlamasından sonraki ilk saniyelerde henüz (kabaca) ard arda yoğun çıtlama evresine girilmediği bölge.
A Çıtlama başlamasından sonraki saniyelerde tam yoğun çıtlama evresine girildiği an.
A- Çıtlama başlamasından sonra çıtlamanın gitgide yoğunlaştığı zirveden önceki evre.
B Çıtlamanın en yoğun olduğu zirvedeki an. Çıtlama adedi frekansı da en yüksektedir.
B- Zirve yaşandıktan sonra adet frekansı ve desibelde azalma görülen bölge.
C Çıtlamanın sona ermek üzere olduğu bölge.
C- Son çıtlama sesinin bittiği an.

Bu rehber ile bir süredir sürüş yapıyorum ve dev. süresine ek olarak kullanıldığında tutarlılıkta makina, parti ebadı, grafikteki küçük farklar veya bunun gibi farklı ortam nedenlerinin bozamadığı güçlü ve kritik bir kontrol noktasından bahsedebiliyoruz.

Bu aslında çok heyecan verici ve bulgularımı ilk elden ZHAW-Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile paylaşmaya da karar verdim. Önümüzdeki dönem buradan önemli çıktılar elde edebiliriz ve kim bilir belki de bu bir tezin konusu olabilecek ve standarda dönüşecek bir yere gidebilir...

O zamana değin ise evde veya işletmesinde kahve kavuran tüm kavurmacı dostlarıma modeli kullanıp bulgularını paylaşmalarından mutlu olacağımı buradan belirtmek isterim. Daha çok yeni olsa da duyup çağrıma şimdiden geri dönüş yapmış çok değerli kavurmacı arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum ( 🙏 @Niji Coffee Co. ).

Çalışmanın başı burada düzenlediğimiz kampanya olduğu için özellikle ilk önce buraya yazmak istedim.

Detaylarla ilgilenenler veya düşüncesini paylaşmak isteyenler bana her zaman ulaşabilirler.

Sevgiler.

Ömer

Ömer Bey selamlar.
Sizi yeni tanıyan arkadaşlar marka ismini rastgele oluşturduğunuzu düşünebilir ama bir kez daha bunun böyle olmadığını bize ispatlamış oldunuz, çok iyi çalışma gerçekten.

Benim bir ricam var; alıntıladığım mesajınızdaki bilgilerin elbet karşılığı olacak birçok insan var ama biz faniler için de bu çalışmanın sonucunda kazancımızın neler olacağına dair sade bir dille bahsetmeniz mümkün mü?

Tekrardan emeğinize sağlık.

Merhaba

La Sirena ve Rumudamo'da sonraki kavrumlar için 125 gr paket seçeneği var ama pasif, 250 gr'ler aktif. Bu şekilde mi devam edecek yoksa küçük paketler gelecek mi?

Ömer Bey selamlar.
Sizi yeni tanıyan arkadaşlar marka ismini rastgele oluşturduğunuzu düşünebilir ama bir kez daha bunun böyle olmadığını bize ispatlamış oldunuz, çok iyi çalışma gerçekten.

Benim bir ricam var; alıntıladığım mesajınızdaki bilgilerin elbet karşılığı olacak birçok insan var ama biz faniler için de bu çalışmanın sonucunda kazancımızın neler olacağına dair sade bir dille bahsetmeniz mümkün mü?

Tekrardan emeğinize sağlık.
Merhaba Utku Bey,

Sorunuz çok güzel ve yerinde. Aslında özetle kahve kavurmada ve özellikle klasik italyan kavrumundan farklı olan benim de içinde bulunduğum yeni tarzdaki kavrumlarda tutarlılık yani "beğendiğiniz kahvenin aynısından satın aldığınızda aynı veya çok yakın keyfi tecrübe etmeniz için ne yapabilirim" sorununa çözüm arayışımdan bahsediyoruz.

Bu konu teknik tarafıyla kavurucu arkadaşlarım ile ayrı bir seans gerektiriyor ama haklı olarak bunu merak etmişsiniz. Detayları bu sefer pas geçecek olursam (fakat siz veya kulübümüz beni istediğiniz kadar sıkıştırabilir sözüm olsun) kahvenizin aynı performansı sergilemesi için yapılacakların daha fazla olduğunu bir süredir tecrübe ediyorum ve burada bazı iyileştirmelere yöneldim.

Sonuçları da aslında yaklaşık bir yıldır (geçtiğimiz kampanyadan beri) yaşıyoruz sizlerden gelen yorumlara baktığımda aynı kahveden aynı tatları neredeyse birebir garanti etmeye çok çok yakınız.

Geçen kampanya bunun çalışmasıydı bu sefer de bunun ispatı olabilir belki... Bakalım iyisiyle kötüsüyle hep beraber merakla, keyifle, eğlencesi ile tecrübe edelim. Buradaki kampanyalar biraz da bu iletişimi kurmak için aslında.

Umarım her sene olduğu gibi bu sene de muhabbetle, eğlenceli bir kampanya geçiririz.

Sorunuz için teşekkür ederim.

Sevgiler,

Ömer

Merhaba

La Sirena ve Rumudamo'da sonraki kavrumlar için 125 gr paket seçeneği var ama pasif, 250 gr'ler aktif. Bu şekilde mi devam edecek yoksa küçük paketler gelecek mi?
Merhaba @Serkanyb,

125G seçeneği dün akaşama kadar bazı kahveler için aktif olacaktı bu yüzden bugün bu seçeneği pasife çektik. İlginiz için teşekkür ederiz :)

Merhaba @Serkanyb,

125G seçeneği dün akaşama kadar bazı kahveler için aktif olacaktı bu yüzden bugün bu seçeneği pasife çektik. İlginiz için teşekkür ederiz :)
Merhaba tekrar 125 g siparişe açılırsa deneyimi çeşitlilik adına zenginleştirme de epey etkili oluyor🙂

Merhaba @Ömer Aydın

Coocentral çekirdeğini sipariş geçtim. Detaylarına baktığımda Agtron değerinin 100 olduğunu gördüm. Yani çok açık bir kavrum olarak işlem yapılmış. Ben bu çekirdeği espresso olarak tüketmek istiyorum. Açık kavrum olduğu için daha ince öğütme ve sanırım cihaz ısısını daha yüksek (96-98 derece ) tutmam gerekiyor. Bu kahveyi tam kararında bir espressoya dönüştürmek için sizce HE sepet kullanmalı mıyım? Ya da sizin önerileriniz neler olur?

Bu çekirdek ile espresso alan arkadaşlardan da yorum alabilirsem sevinirim. Teşekkürler

Merhaba @Ömer Aydın

Coocentral çekirdeğini sipariş geçtim. Detaylarına baktığımda Agtron değerinin 100 olduğunu gördüm. Yani çok açık bir kavrum olarak işlem yapılmış. Ben bu çekirdeği espresso olarak tüketmek istiyorum. Açık kavrum olduğu için daha ince öğütme ve sanırım cihaz ısısını daha yüksek (96-98 derece ) tutmam gerekiyor. Bu kahveyi tam kararında bir espressoya dönüştürmek için sizce HE sepet kullanmalı mıyım? Ya da sizin önerileriniz neler olur?

Bu çekirdek ile espresso alan arkadaşlardan da yorum alabilirsem sevinirim. Teşekkürler
Merhaba Orhan Bey, merak etmeyin Coocentral çok uyumlu bir çekirdeğimiz ve reçeteler kararlarınızı dinleyecektir. Aslında bu çekirdeğe özel bir durum da var açık kavrumlara olduğu gibi koyuya gitmeye de izin veriyor belki bir 85 agtronluk versiyonunu çıkarabilirim. Fakat bu şekilde de beğeneceğinize eminim.
Selamlar

Son düzenleme:
Geri