• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben dükkandan kahve almaya gittiğim zaman genelde bir fincan istediğim çekirdeği dükkanda deniyorum , Finca Elparaiso gibi çok 450 tl kg olan kahveler denememe rağmen nedense her seferinde çok düz kahveler içtim, damağıma güvenirim güzel çekirdekler aldım, demledim, içtim ama bende de bir hayal kırıklığı oldu.

Ben dükkandan kahve almaya gittiğim zaman filtre bir bardak istediğim çekirdeği istiyorum, Finca Elparaiso gibi çok 450 tl kg olan kahveler denememe rağmen nedense her seferinde çok düz kahveler içtim, damağıma güvenirim güzel çekirdekler aldım, demledim, içtim ama bende de bir hayal kırıklığı oldu.
afiyet olsun :) olabilir ne zaman isterseniz bekleriz, biz bu yola baş koyduk elimizden geleni yapıyoruz.

Son dönemde denediğim kahveler;
Etiyopya Aricha,
Ruanda Shanga,
Kolombiya Finca El Paraiso,
Brezilya Pedra Azul,
Peru El Remanzo,
Etiyopya Anasora,
Etiyopya İdido

Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım. Hiç bir çekirdekten keyif almadım, beklentimi karşılamadı ancak kötü değildi.
Pedra Azul’u her aldığımda çok memnun kalmıştım, Shanga toplu alımda oldukça keyifliydi ama yeniden geleni denemediğim için bir şey diyemiyorum :unsure:

Son dönemde denediğim kahveler;
Etiyopya Aricha,
Ruanda Shanga,
Kolombiya Finca El Paraiso,
Brezilya Pedra Azul,
Peru El Remanzo,
Etiyopya Anasora,
Etiyopya İdido

Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım. Hiç bir çekirdekten keyif almadım, beklentimi karşılamadı ancak kötü değildi.
Ben liste içinde department'ın ididosunu Viyana Kahvesinde içmiştim, orada Fetco'da demlenmişti ve inanılmaz meyvemsi ve müthiş bir kahveydi. Buradan almiyim eve geçince sipariş ederim dedim baktım sitelerinde yoktu. Sonrasında Remanzo sipariş ettim ama hayal kırıklığı yaşadım künye ile alakası olmayan bir kahveydi ve espresso olarak beğendiklerini belirttiler. Ama ben filtre için almıştım :) Ve dediğim gibi künye ile uzaktan yakından alakası olmayan bir kahve geldi. Belki şanslıysanız doğru kavruma denk gelirseniz iyi kahveler getirdiklerini ve iyi kahve sunmayı hedeflediklerine inanıyorum ama kavurucu o gün iyi bir gün geçirmemiş ise geçmiş olsun derim.

Pedra Azul’u her aldığımda çok memnun kalmıştım, Shanga toplu alımda oldukça keyifliydi ama yeniden geleni denemediğim için bir şey diyemiyorum :unsure:
Pedra Azul'u fiyat performans olarak kıyasladığınızda memnun kalmış olabilirsiniz ancak takdir edersiniz ki o fiyata zaten bambaşka bir kahve deneyimi yaşamak mümkün değil. Shanga'yı üreten çiftlik ise 2018 cup of excellence da 17. olan Simbi ile aynı. Düşündüğümde Shanga yanından bile geçmiyor.

Ben liste içinde department'ın ididosunu Viyana Kahvesinde içmiştim, orada Fetco'da demlenmişti ve inanılmaz meyvemsi ve müthiş bir kahveydi. Buradan almiyim eve geçince sipariş ederim dedim baktım sitelerinde yoktu. Sonrasında Remanzo sipariş ettim ama hayal kırıklığı yaşadım künye ile alakası olmayan bir kahveydi ve espresso olarak beğendiklerini belirttiler. Ama ben filtre için almıştım :) Ve dediğim gibi künye ile uzaktan yakından alakası olmayan bir kahve geldi. Belki şanslıysanız doğru kavruma denk gelirseniz iyi kahveler getirdiklerini ve iyi kahve sunmayı hedeflediklerine inanıyorum ama kavurucu o gün iyi bir gün geçirmemiş ise geçmiş olsun derim.
Bildiğim kadarıyla kendilerinde cropster var. Yani kavrum tarihini kendilerine söylerseniz, önceki kavrum profilleri ile karşılaştırıp, bir fark var mı, bunu görebiliyorlar. Teknolojiyi kullanıyorlar diye biliyorum :)

Pedra Azul'u fiyat performans olarak kıyasladığınızda memnun kalmış olabilirsiniz ancak takdir edersiniz ki o fiyata zaten bambaşka bir kahve deneyimi yaşamak mümkün değil. Shanga'yı üreten çiftlik ise 2018 cup of excellence da 17. olan Simbi ile aynı. Düşündüğümde Shanga yanından bile geçmiyor.

Shangayı da denedim simbiyi de..
İkisi de 10 numara kahve bana göre. Hatta türkiyede içtiğim en iyi kahve listesinde ilk beşe girer. Evde kendim demliyorum hep.
Bir üstte denildiği gibi kavrum farkı olabilir... Simbi birinci pakette süperdi ikincisi gayet sıradandı bana gelende..
Ancak shanga birde bir.. Kırımızı orman meyveler ayva kekremsiliği ben net alabildim.

Son yorumları biraz şaşırarak okudum kendi fikrimi belirtmeden edemedim.
Shanganın ben de toplu alımdaki kadar parlak olduğunu düşünmüyorum ancak kötü değildi. Bunun dışında ana sora, gobiado, arıcha, pedra azul, ve el remanzo (bu eğer toplu alımdaki ise) içtim ve hepsi oldukça keyifli kahvelerdi. Arıchanın da çok sönük bir kahve olduğunu düşünmüyorum.
Pedra azul zaten çok kompleks beklentisiyle alınabilecek bir kahve değil ancak bunun dışında oldukça keyifli bir kahve. Evde abim kilolarca aldı diyebilirim :)
Aralarında en çok öne çıkan kahve ise gobiado idi benim için.

Son yorumları biraz şaşırarak okudum kendi fikrimi belirtmeden edemedim.
Shanganın ben de toplu alımdaki kadar parlak olduğunu düşünmüyorum ancak kötü değildi. Bunun dışında ana sora, gobiado, arıcha, pedra azul, ve el remanzo (bu eğer toplu alımdaki ise) içtim ve hepsi oldukça keyifli kahvelerdi. Arıchanın da çok sönük bir kahve olduğunu düşünmüyorum.
Pedra azul zaten çok kompleks beklentisiyle alınabilecek bir kahve değil ancak bunun dışında oldukça keyifli bir kahve. Evde abim kilolarca aldı diyebilirim :)
Aralarında en çok öne çıkan kahve ise gobiado idi benim için.

Bence de simbi shanga gobiado arasında en sönüğü gobiado idi. Hadi bakalım :)

Merhaba
Kavurma tarihinden itibaren 10 gün önce denemeyin.
1/17 reçetesi ile deneyin - asidite hisssiyatının azalmasını sağlar.
90-100 ppm suyun altında su kullanmayın.
Tavsiyelerim bunlar.

Aslında hasat yılına bakarak daha çok odunsu tatların gelmesi beklenirken bu kahvede asiditenin hala var olması demek oluyor ki bayatlama durumu söz konusu değil. Tat profili üzerinde de yazdığı gibi oldukça sitrik limon tadı alınacağı yazıyor bunun yanında da nektarin yazıyor yani o da sitrik bir meyve. Tedarikçi tadım notuna bakarsak orada da pomelo var.

Hayal kırıklığına uğramanız bizi üzer, :cry: şu an oldukça geniş bir yelpaze sunuyoruz. onları de deneyebilirsiniz :)
7. Gününde denemeye başladım. Bir kaç gün daha bekleyip verdiğiniz reçeteyle tekrar deneyeceğim. Kasuya methoduyla demlediğimde yine limon ekşiliği net alınırken hafif odumsu koku ve tatlar da geliyordu. Ama soğuyunca gelmesini beklediğim o tatlılığı bulamadım bir türlü. Cevabınız için teşekkürler.

Coffee Department'ın çekirdeklerini degassing için on beş gün beklemeden demlemeyin arkadaşlar. Yazık oluyor cânım çekirdeklere. Su da önemli tabii. 140 ppm ile gayet başarılı sonuçlar elde ettim. Yukarda bahsi geçen çoğu çekirdeği demledim. Hiçbiri üzmediği gibi El Paraiso ve Shanga'nın damağımda bıraktığı tadı düşündükçe hala mutlu oluyorum.

Coffee Department'ın 8-9 farklı kahvesini içmişimdir. Keyif almadığım tek kahve El Remanzo olmuştu ki toplu alımda onu da oldukça beğenen arkadaşlar olmuştu. Kendi adıma CD'yi gözü kapalı alışveriş yapılabilir bir kavrumhane olarak görüyorum.

Geri