nuclearmoonrise
Barista
shanga'ya bir şans daha verin derim. acemiliğinize denk gelmiş olabilir![]()
Aynı kavrum aynı. Artık ikimiz de acemiyiz lorenzenBen tam tersini düşünüyorum. Toplu alımdaki shanga ile çok farklıydı.
shanga'ya bir şans daha verin derim. acemiliğinize denk gelmiş olabilir![]()
Aynı kavrum aynı. Artık ikimiz de acemiyiz lorenzenBen tam tersini düşünüyorum. Toplu alımdaki shanga ile çok farklıydı.
Ben ve @canyucel iade ettik. Neyse ki Metin Bey çok ilgili, yeni kahvelerden gönderdi bize. Henüz onları denemedik. Bu açıdan CD gözüm kapalı alışveriş yapabileceğim bir kavurucu, her zaman malının arkasında.
Ben daha önceki Shanga'yı denememiştim ama @Lorenzen ile birlikte aldığımız Shanga bence faciaydı. Kabul edilebilir düzeyde olsa kesinlikle iade etmezdik zaten...Ben tam tersini düşünüyorum. Toplu alımdaki shanga ile çok farklıydı.
Keşke iade ederken forum vasıtasıyla haberim olsaydı, tek başıma iade edince çıkıntılık yaparım düşüncesiyle vazgeçmiştim. Sağlık olsun. Kahvefabrikası Ana sora filtre kavrum fena olmayınca birleştirdim beraber tüketiyordum öyle...Ben daha önceki Shanga'yı denememiştim ama @Lorenzen ile birlikte aldığımız Shanga bence faciaydı. Kabul edilebilir düzeyde olsa kesinlikle iade etmezdik zaten...
2 hafta sonra tüketin bence kahveleri, her ikisini de bugün tükettim. Hatta Anasora’yı espresso olarak yaptım; 18/45 28 sn reçetesi ile baya tatlı, dengeli ve meyvemsi bir espresso oldu. Pedra Azul ise oldukça fındıksı ve tatlı bir filtre kahve olarak tanımlarım...Ben de 19.01 kavrumlu Anasora ve Pedra Azula almıştım. İkisini de denedim, ya benim damakta sıkıntı var ya kahvelerde. Dümdüz ikisi de, Pedra Azul'u Türk kahvesi olarak da denedim keyif vermedi.
Anlamadım açıkçası bu mesajıAynı kavrum aynı. Artık ikimiz de acemiyiz lorenzen![]()
Nasıl demlediniz?Benim demlemelerde hiç aromatik tat yoktu. Sanki su içiyormuşum gibi. Klasik bir kahve tadı olur ya onu bile alamadım.
@metinMetin'ciğim şu an Shanga'yı içiyorum buram, buram kırmızı şarap ve Ayva tadı alıyorum, emeğine sağlık.
Comandante 23 klik, 1/16 su, ilk döküş 60ml. ve 30sn. bluming, kalanı su 60'şar ml. döküşle ve 10'ar saniye ara ile 3. dakikada bitiş.![]()
Metin'ciğim şu an Shanga'yı içiyorum buram, buram kırmızı şarap ve Ayva tadı alıyorum, emeğine sağlık.
Comandante 23 klik, 1/16 su, ilk döküş 60ml. ve 30sn. bluming, kalanı su 60'şar ml. döküşle ve 10'ar saniye ara ile 3. dakikada bitiş.![]()
afiyet olsunBen shanga'yı çok beğendim. İlk demlemede bile iyi sonuç aldım.
Klasik 16/240 4 döküş denedim. Bir de 60 ml bloom kalan iki döküşle 240 a tamamladım. Süre 2.30 gibi. Su sıcaklığı 94. Su olarak da 90 ppm ve 140 ppm su denedim.Nasıl demlediniz?