• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben iade etmedim, açıkçası uğraşmak istemedim çünkü kavurucu demleyip çok beğendiğini, ayva tatlısı tadının boğaz yakacak kadar tatlı olduğunu yazmıştı, yani sorun olarak bütün oklar, aroma bulamayan sadece odunsu kokular bulan beni gösteriyordu :) çok düz bulduğum bir kahve oldu. Kendi adıma tekrar sipariş edeceğim bir ürün değil.
Ben ve @canyucel iade ettik. Neyse ki Metin Bey çok ilgili, yeni kahvelerden gönderdi bize. Henüz onları denemedik. Bu açıdan CD gözüm kapalı alışveriş yapabileceğim bir kavurucu, her zaman malının arkasında.

Benim demlemelerde hiç aromatik tat yoktu. Sanki su içiyormuşum gibi. Klasik bir kahve tadı olur ya onu bile alamadım.

Ben de 19.01 kavrumlu Anasora ve Pedra Azula almıştım. İkisini de denedim, ya benim damakta sıkıntı var ya kahvelerde. Dümdüz ikisi de, Pedra Azul'u Türk kahvesi olarak da denedim keyif vermedi.

Ben daha önceki Shanga'yı denememiştim ama @Lorenzen ile birlikte aldığımız Shanga bence faciaydı. Kabul edilebilir düzeyde olsa kesinlikle iade etmezdik zaten...
Keşke iade ederken forum vasıtasıyla haberim olsaydı, tek başıma iade edince çıkıntılık yaparım düşüncesiyle vazgeçmiştim. Sağlık olsun. Kahvefabrikası Ana sora filtre kavrum fena olmayınca birleştirdim beraber tüketiyordum öyle...

Ben de 19.01 kavrumlu Anasora ve Pedra Azula almıştım. İkisini de denedim, ya benim damakta sıkıntı var ya kahvelerde. Dümdüz ikisi de, Pedra Azul'u Türk kahvesi olarak da denedim keyif vermedi.
2 hafta sonra tüketin bence kahveleri, her ikisini de bugün tükettim. Hatta Anasora’yı espresso olarak yaptım; 18/45 28 sn reçetesi ile baya tatlı, dengeli ve meyvemsi bir espresso oldu. Pedra Azul ise oldukça fındıksı ve tatlı bir filtre kahve olarak tanımlarım...

Metin'ciğim şu an Shanga'yı içiyorum buram, buram kırmızı şarap ve Ayva tadı alıyorum, emeğine sağlık.
Comandante 23 klik, 1/16 su, ilk döküş 60ml. ve 30sn. bluming, kalanı su 60'şar ml. döküşle ve 10'ar saniye ara ile 3. dakikada bitiş.🙏😍

Cuzcacapha ve pedra azul (toplu alımda da çok beğenmiştim) tam bir f/p ürünü ve makine ile de çok güzel gidiyorlar. Ana sora da üzerindeki tadım notlarını veren keyifli bir kahve ama geçen seneki ana soranın aynısı değil :coffee:

Klasik 16/240 4 döküş denedim. Bir de 60 ml bloom kalan iki döküşle 240 a tamamladım. Süre 2.30 gibi. Su sıcaklığı 94. Su olarak da 90 ppm ve 140 ppm su denedim.

Ana sorayı espressoda denedim, tavsiye ederim. 16,5 gram - 43 gram oranında çıktı alınca güzel asiditeli, ağız sulandıran bir shot çıktı.

Cuzcacapha'yı Molent g50 48 klikle öğüterek makinede demledim. Özellikle makinede demlemek için düşük asiditeli, tatlığın baskın olduğu bir kahve arıyordum, beklentilerimi karşıladı. Alttan hafif hafif çikolata notaları da geliyor, muhtemelen degassing süreci tamamlanınca daha baskın olacaktır. Tam bir f/p kahvesi diye düşünüyorum.

El Salvador / Finca El Gobiado ve Etiyopya / Anasora kahveleri tek kelimeyle muazzam. Anasora'yı yudumlarken bir mesaj atmak istedim. CMD 21 klikte 15/240'da çok iyi sonuç verdi. Çekirdek almayı düşünen bu ikisi çekirdeği mutlaka değerlendirsin.

Geri