• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Günlerdir Shanga için bekliyordum,Aricha ve Shanga alırım diyordum. Şimdi ise Ana Sora da başıma dert oldu:) Kronotrop,Celsius,Coffee Department derken evdeki stok lojmana yetecek hale,cüzdan da içine düşsen kafan yarılacak hale gelmez umarım :giggle: Altın oranı tutturmak zorlu bir süreç olacak :)

Grafikten daha meyvemsi bir kahve çıkacağı anlaşılıyor, emeğinize sağlık, soaking sanırım kurutma bölgesinde uygulanan bir yöntemdi, bunu bir söyleşide William'da bahsetmişti. Soaking'i nasıl uyguladınız acaba açabilir misiniz? Yani turning pointte mi bir müdahale yapılıyor?

Soaking; Kahvelerin sıcak tambur'a girdiği andan dönme noktasına kadar olan kısımda düşük gaz ayarı, dönme noktasında ise gazı arttırarak güç verdiğimiz sadece kavurmanın başında uygulanan bir teknik.

Topu göğüste yumuşatma gibi düşünebilirsiniz :giggle:

Bu profilde soaking yapmamızın sebebi de bu kahvede iyi sonuç vermiş olması.
Soaking yapmadığımız yani direk yüksek burner gücü ile girdiğimiz kahveler de mevcut.

Soaking; Kahvelerin sıcak tambur'a girdiği andan dönme noktasına kadar olan kısımda düşük gaz ayarı, dönme noktasında ise gazı arttırarak güç verdiğimiz sadece kavurmanın başında uygulanan bir teknik.

Topu göğüste yumuşatma gibi düşünebilirsiniz :giggle:

Bu profilde soaking yapmamızın sebebi de bu kahvede iyi sonuç vermiş olması.
Soaking yapmadığımız yani direk yüksek burner gücü ile girdiğimiz kahveler de mevcut.
Evet, size sorduktan sonra ummalı bir araştırma yaptım, söyledikleriniz havada kalmadı, gerçekten çok ilginç bir teknik, aynı zamanda tutup tutmayacağı da kesin değil, iyi kalibre olmuş bir damakla desteklenmesi gerekiyor, ama sektördeki ünlü kavurucular mutlaka denenmeli şeklinde yorumlar yapmışlar, benim de aklıma debriyaj- gaz ilişkisi gelmişti, sizde çok güzel özetlemişsiniz. Anladığım kadarıyla çekirdeklerin ısıyı emmelerine nazikçe izin veriyoruz ki mühürlenme olayı yaratıp kurutmayı daha da zorlaştırmayalım. Çok teşekkürler @metin hocam bugün de siz ve @William sayesinde aydınlandık :)

ana sora beklemeli miyim acaba diye düşünürken ani bir kararla Shanga ve Aricha siparişimi geçmiş bulundum. En son @metin beyden aldığım kahve yanlış hatırlamıyorsam Pineapple olmuştu ve aşırı derecede memnun kalmıştım. yine aynı memnuniyeti karşılayacağını düşünüyorum. merakla kahvelerimi bekliyorum.

@metin bey iyi akşamlar,
Sitede ve ödeme ekranı bölümünde kavurum tarihlerini göremedim.
Acaba şöyle bir şansımız oluyor mu, şimdi siparişi verip bir sonraki kavurum yada yılbaşından sonraki ilk kavurumu gönderin gibi.
Sipariş vericem ama elde mevcut kahvelerde var. 🤔🤷‍♂️
Her zaman taze kavrulmuş kahve gönderiyoruz.
Hafta içi genellikle her gün kahve kavuruyoruz.
Mevcut kahveleri biraz tüketip, yeni yılda sipariş verirseniz güzel olur, mevcut stoğunuzu bayatlamadan tüketirsiniz, kahve ziyan etmeyi pek sevmiyorum ondan böyle dedim.
Bu vesile ile de aldığımız bir karar hakkında bilgi vermek isterim, yeni yıla özel kampanyamızı 15 gün daha uzatma kararı aldık :coffee:
Mevcut kuponumuz 15.01.2021 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Mevcut kahveleri biraz tüketip, yeni yılda sipariş verirseniz güzel olur, mevcut stoğunuzu bayatlamadan tüketirsiniz, kahve ziyan etmeyi pek sevmiyorum ondan böyle dedim.
Bu vesile ile de aldığımız bir karar hakkında bilgi vermek isterim, yeni yıla özel kampanyamızı 15 gün daha uzatma kararı aldık :coffee:

Acele etmemize gerek kalmadı. El salvadoru da bekleyelim öyleyse..
Çok teşekkür ederiz

Teşekkürler @metin bey 👏👏👏
Aradığımda tam da buydu esasında.👍

Super haber 🙏🏻😊

@metin Bey çok güzel bir hareket olmuş, teşekkürler. Ek olarak kampanya kapsamında sipariş verip, siparişten 1-2 hafta sonra kargolanmasini isteyebilir miyiz?

ana sora veya shangada espresso kavrum gelecek mi :unsure:

gelebilir tabi ki, bu konu hakkında ilerleyen zamanda daha detaylı bilgi vermeyi düşünüyoruz, üzerinde biraz çalışmamız lazım.
Şanga ve çusaşapa espresso siparişi geçtim, ana sora ve şanga espresso gelirse onları da denemek isterim.

Herkese merhaba,
Bugün gelen birkaç geri bildirim üzerine buraya da bir bilgilendirme yazmak istedim.
Bu hafta sonu verdiğiniz siparişlerinizde gelen kahvelerin kavurma tarihine bakarsanız 28 Kasım tarihini görebilirsiniz; bazı paketlerde yanlışlıkla 28 Aralık yerine 28 Kasım tarihi basılmış. Kavurma tarihi olarak 28 Aralık tarihini dikkate alarak demleme yapabilirsiniz.
İyi akşamlar

Ekli dosyayı görüntüle 7404
Kırmızı profil yazın yaptığımız kavurma, mavi olan ise güncellediğimiz profil.
Kısaca üzerinden gidelim.

Kahve 6 ay önceki kondisyonuna göre grainpro (keten çuval içinde bununan nem, koku ve diğer dış etmenlere karşı kahveyi koruyan ikinci bir plastik çuval) çuvallarda saklandığından ve düzgün bir işleme tekniği geçirdiğinden dolayı hala kabul edilebilir nem seviyeleri korunmuştur. Ancak hasat döneminin sonuna gelmesi ve sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda bu sefer daha açık bir kavurma tekniği uyguladık.

Başlangıç sıcaklığı 10 derece düştü. Naturel kahvelerde çekirdek etrafını kaplayan kuru meyvemsi tabakanın yanması ve isli tatlar oluşturması olasılığı ile soaking tekniği uyguladık ayrıca baştan sona makine içindeki hava akımını arttırdık. Bu sayede oluşan karbondioksitten kurtulduk ve açığa çıkan zar tabakasını (chaff) kahveden ayırıp yanmasını önledik, diğer tarafta ise kahvenin gövdesinden biraz eksilme oldu ancak meyvemsi tatlar ve asidite oldukça belirginleşti. Kahveye daha az güç uyguladığımız için kavurma süresi 1 dk uzadı.

Shanga'nın tadım notları aynı kaldı çünkü aynı kahve ve kahveden nasıl bir deneyim yaşıyorsak o şekilde tadım notlarını yazıyoruz.

Umarım beğenirsiniz.
Dün Scott Rao ile grafik üstünden konuşsak iyiydi:)

Şaka bir yana, teşekkürler bu tarz bir paylaşım yaptığın için.

Her ne kadar bir çok ev demleyicisi için yeni bir şey olsa da, bence yenilikçi ve şeffaf bir yaklaşım olmuş. Haftasonu kavurma ile ilgili çok fazla yazı okudum ve teknik kısmı hoşuma gitti diyebilirim:)

Teşekkürler

Geri