• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Ruanda - Shanga Natural \ Tadım ve Reçete

Kavrum Tarihi:21 Temmuz
Yöntem:V60
Öğütüm:Timemore 20 klik
Su:50/50 şebeke ve tezgah altı arıtma
Oran:16 gram kahve 255 mililitre su
Bitiş zamanı:2:04
Reçete:50 ml ile 30 sn bloom,ardından tek seferde 200 ml su döküşü,birinci dakika gibi bitti,biraz dengesiz oldu. Döküm ardından rao spin.
Sevgili Metin Bey'in Shanga için önerdiği tariften 30 saniye daha kısa sürede bitti,sanırım biraz daha ince öğütmeliyim.
Biraz gövdesiz oldu,su gibi sanki. Hafif acılık var. Dilin ucunu nokta nokta uyaran,rahatsız edici olmayan bir ekşilik var,asidite sanırım. Soğudukça acılık kayboldu. Bahsettiğim ekşilik ağzımın içini bir hoş ediyor,sevdim bu hissi. Bitterlik olarak değil ama tat olarak odunsu,kavruk bir acılık alıyorum,arkadan yokluyor. Genel olarak ekşiliği güzel olan ama herhangi bir çağrışım yapmayan,çok düşük gövdeli,tatlılığı olmayan,ideal olmasa da kısmen mutluluk verici bir fincan oldu.
İnsanın ve evrenin her noktası gibi,tat alma sistemimiz de çok ilginç ve olağanüstü. Yudum aldıktan sonra odunsu,yanık tat belli belirsiz geliyor,dudaklarımı içeri büküp ağzımdan nefes çektiğimde daha çok hissediliyor.
Bu da kahve yatağı,rao spini biraz daha sağlam yapmalıyım sanırım.
20200819_174909.jpg

20-30 gram kadar kalmıştı, maalesef kötü bir kokuyla karşıladı beni çekirdek. mecburen çöpe gidecek.

20-30 gram kadar kalmıştı, maalesef kötü bir kokuyla karşıladı beni çekirdek. mecburen çöpe gidecek.
Sizi zehirlemeyecekse çöpe atmayı hiçbir şekilde anlamıyorum, mantıklı bulmuyorum. Küçük bir google aramasıyla öğütülmüş kahveyi içmek dışında ne şekilde kullanacağınızı bulabilirsiniz. Dünyanın kaynakları her geçen gün azalırken sıfır atık vizyonu hayatımızın bir parçası olmalı.

Bu kahveden hiç acı/ekşi tat almadım. Çilek ve şarapsı aromalar ile ayva mayhoşluğunu hep aldım.

22 g. 25 klik kahve / 340 ml. 90-92’ su

0:00-0:40 68
0:40-0:50 136
1:05 -1:15 204
1:30 -1:40 272
1:55 -2:05 340

Sizi zehirlemeyecekse çöpe atmayı hiçbir şekilde anlamıyorum, mantıklı bulmuyorum. Küçük bir google aramasıyla öğütülmüş kahveyi içmek dışında ne şekilde kullanacağınızı bulabilirsiniz. Dünyanın kaynakları her geçen gün azalırken sıfır atık vizyonu hayatımızın bir parçası olmalı.
Eyvallah, bakayım alternatife inşallah

Bugün paketin dibini gördüm ve çok beğendiğim kahvelerden birisi oldu. Tekrardan emeği geçenlere teşekkürler :coffee:
Son 1-2 bardakta hafif patates tadı gelmeye başlamıştı ama genel lezzetini yine de korudu. Bu arada kendi paketinde muhafaza ettim:)

Delter press demlemelerimde tam olarak çilek alamasam da aynı çekirdekle Türk kahvesi yaptığımda buram buram çilek kokusu geliyor. Ben bu çekirdeği özellikle Türk kahvesinde çok sevdim :)

40.gününde bir demleyeyim dedim. Paketi açınca patates hatası karşıladı beni. Çok yoğun olmasa da hafif bir patates kokusu vardı ve kendi kokusu hiç yoktu. Allahtan öğüttükten sonra patates kokusu kayboldu,kendi kokusunu almaya başladım. Çıktı da fena değildi,asidite düşüktü biraz. Ya ben yanlış demledim ya da çekirdekte kayıplar başlamış.

40.gününde bir demleyeyim dedim. Paketi açınca patates hatası karşıladı beni. Çok yoğun olmasa da hafif bir patates kokusu vardı ve kendi kokusu hiç yoktu. Allahtan öğüttükten sonra patates kokusu kayboldu,kendi kokusunu almaya başladım. Çıktı da fena değildi,asidite düşüktü biraz. Ya ben yanlış demledim ya da çekirdekte kayıplar başlamış.
Kahveyi nasıl saklıyorsunuz hocam? Kendi paketinde mi yoksa Vacu Vin benzeri yöntemlerle mi?

Kendi zipli paketinde ışık almayan bir çekmecede. Vacu vin gibi çözümlerim henüz yok.
Anladım, en yakın zamanda Vacu Vin olayına bir bakın derim. Çünkü kahveyi muhafaza etmekte gerçekten de çok başarılı.

Bu kahveyi inanılmaz beğendim, ilk paketini ağustos ortasında, diğer paketini de şimdi açtım. Her ikisinde de vadettiği aromaları buram buran veren harika demlemelerle karşılaştık. En son 24-360, 26 click ile bloom sonrası tek döküş ile demlemiştik, muazzam oldu gerçekten, temmuz alımından en beğendiğim kahve bu oldu.

Son düzenleme:
Bu kahveyi inanılmaz beğendim, ilk paketini ağustos ortasında, diğer paketini de şimdi açtım. Her ikisinde de vadettiği aramoları buram buran veren harika demlemelerle karşılaştık. En son 24-360, 26 click ile bloom sonrası tek döküş ile demlemiştik, muazzam oldu gerçekten, temmuz alımından en beğendiğim kahve bu oldu.
Çok farklı bir kahveydi.Fermente meyve kokuları muhteşem

Şu ana kadar en beceremediğim kahvelerden biri sanırım. Az önce timemore 20 klikte bir demleme yaptım tam zamanında bitti (2.35). Kokuda çok hoştu fakat çok acı olmuştu fincanın sonunda bile asiditeyi alamadım. Sadece çok hafif florallik aldım. Sanırım kanallanma bu olsa gerek. Gooseneck gelene kadar bu kahveyi bekletip daha ince öğütüm ve belki başka bir suyla tekrar deneyeceğim.

Geri