Demleme Yöntemi: Kalite Wave 185 / Blooming + iki parçalı döküş (karafta bekleyen 100 ml buz üstüne)
Demleme Süresi: 02.30
Öğütme: Timemore 19 Klik
Oran: 20 gr kahve / 250 ml su
Su: Erikli
Paketi açar açmaz çilek kokusunu alabiliyorsunuz. Öğüttükten sonra daha da belirgin hale gelen koku sizi bir an önce demlemeye zorluyor. Öyle bir çekirdek. Ben çok beğendimŞuanda kahve seçkisi dışında tekli olarak satışta gözükmüyor. Toplu alımla beraber stoğu azaltmış olabiliriz.
Aynı durumu ana sorada yaşamıştımArkadaşlar ben paketi ilk açtığımda buram buram çilek kokusuyla kahveyi v60 da demledim. Hakikaten tatlı çilek tadı ve kompleks bir asiditesi vardı. Fakat aynı yöntemle sonradan tekrar tekrar demlememe rağmen bu lezzeti bir daha alamadım. Tatlı asidite kendini çok rahatsız edici bir asiditeye bıraktı. Bu sorunla karşılaştığım ilk natural çekirdek değil. Sizde özellikle natural process çekirdeklerde bir kaç günde hızla bayatlama gibi bir durum yaşıyor musunuz?
Gövdesi düşük, aromatik, natural işlenmiş ve özellikle etiyopya kahvelerini maksimum 2 gün lezzetli olarak içebiliyorum. Benim kronik bir sorunum haline geldi. Klt saklama kabı falan denedim ama bir işe yaramadı.Aynı durumu ana sorada yaşamıştımKahve temel gövdesini korumuştu fakat o baştaki baskın çilek aromasını birkaç gün içinde yok olmuştu.
Kipa Su 91 Derece
Cmd 21 click
Origami+LilyDrip
1/15 oran (33,3 gr çekirdek/500 ml su)
80 ml 40 sn blooming
Tek seferde 2 dk'da su döküşünü tamamlama
Toplam süre 2.50 dk
Nestle Pure Life 94 derece
V60
15/245 oran (1/16,33)
Cmd 22 klik
4 parça eşit döküş, 30 sn blooming (Orkun Üstel tarifi)
Bitiş 2:28
Nestle Pure Life+şebeke, 79ppm, 91 derece
V60
15/245 oran (1/16,33)
Cmd 22 klik
4 parça eşit döküş, 30 sn blooming (Orkun Üstel tarifi)
Bitiş 2:2