• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Ruanda - Shanga Natural \ Tadım ve Reçete

Yok, olmuyor. Koca 150 gramı keyifsiz bi şekilde tükettim. İnce öğütüm kalın öğütüm orta öğütüm derken az veya çok bütün demlemelerimde hep acılık vardı. Bu kahve bana yaramadı...
 
Origami v60 aeropress chemex hario switcher neyle demlediysem olmadi :( comandante ve fellow arti cafec filtreler su ppm olcumleri hersey var ama tad yok saglik olsun :)
 
Kahve özelliğini kaybetmiş olabilir. Ben bitireli baya oldu ama buram buram çilek tadı ve kokusunu her demlemede aldım. Bir başka seçenek ise sizlere gelen kahve sorunlu olabilir. Bu durumda yapacak bir şey yok malesef.
 
Bu kahveyi keşke bu zamanlara bırakmasaydınız. Genelde bekledikçe güzelleşiyor ama bu tam tersi oldu. Son demlemelerde kokusunda patates almaya başlamıştım,Allahtan tada yansımadı.
 
Bu kahveyi keşke bu zamanlara bırakmasaydınız. Genelde bekledikçe güzelleşiyor ama bu tam tersi oldu. Son demlemelerde kokusunda patates almaya başlamıştım,Allahtan tada yansımadı.

Patates mi :) içindeki aromalar ile içildiğinde kumpir olabilir :)
Benim ilk bitirdiğim kahve olmuştu toplu alımda tabu burka ile bu kahveyi beğenmiştim sadece aslında ama genel olarak kavrum ile alakalı mi bilmiyorum çok memnun kaldığım alım olmamıştı
 
Patates mi :) içindeki aromalar ile içildiğinde kumpir olabilir :)
Benim ilk bitirdiğim kahve olmuştu toplu alımda tabu burka ile bu kahveyi beğenmiştim sadece aslında ama genel olarak kavrum ile alakalı mi bilmiyorum çok memnun kaldığım alım olmamıştı
Tabu Burka ile Shanga gönlüme taht kurdular:) Kumpir patatesi olsa bir şey demeyeceğim,çiğ patates. Metin Bey de bu konu hakkında bilgilendirme yapmıştı. Bazı arkadaşlar içemeyip dökmüş,ben hepsini keyifle içtim. Probador'un Ruanda'sında böyle bir sorun yoktu,ama onun da tadı güzel değil:)
 
Keşke bu kahveyi ısrarla v60'ta demlemeseydim. Aeropress ile bi deneme yapayım dedim. Mükemmel olmasa da daha az acılık ve fincanın sonlarına doğru artan tatlı bi asidite ortaya çıktı. Birkaç değişik parametre ile daha iyi olabilir.
 
Kötü koku alanları anlayamadım.
Ben kahveyi açınca buram buram çilek kokusu aldım öğütürken aynı koku eşlik etti. Öğüttükten sonra ismini veremediğim çok sert bir koku diğer kokuları bastırdı. Son fincana yorum yapabilmek için yeterince demleme yapmadım.
 
kavrumun uzerinden yaklasik 10 gun gecti shanga'nin. bugun hybrid demleme ile demledim.
cmd 24 klik, peak water, hario 100 japon filtre. ogutumu demlemeden 2 saat once yaptim.
18 g/300ml
80 ml ile bloom, 40 saniyede switch acilir ve kalan su 1 dakikanin biraz altinda dokulur. merkez odakli dairesel hareketler. 3:40 gibi demleme tamamlandi.
kahve guzel ve potansiyeli oldugunu dusunuyorum ama guzel seviyeleri yakalamasi icin bence 7-10 gun arasi daha dinlenmesi lazim.
notada yazan ayva ve sarabimsi tatlar sogudukca cok guzel hissediliyor. hafif fermente tatliliklar arayanlar icin guzel bir kahve. kronotrop laktofermente'yi animsatti. cilek notasi ise ayvamsi asidite karsisinda damakta fazla tutunamiyor, sadece yudumun baslarinda hissedildi. bence kahve1 hafta daha dinlendikce, demleme suresi kisaltildikca daha cileksi sonuclar alinabilir. ya da kasuya yeni metottan yola cikilarak ince ogutumler ve bloomsuz cok hizli demlemelerle de guzel sonuclar alinabilir.
kesinlikle kompleks bir kahve.

cekirdekler guzel. deformiteler cok az. buyuklukleri homojen sayilir, kavrum tutarli gozukuyor. hasadin 2019 olmasi cok bir sey goturmemis bu kahveden. tek ciftci, bourbon varyete olmasi da cabasi.
coffee department'tan ilk parti siparisimdi. paketlemeyi, urun ambalajini, kunyelerin yazildigi karti cok begendim. kesinlikle son alisverisim olmayacak.
 
Geri
Üst