• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Ruanda - Shanga Natural \ Tadım ve Reçete

Saka su 92ppm 92 derece sıcaklık
V60
15/245
Cmd 23 klik
4 parçalı döküş, 2:35 gibi demleme sonlandı.

Kahveyi önceki denemelerimde daha düşük ppm değerlerine sahip Erikli Uludağ, Abant sularla demledim. Bugün Saka su ile daha güzel bir sonuç aldım. Parlak bir asiditeye sahip, şarapsı hissi çok net veren, ayva mayhoşlugunu net hissettiren, içinde rahatsız edici hiçbir tat barındırmayan, sıfır acılıkta bir fincan çıktı ortaya.
B5A7EB8A-C3E3-4110-BC8B-B49C36898583.jpeg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Benim de Tabu Burka ile birlikte favorim Shanga oldu. Mayhoş bir çilek ve ayva karışımı aroması ile çok özgün bir kahve olduğunu düşünüyorum.
 
  • Like
Tepkiler: mmm
Bu ay deneyimlediğim en güzel çekirdeğin bu olduğu düşüncesindeyim. Hem v60 kasaya hem de Aeropress ile demledim. Aeropress ile çilek ve ayvanın mayhoşumsu tadını daha fazla aldım.
 
Az önce içerken ayni fikri düşünüyordum. V60 ile demledim son 11,9 grami :)) gerçekten içimi cok keyifli, cilek-ayva tadı oldukça güzel yakışmış bir kahve... Gönüllerde yerini aldi ust sıralardan ;)
 
Hangi tarifi uyguladiniz?
Demleme Yöntemi: Hario V60 Kasuya / Blooming + üç parçalı döküş( 50gr blooming,70-70-50 şeklinde bitirdim.)
Demleme Süresi: 4.10
Öğütme: Timemore 24 Klik
Oran: 15 gr kahve / 240 ml su(1/16 oran)
Su: Buzbağı


Aeropres için:
Demleme Yöntemi: Aeropress / Reverse method- 50gr ile blooming 30sn.daha sonra 1dk ya kadar geri kalanı ilave ediyorum.3-4 tur karıştırdıktan sonra kapağı takıp 2.30sn de pressliyorum.
Demleme Süresi: 02.30
Öğütme: Timemore 21 Klik
Oran: 14 gr kahve/ 200ml su
Su: Buzbağı
 
Biraz kalmıştı bu çekirdekten uzun süredir demlememiştim ama oksijen teması olmayan vakumlu bir kapta saklıyordum 30 Gram Kadar bugün onunla bir Türk kahvesi yapayım dedim ve kahveyi ögütür ögütmez patates kokusuyla karşılaştım daha önce almamıştım böyle bir koku veya çilek kokusu baskılıyordu. Aklıma ilk Ruanda ve Burindi bölgeleri kahvelerinde ortaya çıkan Patato mevzusu geldi ama tada bakmadan yorum yapmak yanlış olurdu ve her zamanki Metodumla Koray Erdoğdu yöntemiyle Türk kahvemi yaptım.

İlk zamanlarda aynı metodla yaptığım Türk kahvesindeki o çilek notası hiç kalmamıştı yoktu. Çekirdeği çok iyi saklamama rağmen notalarını çok hızlı kaybettiğini farkettim genelde türk kahvesi en iyi notaları aldığım yöntemdir. Çoğu sonuç alamadığım çekirdekte Tk ile sonuç almışımdır.

İlk yudumda patates notası o kadar çok netti ki anlatamam resmen çiğ patates suyu içiyor gibiydim. Hatta arkadaşım daha ben hiçbir yorum yapmadan ilk yudumda bunun tadı resmen çiğ patates bu çekirdeğin Shanga olduğundan emin misin dedi ve o an damağımın yanılma mevzusunuda eledim. ilk zamanlarında yaptığım TK larda bu çekirdekte böyle bir tat yoktu.

Acaba bendeki çekirdekte mi bir sıkıntı var. Yoksa benzer bir durumu yaşayan oldu mu ?


Patato Mevzusu nedir Sca'nın şu tanımını bırakayım:

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleme:
Biraz kalmıştı bu çekirdekten uzun süredir demlememiştim ama oksijen teması olmayan vakumlu bir kapta saklıyordum 30 Gram Kadar bugün onunla bir Türk kahvesi yapayım dedim ve kahveyi ögütür ögütmez patates kokusuyla karşılaştım daha önce almamıştım böyle bir koku veya çilek kokusu baskılıyordu. Aklıma ilk Ruanda ve Burindi bölgeleri kahvelerinde ortaya çıkan Patato mevzusu geldi ama tada bakmadan yorum yapmak yanlış olurdu ve her zamanki Metodumla Koray Erdoğdu yöntemiyle Türk kahvemi yaptım.

İlk zamanlarda aynı metodla yaptığım Türk kahvesindeki o çilek notası hiç kalmamıştı yoktu. Çekirdeği çok iyi saklamama rağmen notalarını çok hızlı kaybettiğini farkettim genelde türk kahvesi en iyi notaları aldığım yöntemdir. Çoğu sonuç alamadığım çekirdekte Tk ile sonuç almışımdır.

İlk yudumda patates notası o kadar çok netti ki anlatamam resmen çiğ patates suyu içiyor gibiydim. Hatta arkadaşım daha ben hiçbir yorum yapmadan ilk yudumda bunun tadı resmen çiğ patates bu çekirdeğin Shanga olduğundan emin misin dedi ve o an damağımın yanılma mevzusunuda eledim. ilk zamanlarında yaptığım TK larda bu çekirdekte böyle bir tat yoktu. Resmen patates suyu içtim.

Acaba bendeki çekirdekte mi bir sıkıntı var. Yoksa benzer bir durumu yaşayan oldu mu ?


Patato Mevzusu nedir Sca'nın şu tanımını bırakayım:

Ekli dosyayı görüntüle 3942
Ben de ilk demlemelerimde çok memnun kalmıştım bu çekirdekten. Öğütürken adeta çilek yayılıyordu. Sonradan denediğimde ise kokusu değişmiş tadı hiç kalmamıştı. (patates mi onu tam bilmiyorum:))
 
p
Biraz kalmıştı bu çekirdekten uzun süredir demlememiştim ama oksijen teması olmayan vakumlu bir kapta saklıyordum 30 Gram Kadar bugün onunla bir Türk kahvesi yapayım dedim ve kahveyi ögütür ögütmez patates kokusuyla karşılaştım daha önce almamıştım böyle bir koku veya çilek kokusu baskılıyordu. Aklıma ilk Ruanda ve Burindi bölgeleri kahvelerinde ortaya çıkan Patato mevzusu geldi ama tada bakmadan yorum yapmak yanlış olurdu ve her zamanki Metodumla Koray Erdoğdu yöntemiyle Türk kahvemi yaptım.

İlk zamanlarda aynı metodla yaptığım Türk kahvesindeki o çilek notası hiç kalmamıştı yoktu. Çekirdeği çok iyi saklamama rağmen notalarını çok hızlı kaybettiğini farkettim genelde türk kahvesi en iyi notaları aldığım yöntemdir. Çoğu sonuç alamadığım çekirdekte Tk ile sonuç almışımdır.

İlk yudumda patates notası o kadar çok netti ki anlatamam resmen çiğ patates suyu içiyor gibiydim. Hatta arkadaşım daha ben hiçbir yorum yapmadan ilk yudumda bunun tadı resmen çiğ patates bu çekirdeğin Shanga olduğundan emin misin dedi ve o an damağımın yanılma mevzusunuda eledim. ilk zamanlarında yaptığım TK larda bu çekirdekte böyle bir tat yoktu. Resmen patates suyu içtim.

Acaba bendeki çekirdekte mi bir sıkıntı var. Yoksa benzer bir durumu yaşayan oldu mu ?


Patato Mevzusu nedir Sca'nın şu tanımını bırakayım:

Ekli dosyayı görüntüle 3942
potato defect dediğiniz gibi ruanda ve burundi kahvelerinde karşımıza çıkması olası bir sorun.
bu defecti sadece kahveyi öğüttüğümüzde ortaya çıkan kokudan anlayabiliyoruz. çözüm yolu da maalesef o öğütülmüş kahveyi atıp tekrardan dozajınızı öğütmek oluyor.
Shanga 87 puan bir kahve olduğundan çok fazla da çıkmayacaktır bu defect. ama dediğim gibi tüm ruanda ve burundi kahvelerinde çıkar.
Hatta bizim geçen sene COE ödüllü kahvemizde bile çıkmıştı.
 
Ben de ilk demlemelerimde çok memnun kalmıştım bu çekirdekten. Öğütürken adeta çilek yayılıyordu. Sonradan denediğimde ise kokusu değişmiş tadı hiç kalmamıştı. (patates mi onu tam bilmiyorum:))
Merhaba
Afiyet olsun, kokusu değişmiş olması normal her kahvede değişmiyor mu zaten?
Patates çıksa idi taze patates kokusundan anlardınız, tadım notlarından çok farklı bir aroma.
Size denk gelmemiş anladığım kadarı ile :unsure:
 
Merhaba
Afiyet olsun, kokusu değişmiş olması normal her kahvede değişmiyor mu zaten?
Patates çıksa idi taze patates kokusundan anlardınız, tadım notlarından çok farklı bir aroma.
Size denk gelmemiş anladığım kadarı ile :unsure:
Metin Bey, bu kahve özelinde bir demleme tavsiyesi verdiniz mi daha önce? Optimum verim için sizin reçeteniz nedir?
 
Metin Bey, bu kahve özelinde bir demleme tavsiyesi verdiniz mi daha önce? Optimum verim için sizin reçeteniz nedir?

merhaba
16 gr kahve 250 ml su
89 derece 100 ppm / 154 microsiemens mineralite
ilk döküş 50 gr su, 30 sn ön demleme
ikinci döküş diresel hareketler ile 200 gr su
rao spin
toplam demleme 2.30 dk şeklinde bir reçete ile yola çıkabilirsiniz. :):coffee:
 
merhaba
16 gr kahve 250 ml su
89 derece 100 ppm / 154 microsiemens mineralite
ilk döküş 50 gr su, 30 sn ön demleme
ikinci döküş diresel hareketler ile 200 gr su
rao spin
toplam demleme 2.30 dk şeklinde bir reçete ile yola çıkabilirsiniz. :):coffee:
Parçalı döküşler ile demlemiştim, bir de bu şekilde deneyeceğim teşekkür ederim ☺️
 
merhaba
16 gr kahve 250 ml su
89 derece 100 ppm / 154 microsiemens mineralite
ilk döküş 50 gr su, 30 sn ön demleme
ikinci döküş diresel hareketler ile 200 gr su
rao spin
toplam demleme 2.30 dk şeklinde bir reçete ile yola çıkabilirsiniz. :):coffee:
Bu receteye yakın demlemeler yaptım . Sadece su sicakligi 92-94 gibi demledim. Son zamanlardaki en keyifli kahvelerden biriydi. Tabii ki benim damak tadıma göre. Bu kahve ile tanışmamıza fırsat verdiğiniz için teşekkürler.
 
Geri
Üst