Metin Bey kavurduğunuz her parti çekirdeği tadarak mı paketliyorsunuz merak ettim açıkcası. çünkü yargılarınız öyle olduğunu düşündürttü.Damak tadınıza saygı dıyarız, ancak dediğiniz gibi fena isli yanık olduğunu düşünmüyorum ben bu kahvenin.
ben kimseyi yargılamadım,Metin Bey kavurduğunuz her parti çekirdeği tadarak mı paketliyorsunuz merak ettim açıkcası. çünkü yargılarınız öyle olduğunu düşündürttü.
anladım. cevabınız için teşekkürler.ben kimseyi yargılamadım,
herkes gibi fikrimi belirttim...
Doğrudur, belli aralıklarla kalite kontrol yapıyoruz, bir ürün satışa çıkmadan da oldukça arge yapılıyor. Sonrasında ise o standart korunuyor mu diye düzenli kontrol ediliyor. Nerdeyse her gün sunduğumuz her kahvenin tadına bakıyorum diyebilirim.
pedra azul topraksı notalara sahip bir kahve, üzerinde yazan taze fındık bunu betimliyor. Hafif bir asidite ve genel olarak çikolata karakterine sahip.
2019 hasadının sonunu tüketiyoruz şu an. Mayıs başı ile 2020 hasadı elimize ulaşacak..
Damak tadı farklılığı olabilir sanırım. Coffee departmenttan önceki toplu alımdan bu yana kahve içiyorum. Evde neredeyse hep pedra azul bulunuyor. Hiç sorun yaşamamıştım. Ancak shanganın ikinci kez satışa çıkışında ben de bu isli tatlarla karşılaştım. Metin beye gönderdim ve Metin bey sorunlu olduğunu düşünmediğini belirtti. Yerine farklı 2 çeşit kahve aldım. Daha sonrasında 1 er kg pedra azul ve cuzcachapa alındı hiçbirinde yine sorun yoktu.Hepsini keyifle tükettim, ancak o shangayı keyif alarak içememiştim açıkçası.anladım. cevabınız için teşekkürler.
ben bu alıma katılmadım ama daha önce başıma geldiği için konuşuyorum. kahveleri içenler tadım notları ne olursa olsun isli tat aldıklarını söylüyorlar. hepimiz biliyoruz ki isli tat çekirdekten değil kavrumdan kaynaklanan bir şeydir. ben sizin her batchı kontrol ettiğinizi bilmiyordum. kahvelerde sorun olmadığınızı söylediniz ama bu kadar insan niye bu konuda şikayetçi onu da anlayamadım.
Damak tadınıza saygı dıyarız, ancak dediğiniz gibi fena isli yanık olduğunu düşünmüyorum ben bu kahvenin.
Damak tadı farklılığının böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, hiçbir ürünü herkes sevemez/beğenemez zaten. Ama isli tat, acılık beğenme olayının ötesinde bir şey. Öteki türlü düz bir kahve denir geçilir ama Cuzca ve Pedra'dan ben hiçbir şekilde verim alamadım çünkü kokusu bile yanık çekirdeğinDamak tadı farklılığı olabilir sanırım. Coffee departmenttan önceki toplu alımdan bu yana kahve içiyorum. Evde neredeyse hep pedra azul bulunuyor. Hiç sorun yaşamamıştım. Ancak shanganın ikinci kez satışa çıkışında ben de bu isli tatlarla karşılaştım. Metin beye gönderdim ve Metin bey sorunlu olduğunu düşünmediğini belirtti. Yerine farklı 2 çeşit kahve aldım. Daha sonrasında 1 er kg pedra azul ve cuzcachapa alındı hiçbirinde yine sorun yoktu.Hepsini keyifle tükettim, ancak o shangayı keyif alarak içememiştim açıkçası.
Kahveyi kendilerine gönderdiğimde sorun olmadığını, keyifle tükettiklerini belirttiler. Sanırım damak tadı farklılığından oluşuyor.
sanalbaharat var olur mu hocamherkese selamlar,
isli yanık tatlar aldığınız, verim alamadığınız CD kahvelerinize makul bir ücret karşılığında talibim, özellikle el gobiado'ya..
özelden iletişime geçebilirsiniz..
Merhaba, mecburiyetten diyebiliriz. Kafede barista olarak çalışıyorum ve evde manuel/otomatik öğütücüm yok. Her cuma akşamı haftasonu içeceğim kahveyi dükkandan çıkmadan öğütmek durumunda kalıyorum. Haftaiçi CD kahvelerini kafede denerken taze tüketebildim ama evdeki ekipmanlarımla denemek istediğimde bu yönteme başvuruyorum. Muhafaza etme işini ise şöyle yapıyorum: Buzdolabı gibi bir poşetin içine kahveyi koyuyorum, ağzını güzelce kapatıyorum, sonra bir kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum. Tabi bu işlemi eve gelince yapabildim, yani kafeden eve gelene kadar geçen 1 saatte olan olmuştur illa ki@tardispress Selamlar,
Bugün içeceğin kahvenin çekirdeğini cuma akşamı niçin öğütttüğünü merak ettim,ficana etkisinin ne olduğunu merak ettim.Sahiden merakımdan soruyorum çünkü öğütülmüş çekirdeğin oksijen ile temasında yalnızca 15 dk tazeliğini koruyabildiğini okumuştum,öğütülmüş çekirdeği nasıl sakladın.Bilgiçlik yapmak maksadı ile değil sahiden öğrenmek için sormaktayım.
Homojen öğütüm sağlamayan bir değirmen almak hiç istemiyorum açıkçası, birkaç aya molent veya krindera gücüm yetebilir o vakte kadar böyle idare edebilirim@tardispress Tekrar Selamlar,
Öncelikle dönüşün için teşekkür ederim.Bu pandemi döneminde dışarıda çalışmak[kastım evden çalışmayanlardır] zorunda olan tüm arkadaşlarıma senin nezlinde kolaylıklar dilerim
Tamami ile nacizane fikrim 100 liraya dahi olsa seramik burr'lüde olsa bir değirmen alman :=)Ben ilk başladığımda öyle yaptım ve aradaki farkı çelik burr'lü bir değirmene geçtikten sonra anlamış olsamda yinede seramik burr'lü değirmenden hiç pişman olmadım :=)