• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Brezilya - Pedra Azul \ Tadım ve Reçete

Olabilir abi uzunca bir süre asiditesi yüksek meyvemsi çekirdekler tüketince belki bana öyle gelmiştir.👍

Damak tadınıza saygı dıyarız, ancak dediğiniz gibi fena isli yanık olduğunu düşünmüyorum ben bu kahvenin.
Metin Bey kavurduğunuz her parti çekirdeği tadarak mı paketliyorsunuz merak ettim açıkcası. çünkü yargılarınız öyle olduğunu düşündürttü.

Metin Bey kavurduğunuz her parti çekirdeği tadarak mı paketliyorsunuz merak ettim açıkcası. çünkü yargılarınız öyle olduğunu düşündürttü.
ben kimseyi yargılamadım,
herkes gibi fikrimi belirttim...

Doğrudur, belli aralıklarla kalite kontrol yapıyoruz, bir ürün satışa çıkmadan da oldukça arge yapılıyor. Sonrasında ise o standart korunuyor mu diye düzenli kontrol ediliyor. Nerdeyse her gün sunduğumuz her kahvenin tadına bakıyorum diyebilirim.

pedra azul topraksı notalara sahip bir kahve, üzerinde yazan taze fındık bunu betimliyor. Hafif bir asidite ve genel olarak çikolata karakterine sahip.

2019 hasadının sonunu tüketiyoruz şu an. Mayıs başı ile 2020 hasadı elimize ulaşacak..

ben kimseyi yargılamadım,
herkes gibi fikrimi belirttim...

Doğrudur, belli aralıklarla kalite kontrol yapıyoruz, bir ürün satışa çıkmadan da oldukça arge yapılıyor. Sonrasında ise o standart korunuyor mu diye düzenli kontrol ediliyor. Nerdeyse her gün sunduğumuz her kahvenin tadına bakıyorum diyebilirim.

pedra azul topraksı notalara sahip bir kahve, üzerinde yazan taze fındık bunu betimliyor. Hafif bir asidite ve genel olarak çikolata karakterine sahip.

2019 hasadının sonunu tüketiyoruz şu an. Mayıs başı ile 2020 hasadı elimize ulaşacak..
anladım. cevabınız için teşekkürler.
ben bu alıma katılmadım ama daha önce başıma geldiği için konuşuyorum. kahveleri içenler tadım notları ne olursa olsun isli tat aldıklarını söylüyorlar. hepimiz biliyoruz ki isli tat çekirdekten değil kavrumdan kaynaklanan bir şeydir. ben sizin her batchı kontrol ettiğinizi bilmiyordum. kahvelerde sorun olmadığınızı söylediniz ama bu kadar insan niye bu konuda şikayetçi onu da anlayamadım.

anladım. cevabınız için teşekkürler.
ben bu alıma katılmadım ama daha önce başıma geldiği için konuşuyorum. kahveleri içenler tadım notları ne olursa olsun isli tat aldıklarını söylüyorlar. hepimiz biliyoruz ki isli tat çekirdekten değil kavrumdan kaynaklanan bir şeydir. ben sizin her batchı kontrol ettiğinizi bilmiyordum. kahvelerde sorun olmadığınızı söylediniz ama bu kadar insan niye bu konuda şikayetçi onu da anlayamadım.
Damak tadı farklılığı olabilir sanırım. Coffee departmenttan önceki toplu alımdan bu yana kahve içiyorum. Evde neredeyse hep pedra azul bulunuyor. Hiç sorun yaşamamıştım. Ancak shanganın ikinci kez satışa çıkışında ben de bu isli tatlarla karşılaştım. Metin beye gönderdim ve Metin bey sorunlu olduğunu düşünmediğini belirtti. Yerine farklı 2 çeşit kahve aldım. Daha sonrasında 1 er kg pedra azul ve cuzcachapa alındı hiçbirinde yine sorun yoktu.Hepsini keyifle tükettim, ancak o shangayı keyif alarak içememiştim açıkçası.
Kahveyi kendilerine gönderdiğimde sorun olmadığını, keyifle tükettiklerini belirttiler. Sanırım damak tadı farklılığından oluşuyor.

Damak tadınıza saygı dıyarız, ancak dediğiniz gibi fena isli yanık olduğunu düşünmüyorum ben bu kahvenin.

Selamlar @metin Bey,

Açıkçası forumumuzda demleme alanında benden çok daha tecrübe ve bilgiye sahip olan arkadaşlarımız var,onların yanında çekirdeki yorumlamak bana düşmez.

Lakin bildiğim tek bir şey var ise o da daha iyiye ulaşabilmek adına gelen tüm yorumları özümsemeniz ve daha ne yapabilirimde daha iyiye ulaşabilirim'i kendinizde sorgulamanız ve bu kadar şikayet var iken demleme tekniği ve çekirdekleriniz üzerinde edinmiş olduğunuz tecrübeler doğrultusunda tavsiyelerde bulunmak.

Alıntı yapmış olduğum postunuz bunlardan ne yazik ki çok uzak ve açıkçası beni üzüyor.

Kimseyi yargılamak benim haddime değil fakat bir çoğumız hizmet sektöründe çalışıyoruz ve kendimden örnek vermem gerekirse işimi daha iyi nasıl yapabileceğim ile ilgili performans karnemde madde mevcut.

Sürçil ihsan ettiysem affola.

Damak tadı farklılığı olabilir sanırım. Coffee departmenttan önceki toplu alımdan bu yana kahve içiyorum. Evde neredeyse hep pedra azul bulunuyor. Hiç sorun yaşamamıştım. Ancak shanganın ikinci kez satışa çıkışında ben de bu isli tatlarla karşılaştım. Metin beye gönderdim ve Metin bey sorunlu olduğunu düşünmediğini belirtti. Yerine farklı 2 çeşit kahve aldım. Daha sonrasında 1 er kg pedra azul ve cuzcachapa alındı hiçbirinde yine sorun yoktu.Hepsini keyifle tükettim, ancak o shangayı keyif alarak içememiştim açıkçası.
Kahveyi kendilerine gönderdiğimde sorun olmadığını, keyifle tükettiklerini belirttiler. Sanırım damak tadı farklılığından oluşuyor.
Damak tadı farklılığının böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, hiçbir ürünü herkes sevemez/beğenemez zaten. Ama isli tat, acılık beğenme olayının ötesinde bir şey. Öteki türlü düz bir kahve denir geçilir ama Cuzca ve Pedra'dan ben hiçbir şekilde verim alamadım çünkü kokusu bile yanık çekirdeğin
*Not: Anasora'da durum böyle değil, Gobiado da ufak oynamalarla keyifli fincanlar elde edilebilecek bir çekirdekti.*

herkese selamlar,
isli yanık tatlar aldığınız, verim alamadığınız CD kahvelerinize makul bir ücret karşılığında talibim, özellikle el gobiado'ya..
özelden iletişime geçebilirsiniz..

Günaydın iyi pazarlar. Cuma akşamı öğüttüğüm pedra azulu az önce v60’ta demledim. 16/250 oran kullandım. Biraz ince öğütmüş olmalıyım ki 2 döküşle yaptığım demleme 3 dakikayı buldu. Acı tatlar yok ama fincanda, direkt portakal marmelatı ve keskin bir fresh çikolata tadı aldım tüm fincan boyunca. Gerçi böyle bekletmek durumunda kalınca topraksı/fındığımsı tatlar hiç gelmedi :) yarın daha kalın öğütüp deneyeceğim bir de, hala doğru fincana ulaşamadım!

@tardispress Selamlar,

Bugün içeceğin kahvenin çekirdeğini cuma akşamı niçin öğütttüğünü merak ettim,ficana etkisinin ne olduğunu merak ettim.Sahiden merakımdan soruyorum çünkü öğütülmüş çekirdeğin oksijen ile temasında yalnızca 15 dk tazeliğini koruyabildiğini okumuştum,öğütülmüş çekirdeği nasıl sakladın.Bilgiçlik yapmak maksadı ile değil sahiden öğrenmek için sormaktayım.

@tardispress Selamlar,

Bugün içeceğin kahvenin çekirdeğini cuma akşamı niçin öğütttüğünü merak ettim,ficana etkisinin ne olduğunu merak ettim.Sahiden merakımdan soruyorum çünkü öğütülmüş çekirdeğin oksijen ile temasında yalnızca 15 dk tazeliğini koruyabildiğini okumuştum,öğütülmüş çekirdeği nasıl sakladın.Bilgiçlik yapmak maksadı ile değil sahiden öğrenmek için sormaktayım.
Merhaba, mecburiyetten diyebiliriz. Kafede barista olarak çalışıyorum ve evde manuel/otomatik öğütücüm yok. Her cuma akşamı haftasonu içeceğim kahveyi dükkandan çıkmadan öğütmek durumunda kalıyorum. Haftaiçi CD kahvelerini kafede denerken taze tüketebildim ama evdeki ekipmanlarımla denemek istediğimde bu yönteme başvuruyorum. Muhafaza etme işini ise şöyle yapıyorum: Buzdolabı gibi bir poşetin içine kahveyi koyuyorum, ağzını güzelce kapatıyorum, sonra bir kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum. Tabi bu işlemi eve gelince yapabildim, yani kafeden eve gelene kadar geçen 1 saatte olan olmuştur illa ki :)

@tardispress Tekrar Selamlar,

Öncelikle dönüşün için teşekkür ederim.Bu pandemi döneminde dışarıda çalışmak[kastım evden çalışmayanlardır] zorunda olan tüm arkadaşlarıma senin nezlinde kolaylıklar dilerim 🤲

Tamami ile nacizane fikrim 100 liraya dahi olsa seramik burr'lüde olsa bir değirmen alman :=)Ben ilk başladığımda öyle yaptım ve aradaki farkı çelik burr'lü bir değirmene geçtikten sonra anlamış olsamda yinede seramik burr'lü değirmenden hiç pişman olmadım :=)

@tardispress Tekrar Selamlar,

Öncelikle dönüşün için teşekkür ederim.Bu pandemi döneminde dışarıda çalışmak[kastım evden çalışmayanlardır] zorunda olan tüm arkadaşlarıma senin nezlinde kolaylıklar dilerim 🤲

Tamami ile nacizane fikrim 100 liraya dahi olsa seramik burr'lüde olsa bir değirmen alman :=)Ben ilk başladığımda öyle yaptım ve aradaki farkı çelik burr'lü bir değirmene geçtikten sonra anlamış olsamda yinede seramik burr'lü değirmenden hiç pişman olmadım :=)
Homojen öğütüm sağlamayan bir değirmen almak hiç istemiyorum açıkçası, birkaç aya molent veya krindera gücüm yetebilir o vakte kadar böyle idare edebilirim 🤷🏽‍♂️

Merhaba,

ilk nitelikli kahve demlememi frenc press ile dün ve mart ayı toplu alımda aldığım Pedra Azul ile yaptım, sonuç çok kötüydü, yavan , isli garip bir tat, fincanı bitiremedim, bugün ise kalita wave ile demleme yaptım, sonuç çok iyi oldu, zevk alarak içtim, aroma olarak çikolata ve portakal reçeli benzeri bir tat alamadım ( yeni başlayan bir acemi olarak bu tatları illede almalıyım beklentim yoktu) , cocukluğumda tattığım olgunlaşmamış yaban fındığına benzer bir tat aldım veya benzettim ancak açıklamasında okumasaydım benzetirmiydim emin değilim fakat kalita ile yaptığım demleme beni tatmin etti. Kalitada demlerken 34 gr. kahve , 550 ml. Erikli damacana su kullandım. Su sıcaklığı termometrem olmadığından tahminen 95~97 dereceydi, 70 ml. ilk dökümle 45 sn. blooming sonrasında 120 ml. su ve kahve yatağı düzleştikçe üçkez daha 120 ml. su döküşüyle iki kişilik demlememi tamamladım, yukarıda belirttiğim gibi temiz ve hoşuma giden bir fincan oldu. Acemiyim yaptığım hatalar varsa tecrübeli arkadaşların fikirlerinede ihtiyacım var.

Not: El değirmenim olmadığından (Dems'in jx-prosunun stoğa girmesini sabırsızlıkla bekliyorum) hazır çekim aldım ve geçirdiğim cerrahi operasyon nedeni ile kahveler uzun süre beklediğinden aroma veya tatlarda muhyemelen azalma olmuştur fakat bu durumda da kalita ile beni tatmin etti.

Merhabalar, Nitelikli kahve yapımına daha bu hafta başladım. Moccamaster select kullanıyorum. Ve genelde yarım ayarda sık akıtma tercih ediyorum. Önce kronotrop peru Huabal Filtre çekirdeğini Commandante c40 28 klik 1litre su 60 gr yaptım. Sonra 500 ml su 30gr kahve 32 klik ile immerse yöntem ile belirli zaman dilimiyle karıştırarak yaptım ve müthiş keyifli oldu. Ancak aynı keyif ve lezzeti Peru Azul ile bir türlü yakalayamadım. Aynı yöntemleri denedim. 32 çok acı oldu, 26 çok hafif 28'de de aroma kaybı oldu gibi sanki. Tavsiyeniz nedir? Belki sadece damak zevkime uygun değildir ama önerilerinize açığım. + immerse yöntem her kahveye uygun mudur? ( bahsettiğim yöntem = )

Geri