• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Brezilya - Pedra Azul \ Tadım ve Reçete

mvscoffee

Üye
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Arkadaşlar Selam.

Bu ayki toplu alım sona erdi. Geriye kargolarınızın sizlere ulaşması kaldı.
Lezzetine baktığınız kahvelerinizin reçete ve yorumlarını bekliyoruz.

Afiyet olsun. Temiz fincan ile kalın :)
 
Öğütüm:Timemore 19 klik
Su:Erikli Uludağ
Oran:16 gram kahve 250 mililitre su
Yöntem:V60
20 Temmuz'da kavrulmuş bu kahve,beşinci günü. Metin Bey'in Tabu Burka reçetesine göre demledim. 50 gram suyla 30 saniye blooming,ufak bir rao spin de yaptım. 30 saniyeden 60.saniyeye kadar 200 ml suyu tek seferde döktüm,rao yapmadım. 2:23'te demleme bitti. Yatak havan topu düşmüş gibiydi,kahve de ilk başlarda acıyken sonradan ekşilik de kendini belli etti,acılık arkadan arkadan damakta kalıyordu. Ekşilik bayağı yoğun,yutkunurken damağı tırmalıyor. Fincan sonuna doğru ekşilik acının önüne geçti. Herhangi bir aroma yok,sanki ilk yudumda fındığa benzer bir şey aldım ama sonradan kayboldu. Hafif te isli,yanık bir tat var. Memnun kalmadım açıkçası,demleyen var ise yardımcı olabilir mi?20200725_133801.jpg
 
Son düzenleme:
Öğütüm:Timemore 19 klik
Su:Erikli Uludağ
Miktar:16 gram kahve 250 mililitre şu
Yöntem:V60
20 Temmuz'da kavrulmuş bu kahve,beşinci günü. Metin Bey'in Tabu Burka reçetesine göre demledim. 50 gram suyla 30 saniye blooming,ufak bir rao spin de yaptım. 30 saniyeden 60.saniyeye kadar 200 ml suyu tek seferde döktüm,rao yapmadım. 2:23'te demleme bitti. Yatak havan topu düşmüş gibiydi,kahve de ilk başlarda acıyken sonradan ekşilik de kendini belli etti,acılık arkadan arkadan damakta kalıyordu. Ekşilik bayağı yoğun,yutkunurken damağı tırmalıyor. Fincan sonuna doğru ekşilik acının önüne geçti. Herhangi bir aroma yok,sanki ilk yudumda fındığa benzer bir şey aldım ama sonradan kayboldu. Hafif te isli,yanık bir tat var. Memnun kalmadım açıkçası,demleyen var ise yardımcı olabilir mi?Ekli dosyayı görüntüle 3562
Biraz bekle bence havan topu.Bir iki kahveyi denedim ben de yanık isli tat yoğun.özellikle hediye gelen honduras bana fazla koyu geldi.Bekleyince belki isli tat azalir
 
Kaynadığında 94C olduğunu tahmin ediyorum,15-20 saniye bekleyip demliyorum. 94C'den 90C civarına düşmesi için kaç saniye beklemeliyim?
Termometrem yokken ocağı kısık açıyordum ve tıngırdama sesi geldiğinde o ayarlarda demliyordum yaklaşık 90 derecelere denk geldiğini düşünerek.Daha sonra termometre edindim ve ilk baştaki tahminim doğruymuş ancak kaynama mevzusuna gelince, ocağın altını yüksek açtığımda su ısıyı başta alttan aldığından sanırım (ısı alttaki su partiküllerinin sıcaklığını aniden yükseltiyor) çok erken kaynamaya başlıyor yani suyun alt ve üst kısmı aynı sıcaklıkta olmuyor(bunlar gözlemim aşırı teknik bilgi sahibi değilim).Ancak suyun altını kıstığımda kaynama olmadan ısı suyun içerisinde dağıldığından su 98 derecelerde anca kaynıyor.Yani termometresiz tahmin etmek biraz zor olabilir.Hatta kısık ateşte ocağın altını su 92 derecedeyken kapattığımda 93 lere kadar metaldeki ısıdan dolayı çıkıyor sonra düşüşe geçiyor,yüksek ateşte ise bu fark daha da büyüyor.25 liraya bizim kaan tartının markasından bir termometre almıştım gayet işimi görüyor tavsiye ederim.
 
Termometrem yokken ocağı kısık açıyordum ve tıngırdama sesi geldiğinde o ayarlarda demliyordum yaklaşık 90 derecelere denk geldiğini düşünerek.Daha sonra termometre edindim ve ilk baştaki tahminim doğruymuş ancak kaynama mevzusuna gelince, ocağın altını yüksek açtığımda su ısıyı başta alttan aldığından sanırım (ısı alttaki su partiküllerinin sıcaklığını aniden yükseltiyor) çok erken kaynamaya başlıyor yani suyun alt ve üst kısmı aynı sıcaklıkta olmuyor(bunlar gözlemim aşırı teknik bilgi sahibi değilim).Ancak suyun altını kıstığımda kaynama olmadan ısı suyun içerisinde dağıldığından su 98 derecelerde anca kaynıyor.Yani termometresiz tahmin etmek biraz zor olabilir.Hatta kısık ateşte ocağın altını su 92 derecedeyken kapattığımda 93 lere kadar metaldeki ısıdan dolayı çıkıyor sonra düşüşe geçiyor,yüksek ateşte ise bu fark daha da büyüyor.25 liraya bizim kaan tartının markasından bir termometre almıştım gayet işimi görüyor tavsiye ederim.
Kaynama olayı suyun her yerinde gerçekleşiyor,su kaynamaya başladığı zaman dipteki moleküller ısınarak yukarı çıkıyor,yukarıdakiler aşağı iniyor. Ocağı yüksek ateşte açabilirsiniz,üstteki moleküller alttakilerden soğuk olmaz,sürekli yer değiştirirler çünkü.
 
Termometre varken bozulmadan önce su ilk kaynamaya başladığında baloncuklar çıkarken 92 93 derece oluyordu şuan termometre yok bu şekilde yapıyorum Ikea et termometresi alacağım şuan stokta yok 54 TL ay sonuna doğru gelecekmiş tavsiye ederim
 
Termometre varken bozulmadan önce su ilk kaynamaya başladığında baloncuklar çıkarken 92 93 derece oluyordu şuan termometre yok bu şekilde yapıyorum Ikea et termometresi alacağım şuan stokta yok 54 TL ay sonuna doğru gelecekmiş tavsiye ederim
Et termometresi deyince aklıma Meaty & Cheesy geldi,onun kullandığı termometreler 300 liradan aşağı değil ama sizin bahsettiğiniz de aynı işleve sahip ve çok ucuz,ben de göz diktim:)
 
Kaynama olayı suyun her yerinde gerçekleşiyor,su kaynamaya başladığı zaman dipteki moleküller ısınarak yukarı çıkıyor,yukarıdakiler aşağı iniyor. Ocağı yüksek ateşte açabilirsiniz,üstteki moleküller alttakilerden soğuk olmaz,sürekli yer değiştirirler çünkü.
Ben de aynı şeyi demeye çalıştım aslında sürekli yer değiştirseler de anlık bir fark oluyor.
 
20 Temmuz'da kavrulmuş bu kahve,beşinci günü. Metin Bey'in Tabu Burka reçetesine göre demledim. 50 gram suyla 30 saniye blooming,ufak bir rao spin de yaptım. 30 saniyeden 60.saniyeye kadar 200 ml suyu tek seferde döktüm,rao yapmadım. 2:23'te demleme bitti. Yatak havan topu düşmüş gibiydi,kahve de ilk başlarda acıyken sonradan ekşilik de kendini belli etti,acılık arkadan arkadan damakta kalıyordu. Ekşilik bayağı yoğun,yutkunurken damağı tırmalıyor. Fincan sonuna doğru ekşilik acının önüne geçti. Herhangi bir aroma yok,sanki ilk yudumda fındığa benzer bir şey aldım ama sonradan kayboldu. Hafif te isli,yanık bir tat var. Memnun kalmadım açıkçası,demleyen var ise yardımcı olabilir mi?Ekli dosyayı görüntüle 3562
Açıkçası son kavrumu bilmiyorum ama daha önce denediğim ve bildiğim bir çekirdek. Bu tarif ettiğiniz sonucu almak için ya çok kötü kavrulmuş olması ya da çok kötü demlenmiş olması gerekiyor. Demlemeye dikkat etmenizi öneririm.
Ben daha önce defalarca 30/500 97-98c, 25 click Hollanda filltre Ile 3.15 civarları demledim. Daha fazla çözmeniz lazım kahveyi gibi anlıyorum dolayısı ile yavaş filtre varsa onu deneyin, sıcaklığı arttırın, bir tık ince ogutun vs.
Tabi bunu degassing Süresi bittiğini varsayarak söylüyorum.
 
Açıkçası son kavrumu bilmiyorum ama daha önce denediğim ve bildiğim bir çekirdek. Bu tarif ettiğiniz sonucu almak için ya çok kötü kavrulmuş olması ya da çok kötü demlenmiş olması gerekiyor. Demlemeye dikkat etmenizi öneririm.
Ben daha önce defalarca 30/500 97-98c, 25 click Hollanda filltre Ile 3.15 civarları demledim. Daha fazla çözmeniz lazım kahveyi gibi anlıyorum dolayısı ile yavaş filtre varsa onu deneyin, sıcaklığı arttırın, bir tık ince ogutun vs.
Tabi bunu degassing Süresi bittiğini varsayarak söylüyorum.
25 klik CMD ile mi? Timemore ile 18 klikte deneyeyim bir dahakine.
 
Ben en iyi sonucu cmd 22 klik 15 gram kahve, 225 gram su, 91 derece demlemeyle aldım. Kipa su kullanıyorum.
30 gram blooming, kalan suyu tek döküm olacak şekilde sonda ufak bir spin toplam demleme sürem 2 dakika.
Fındık ve portakal aroması çok net alınıyor. Önceden de memnun kaldığım bir çekirdekti zaten :)
 
Degassing için 2 gün daha beklemek gerek bence.
Ek olarak, o kadar ekşilik varsa öğütümü inceltmenizi öneririm. Ben mesela 2 gün sonra CMD 22 klik, 1:15 oranla deneyeceğim ilk seferi.
Sonra duruma göre 21-24 klik arası ve 1:15 ile 1:16 orandan birini kullanacağım.
Sıcaklığı genelde değiltirmiyorum, 94-96 arası kullanıyorum. Aynı şekilde filtremi de değiştirmiyorum, o da hollanda 100'lü olandan.
Bir de lilydrip'im var, o da sabitlerden biri.
 
Degassing için 2 gün daha beklemek gerek bence.
Ek olarak, o kadar ekşilik varsa öğütümü inceltmenizi öneririm. Ben mesela 2 gün sonra CMD 22 klik, 1:15 oranla deneyeceğim ilk seferi.
Sonra duruma göre 21-24 klik arası ve 1:15 ile 1:16 orandan birini kullanacağım.
Sıcaklığı genelde değiltirmiyorum, 94-96 arası kullanıyorum. Aynı şekilde filtremi de değiştirmiyorum, o da hollanda 100'lü olandan.
Bir de lilydrip'im var, o da sabitlerden biri.
Bekleyeceğim,bir tık ince öğüteceğim bir de.
 
Et termometresi deyince aklıma Meaty & Cheesy geldi,onun kullandığı termometreler 300 liradan aşağı değil ama sizin bahsettiğiniz de aynı işleve sahip ve çok ucuz,ben de göz diktim:)

;-)) ahhahha hakkaten eti sevdiren adamdir ama IKEA nin termometresini de kullaniyor. Bede de var ama cok guvenemiyorum hassas olcumlerde hala. Once kaynatiyorum, bir bucuk dakika sonra zaten su isisi kazboyunlu kette da 92-94 araligina geliyor. O esnadadiger rituelleri yapiyorum.
 
;-)) ahhahha hakkaten eti sevdiren adamdir ama IKEA nin termometresini de kullaniyor. Bede de var ama cok guvenemiyorum hassas olcumlerde hala. Once kaynatiyorum, bir bucuk dakika sonra zaten su isisi kazboyunlu kette da 92-94 araligina geliyor. O esnadadiger rituelleri yapiyorum.
Burada,2000 metrede su 24 derecede kaynıyor,ben beklemeden döküyorum: )
 
Geri
Üst