1-evet amaç drawdown süresini kısaltmak
2-dediğim gibi çözünmeyi arttırmak için ince öğütüm yapmayı amaçlıyor ama drawdown olayının ince öğütülmüş kahvede beklenenden fazla ajıtasyon yapması sebebiyle drawdown süresini kısaltmanın extraction üzerindeki etkisinden bahsediyorum. Madem ince öğütümün drawdown süresine bağlı olarak fazla ajıtasyon yaptığını söylüyorsun o zaman kalın öğüt ve demleme süresini arttır diyebilirsin ama kahvede işler düz mantık yürümüyor. Belki kalın öğütüp demlemeyi uzun tutar ve aynı tds oranını yakalarım ama aradaki fark bariz olur.
3-'' Zaten çözünme oranı pour-over'a göre düşük olan bir yöntemde drawdown hızlı olacak diye suyu önce koymak mantıklı gelmiyor, Hoffman söylese de gelmiyor.'' cümlenizdeki mantıklı gelmiyor ifadesi üzerinden düz dünyacılara bağladım ama sanırım küçük esprim anlaşılmadı.
Espri, yüzde yüz bilimsel bir şeye itiraz ediyormuşum izlenimi yarattığı için yerinde olmadı sanki. Bu konuda farklı görüşler var çünkü.
Gereğinden fazla ince öğütmek zorunda kalıp kötü bir sonuca ulaşılabilir onu kastediyorum. Zaten standart öğütümde bile ext. oranlarının yüksek çıkmasının zor olduğu bir yöntemde suyun üzerine kahve dökerek işi daha zorlaştırabileceğimizi düşünüyorum.
Önce kahveyi döküp güçlü bir döküşle suyla temasını artırıp standart bir öğütümle başarılı olabilecekken, gereğinden fazla ince çekip dengesiz bir sonuca ulaşılma ihtimali de var sanki. Özellikle ev demleyicilerinin elindeki imkanlarla. (Suyun muhteviyatı vs.)
Suyun önce dökme muhabbetinin çıkış noktası da şurası bu arada merak eden varsa: