• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hala rioba su ile deniyorsanız suyu da değiştirin bence @seamad buzdağı, nestle purelife gibi.

Buzdağı su malesef bulamadım, riobanın değerleri ile bir çok suyu karşılaştırdım aşağı kalır yanı yok ama denerim :)

BACF4174-86D9-4BA8-89D3-4B720AA94101.jpeg

Selamlar Tekrar,

Bilgiçlik yapmak istemem asla ve sözlerinizdede beni böyle bir şey ile itham etmediğinizin farkındayım son derece güzel bilgi alışverişinin olduğu güzel bir sohbet olmuş.

Forum böyle bilgi paylaşımları ile daha güzel daha zevkli oluyor.Pour over çok fazla değişkenin ve çok fazla doğruyu içerisinde barındıyor.Paylaşmak güzeldir…

Umduğunu yakalayabildiğin güzel bir reçteyi bulabileceğinden şüphem yok.Afiyetle dostum @seamad

Üstad olurmu hiç öyle bir şey bilgiçlik falan aklımdan geçmedi inanın, içeceğimiz bir fincan kahve ama muhabbetin keyfi hiç bir şey ile ölçülemez. Hani amacımız içeceğimiz kahvenin keyfini tam manasıyla yaşamak. Bir şey itiraf edeyimmi kahve demlemeyi terapi gibi düşünüyorum, o an aklımda ne iş ne stres nede hayata dair sıkıntılar olmuyor, ben olaya böyle bakıyorum :) bu arada sizinde sıkı takipçinizim moka pot aldım sizin mesajları okuduktan sonra ☺️ Halen tam istediğim gibi bir demleme yapamadım ama olacak eminim. Sizinde söylediğiniz gibi paylaşmak güzeldir afiyetle…

Üstad olurmu hiç öyle bir şey bilgiçlik falan aklımdan geçmedi inanın, içeceğimiz bir fincan kahve ama muhabbetin keyfi hiç bir şey ile ölçülemez. Hani amacımız içeceğimiz kahvenin keyfini tam manasıyla yaşamak. Bir şey itiraf edeyimmi kahve demlemeyi terapi gibi düşünüyorum, o an aklımda ne iş ne stres nede hayata dair sıkıntılar olmuyor, ben olaya böyle bakıyorum :) bu arada sizinde sıkı takipçinizim moka pot aldım sizin mesajları okuduktan sonra ☺️ Halen tam istediğim gibi bir demleme yapamadım ama olacak eminim. Sizinde söylediğiniz gibi paylaşmak güzeldir afiyetle…

Selamlar @seamad

Mokapot hususunda özelden ulaşabilirsin elimden geldiğince dilim döndüğünce destek olurum ve bundan mutluluk duyarım.

Ben de Etiyopya Tirtira'yı çok beğendim. Gövdesi de asiditesi de çok yerinde. Hafif bir mayhoşluk geliyor, Santa Rosa'daki kadar değil daha hafif. Bitmesin diye azar azar içmek ile eşe dosta yapıp beğendirmek arasında kaldım :). Öğütümde inceldikçe acılaşmadı ama bence yüksek sıcaklığı sevmeyen bir kahve.

Guatemala için bir reçeteniz var mı @batugen ? Ben klasik reçetemden hiç verim alamadım (92-3 C Buzdağ, 30 gr kahve/480 gr su, CMD 24 klik).
Merhaba,

siteye de ekledim şimdi.

V60 (Flower Dripper)​

Su Sıcaklığı: 94°
Kahve – Su Oranı: 1:16
CAFEC Traditional Filtre
Comandante: 24 klik
Toplam Demleme Süresi: 2 dakika 50 saniye
20gr kahve üzerine 60ml su ile 40 sn. blooming. kalan su tek seferde 1.40 dakikaya kadar dökülür ve 2.45-2.50 de bitiş.

Firma:CleanCup Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: - Gram
Çekirdek:Nicaragua EL Toston
İşleme:Red Honey
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:01/02/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları:Çekirdeğe dair yorumlarıma geçmeden önce gelen kargoyu ilk açtığımızda bizi karşılana paketten söz etmek istiyorum.
Paketin rengi iddialı hemde oldukça iddialı,3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun denilmiş.
Konu kavurucu ile tanışmayı uzun süredir arzu ediyordum ve kendimce uzun zamandır kahvesini içmediğim bir ülkenin kahvesi ile tanışmak kısmet oldu.Belkide konu kavurucudan ilk çekirdek teminim olduğu için bu kadar etkilendim paketten.Pakete dair ufak bir eleştir de yapmak isterim,sitenizde çekirdeklerinizin künyesine dair görmek istediğimiz tüm bilgiler mevcut lakin pakette bu bilgiler fazlası ile eksik kalmış.Belkide bu şekilde maliyet azaltılmış lakin yinede künye bilgilerini pakettede görsek daha güzel olur.
Çekirdeğe gelecek olursam belkide honey proses oluşundan ötürü çekirdek biraz sert öğütürken değirmenden bir miktar katur kutur sesler geliyor lakin öğütülmüş çekirdeğin kokusu çok yumuşak resmen yüzünüzü okşan pamuk gibi bir el uzanıyor size.Çekirdeğin öğütülmeniş hali biraz mat görünüyor lakin öğütünce görüyorsunuz ki hiç bir yabancı renk yok arasında,yani öğütünce daha net anlaşılıyor ki kavrumun homojenliği son derece kaliteli.

Parametrelerde görüleceği üzere gramajı net veremedim çünkü mokapot denlemelerinde ilk seferde tam gramajı tutturabilmek çok zor.Çekirdek zayi etmemek için ilk olarak 40 Gram ve sonrasında 5Gram+5Gram öğüttüm.Lakin yinede bir miktar çekirdeği göz yaşım ile birlikte dökmek durumunda kaldım,bu durum sahiden üzüyor.Bugün kü demlememi 48Grsm ile yapacağım ve doğru gramaj olduğunu düşünüyorum.
Gövdesi biraz aşağıda kalmıştı sanki ve honey proses olması sebebi ile daha tatlı olmasını beklediğim çıktı belkide honey proses olması sebebi ile asiditesi daha ön planda olmuştu.Asiditenin bu kadar ön plana çıkmasının sebebi çekirdeğin gramajıda yüksek gelmiş olabilir bu nedenle 48Gram ile yapacağım denlemenin daha dengeli olması gerektiğini düşünüyorum.
Yinede oldukça keyifli bir çıktı elde ettim,her ne kadar suyumun çözücülüğünden emin olamasamda dün akşam içtiğim fincan bana daha iyi çıktılar elde edebileceğime dair ip uçları verdi.

Saygı ve sevgilerimle...

Firma:CleanCup Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: - Gram
Çekirdek:Nicaragua EL Toston
İşleme:Red Honey
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:01/02/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları:Çekirdeğe dair yorumlarıma geçmeden önce gelen kargoyu ilk açtığımızda bizi karşılana paketten söz etmek istiyorum.
Paketin rengi iddialı hemde oldukça iddialı,3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun denilmiş.
Konu kavurucu ile tanışmayı uzun süredir arzu ediyordum ve kendimce uzun zamandır kahvesini içmediğim bir ülkenin kahvesi ile tanışmak kısmet oldu.Belkide konu kavurucudan ilk çekirdek teminim olduğu için bu kadar etkilendim paketten.Pakete dair ufak bir eleştir de yapmak isterim,sitenizde çekirdeklerinizin künyesine dair görmek istediğimiz tüm bilgiler mevcut lakin pakette bu bilgiler fazlası ile eksik kalmış.Belkide bu şekilde maliyet azaltılmış lakin yinede künye bilgilerini pakettede görsek daha güzel olur.
Çekirdeğe gelecek olursam belkide honey proses oluşundan ötürü çekirdek biraz sert öğütürken değirmenden bir miktar katur kutur sesler geliyor lakin öğütülmüş çekirdeğin kokusu çok yumuşak resmen yüzünüzü okşan pamuk gibi bir el uzanıyor size.Çekirdeğin öğütülmeniş hali biraz mat görünüyor lakin öğütünce görüyorsunuz ki hiç bir yabancı renk yok arasında,yani öğütünce daha net anlaşılıyor ki kavrumun homojenliği son derece kaliteli.

Parametrelerde görüleceği üzere gramajı net veremedim çünkü mokapot denlemelerinde ilk seferde tam gramajı tutturabilmek çok zor.Çekirdek zayi etmemek için ilk olarak 40 Gram ve sonrasında 5Gram+5Gram öğüttüm.Lakin yinede bir miktar çekirdeği göz yaşım ile birlikte dökmek durumunda kaldım,bu durum sahiden üzüyor.Bugün kü demlememi 48Grsm ile yapacağım ve doğru gramaj olduğunu düşünüyorum.
Gövdesi biraz aşağıda kalmıştı sanki ve honey proses olması sebebi ile daha tatlı olmasını beklediğim çıktı belkide honey proses olması sebebi ile asiditesi daha ön planda olmuştu.Asiditenin bu kadar ön plana çıkmasının sebebi çekirdeğin gramajıda yüksek gelmiş olabilir bu nedenle 48Gram ile yapacağım denlemenin daha dengeli olması gerektiğini düşünüyorum.
Yinede oldukça keyifli bir çıktı elde ettim,her ne kadar suyumun çözücülüğünden emin olamasamda dün akşam içtiğim fincan bana daha iyi çıktılar elde edebileceğime dair ip uçları verdi.

Saygı ve sevgilerimle...

Selam,

detaylı yorum için teşekkürler. Paket konusunda önceden kahvelerle birlikte kraft kart gönderiyorduk ancak maaliyetler inanılmaz artmış durumda kraft kağıt tedariğinde. Daha çevreci bir çözüm de bulamadığım için kartları iptal ettim şimdilik. QR kod her zaman vardı ve olmaya devam edecek. Her kahve etiketinde kahvenin sayfasına yönlendiren bir qr kod var.

Kahveler umarım keyif verir. Afiyet olsun :) .

Etiyopya Tirtira ve kenya siparişi verdim bende degassing süreleri maksimum kaç gün olmalı? elimde biraz fazla stok birikti.
sipariş num: 89891
Sipariş için teşekkürler. Paketlerde her kahvenin kendi minimum degassing süresi yazmakta. Tirtira için pakette yazan süreden biraz daha fazla beklemekte yarar var en optimum süre için.

Bu ayki alımımı sizden tercih ettim.
Sanırım her ay yaptığım alımda bir Etiyopya kahvesi almazsam eksiklik hissediyorum :)
Ayrıca Kolombiya Santa Rosayı başka bir kavurucudan denedim ilk defa aynı çekirdeği farklı bir kavurucudan alıp kıyas yapacağım için heyecanlıyım.

Geri