Kahve: Etiyopya Arsosala (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 11.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip: 5
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 93'
Demleme süresi: 2.40
Tadım Notları: Buruk, dengesiz, bitter, asidik.
Reçete: 14/200, 50g 30sn blooming, iki döküş, bloom ve son döküş sonrası rao spin.
Bu yaptığım 2. demleme. İlk yaptığım demlemede ince öğütümden kaynaklı filtre çok çabuk tıkanmıştı. Sonrasında Batu Bey'e sorduğumda kahvenin tıkanmaya meyilli olduğunu söylemişti.
Bu yaptığım demleme de tıkandı, filtre olarak 40'lı hario kullanmama rağmen. Bence bu kahveyi demlerken spin'den kesinlikle uzak durun. Döküşler yavaş ve alçaktan yapılmalı.
Kahve epey buruk ve kuruydu, öyle ki yanına 1 bardak su almak zorunda kaldım. Çayımsı bir kahve, soğudukça içimi kolaylaşıyor asidite daha keyifli bir hal alıyor ancak asidite sıcakken ve bu haliyle dengesiz ve pek keyifli değil. Aftertaste'de limon kabuğu tarzı bir bitterlik vardı. En sonlara doğru limon notaları kendini gösterdi, biraz acımsı bir limon.
Bu yüzden bu demlemedeki tadım notlarının gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Demlemesi zor bir kahve olduğu kesin. Çok daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor.
Gelecek demlemeye not: Bloom'u 2 kat ve 30sn şeklinde yap, spin yapma, öğütüm 1 tık kalınlaştırılabilir. Döküşü kahve yatağına olabildiğince yakın ve dengeli yap.