• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, Ivica'nın tarifinde CMD 28 klik referans olarak kullanılıyordu. Çok az ince derken 28'e göre mi ince veya siz kaç kullanmıştınız?
Bu çekirdeğin su tutması biraz az olduğu için normal v60 yaptığım kalınlıklara göre 1-2 tık ince demek istedim. Ben K-pro kullanıyorum ve 67 ayarında öğütüyorum Los Hermanosu. Tarifin orjinalindeki cmd 28 klik kalın olacaktır bu çekirdek için. Cmd de örneğin standart demlemenizi 24 klik olarak yapıyor iseniz örneğin, bunu da 23 klik deneyebilirsiniz. O derece incelik söylemeye çalıştığım. Eğer sonunda süre 2:10 altı kalırsa sonraki denemenizde tekrar incelterek deneyebilirsiniz. 2:10 altında yeterli çözünme hissedemedim ben çünkü, kupa soğudukça asidite arttı ve dengeli olmadı malesef.

Tadım seti geldi. Öncelikle sunum harika. Neden harika anlatayım.

Paketler çok şık ve ayrıca bir karton kutuda geldiler.

IMG_20210728_182547.jpg

Kavrum tarihleri yazıyor

IMG_20210728_182405.jpg

Ayrıca degassing tarihleri de yazıyor

IMG_20210728_182427.jpg

Ama en önemlisi bilgi kartları. Bu kartları ben vakum yaparsam poşete koyabilirim, şişelersem şişeye etiket gibi yapıştırabilirim. Harika oldu benim için.

IMG_20210728_182600.jpg

Teşekkürler clean cup. Çekirdekler için fikir beyan etmeye daha var ama bana geliş şeklinden baya memnun oldum.

Siteyi gezerken bir şey dikkatimi çekti. Telefondan girdiğimde üyeliğimi ve siparişlerimi görüntüleyebiliyorum ama ipad (safari) üzerinden siteye girdiğimde üyeliğimi görüntülemek için bir seçenek çıkmıyor.

Kahve: Etiyopya Nensebo Refisa (Doğal)
Kavurma Tarihi: 24.05.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip: 4-3
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 94'
Demleme Süresi: 3.00
Tadım Notları: Yüksek asidite, belli belirsiz çilek, çikolata.

Reçete: Sitede yazan reçeteyi uyguladım. 20/300, 40sn 50g blooming, 2 parçalı döküş, döküşler sonrası rao spin.

Buzlukta bekleyen canavarı çıkardım. 2 tane spin kaynaklı süre beklediğimden fazla uzadı. Sanırsam yeni lot traditional'ın sınırlarına ulaştım.

Süre uzaması kaynaklı çok hafif bitterlik vardı ilk birkaç yudumda. Dolapta beklediğinden mi bilmiyorum tatsal açıdan epey hafif geldi ya da şu sıra Damo'yu çok içtiğimden bu tarz kahveler hafif geliyor. Demleme de ki hata kaynaklı da olabilir. Aftertaste'de hafif çikolata var.

Soğudukça meyvemsilik artıyor ama hatırladığım gibi ne koku ne tat aynı yoğunlukta değil. Yeni paketi açtığımda özellikle kıyaslarım.

Aeropress'de de deneyeceğim. Diğer demlemelerde kalınlık 1 tık arttırılmalı ve spin sayısı 1'e düşürülmeli.

Kahve: Etiyopya Nensebo Refisa (Doğal)
Kavurma Tarihi: 24.05.21
Demleme Metodu: Aeropress
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Moka: 3
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 95'
Demleme süresi: 3.15
Tadım Notları: Kırmızı meyve, parlak, çikolata, kremaması.

Reçete: Hoffmann'ın tekniğini uyguladım. 11g espresso inceliğine yakın kahve, 200g su, 2dk bekleme sonrası nazik swril sonrası 30sn bekleme ardından tek elle yavaşça demleme yapma.

İlave notlar: Öncesinde yaptığım bir sürü ters aeropress ve bypass'dan sonra asiditesi yüsek, görece temiz ve meyvemsi bir aeropress çıktısı iyi geldi. Tatlılık konusunda geride kalıyor ancak diğer metotlar çabuk bayıyor ve tat profilleri birbirine çok yakın oluyor. Aeropress'e göre dengeli bir çıktı oldu.

Gelecek demlemeye not: 100' su ve 1 tık daha inceye gidilerek extraction arttırılabilir.

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya Arsosala (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 11.07.21
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip: 5
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 93'
Demleme süresi: 2.40
Tadım Notları: Buruk, dengesiz, bitter, asidik.

Reçete: 14/200, 50g 30sn blooming, iki döküş, bloom ve son döküş sonrası rao spin.

Bu yaptığım 2. demleme. İlk yaptığım demlemede ince öğütümden kaynaklı filtre çok çabuk tıkanmıştı. Sonrasında Batu Bey'e sorduğumda kahvenin tıkanmaya meyilli olduğunu söylemişti.

Bu yaptığım demleme de tıkandı, filtre olarak 40'lı hario kullanmama rağmen. Bence bu kahveyi demlerken spin'den kesinlikle uzak durun. Döküşler yavaş ve alçaktan yapılmalı.

Kahve epey buruk ve kuruydu, öyle ki yanına 1 bardak su almak zorunda kaldım. Çayımsı bir kahve, soğudukça içimi kolaylaşıyor asidite daha keyifli bir hal alıyor ancak asidite sıcakken ve bu haliyle dengesiz ve pek keyifli değil. Aftertaste'de limon kabuğu tarzı bir bitterlik vardı. En sonlara doğru limon notaları kendini gösterdi, biraz acımsı bir limon.

Bu yüzden bu demlemedeki tadım notlarının gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Demlemesi zor bir kahve olduğu kesin. Çok daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor.

Gelecek demlemeye not: Bloom'u 2 kat ve 30sn şeklinde yap, spin yapma, öğütüm 1 tık kalınlaştırılabilir. Döküşü kahve yatağına olabildiğince yakın ve dengeli yap.

Kahve: Burundi Businde (Natural)
Kavurma Tarihi: 26.07.21
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip: 3
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 93'
Demleme süresi: 2.25
Tadım Notları: Çikolatamsı, hafif asidite ve kremamsı gövde.

Reçete: Sitede yazan reçeteyi uyguladım. 20/300, 50g 40sn blooming, 1.40'a kadar tek döküş. Sonda rao spin.

İlave notlar: Bana epey düz bir kahve gibi geldi, sanırsam Burundi kahveleri bana pek hitap etmiyor. Hafif ve hoş bir asiditesi var, aftertaste'de bitter çikolatayı andıran hafif bir çikolata acılığı var. Üzerine pek konuşulacak bir şey yok açıkçası, temiz içimli çikolata kokulu fena olmayan bir sabah kahvesi diyebilirim.

Gelecek demlemelerde daha deneysel hareket ederek daha çok seveceğim bir sonuç çıkabilirim belki.

2 gün önce cafec traditional filtre aldım. Tıkanma sorunu olan seriden mi acaba merak ettim. @batugen

Los Hermanos'u herkese tavsiye ederim. Gayet tatlı ve biraz da mayhoş geldi bana. 1kg alırken insan tereddüt ediyor, ancak bıkmak bir yana diğer kahvelerle biraz şaşırtmayla kullanınca bardaklar arası özlem bile oluyor :) Ellerinize sağlık. @batugen

Geri