• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup & Colombia El Paseo Anaerobic Naturel

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz önce denedim. Açtım paketi değişik bir fermante turşusu koku dedim içimden geçmiş olsun.
V 601:20 200 ml
Nestle su
Cafec filtre
30 80 140 200 ml
2.03 bitiş
İlk yudumda da bu ne bolye diyorsun ikinci yudumda şölen başlıyor. Tat olarak fermante olmuş yani günü biraz geçmiş kiraz marmelati gibiydi. Asidite ilk başlarda çok canlı keyifli sona dogru azaldi ve tatlılık arttı . Arkada sütlu zarif çikolata da aldım. Tadı damağımda kaldı birazdan bir daha demlerim.
Hoş bir tecrübeydi emeği geçenlere teşekkür ederim.

Clean cup 'ın tarifi ile demledim. Gerçekten mükemmel oldu 👌 bugüne kadar içtiğim en güzel kahvelerde top 5 e sokarım bu kahveyi. Gerek meyvemsi asiditesi, gerek tatlılığı olsun her anlamda hayran bıraktı beni. Kesinlikle tekrar alırım bu kahveyi.

Bende olabildiğince tarife yakın demlemeye çalıştım , gerçekten çok güzel bir kahve.Emeği geçenlerin eline sağlık.

9. günde demledim. Sarı meyvenin ne demek olduğunu şimdi anladım. 7. günde aldığım kakao tadı gitti. Kahve değil bu yalnız. Meyve suyu. Yüksek bir asiditesi var diyebilirim baştan sona.

Özellikle yazmaya geldim, sanırım az önce yaptığım en güzel kahveydi. Bir daha aynısını yapamayacığım kesin. Şuan ona üzülüyorum.
  • Buzdağı Su (Upgraded 130 ppm)
  • @1zpresso Jx (25 Numara) medium- medium coarse diyebiliriz.
  • Kruve 400 mikron ile eleme
  • 15 gr / 250 ml
  • Cafec Traditional filtre
  • 50 ml blooming + 120'e kadar 1 döküş + 200'e kadar 1 döküş + 250 son
İçer içmez keskin, mayhoş tadimlar aldim. Ardindan kiraz ve sari meyve tadlarini alabildim, ilk defa paket üstündeki tadlari bu kadar net hissettim. Sanirim bu kadar güzel olmasinda en çok su etkili oldu.
Konu ile ilgisiz ama buzdağı suyu nasıl upgrade ettiniz? reçeteniz nedir? Buzdağı ile ilgili sorun yaşamaya başladım sanırım. Aynı reçete aynı kahve ile dengesiz fincanlar almaya başladım.

Konu ile ilgisiz ama buzdağı suyu nasıl upgrade ettiniz? reçeteniz nedir? Buzdağı ile ilgili sorun yaşamaya başladım sanırım. Aynı reçete aynı kahve ile dengesiz fincanlar almaya başladım.
Her su şişesinin veya damacanasının değerleri farklı olabiliyor. Bende aynısını yaşamıştım.

Evet her şişe farklı olabilir arkadaşın dediği gibi. Ben evime yakın olan Pataş ekmek fırınından 10 Litre olanı alıyorum, ilk aldığımda 80 ppm, ikince aldığımda 77 ppm çıkmıştı.

Upgrade etmek için şu tarifi kullanıyorum, sağolsun forumdaki bana en fayda sağlayan konu ve tarif bu oldu :)
Selam, bu karışımı uzun zaman kullandım ama son zamanlarda farklı bir karışım yapmaya başladım. İlk yaptığım karışımın değerleri epey yüksek oluyordu ve çözünmenin yüksek olduğu yöntemlerde (aeropress, 4-5 dökümlü v60) kahveyi çok çözdüğü için acı bir kahve oluyordu.

Yeni karışımın konsantre karışımını kipa su ile hazırlıyorum, buzdağına ekliyorum. Bu sefer 100 ml karışım yapmaya başladım, 500 ml çok oluyor ve bir süre sonra koku oluyor yeninden yapmak gerekiyor. Ayrıca uzun zamandır Buzdağı kullandığım için damacana su ~60, ~70 ve ~90 ppm çıkabiliyor. Eğer 90 ppm civarındaysa hiç karışım eklemeden kullanıyorum, neredeyse aynı aromaları alabiliyorum böyle.

Karışım: 100 ml kipa su, 2,46 gr ingiliz tuzu, 0,84 gr ingiliz karbonatı.

Eklediğimzi bu mineraller (Kipa Su'yun içinde yer alan çok az miktardakileri göz ardı edersek) bize 40 ppm GH, 20 ppm KH su elde edebileceğimiz bir karışım veriyor. Buzdağı Su'yun içinde de en azından 40 ppm GH, 20 ppm KH olduğunu varsayarak böyle bir karışım yaptım. Teoride bu karışımdan her 1 litre Buzdağı Su için 4 gram eklediğimizde elimizde ~80 ppm GH, ~40ppm KH bir su olacak ki bu da ideal bir su değeri ortalamada. Tabi elimizde bulunan Buzdağı Su'yun GH ve KH kitleri ile ölçemeden kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şimdilik beni memnun etti bu su. ileride kit alıp daha doğru karışımlar yapacağım :).

Evet her şişe farklı olabilir arkadaşın dediği gibi. Ben evime yakın olan Pataş ekmek fırınından 10 Litre olanı alıyorum, ilk aldığımda 80 ppm, ikince aldığımda 77 ppm çıkmıştı.

Upgrade etmek için şu tarifi kullanıyorum, sağolsun forumdaki bana en fayda sağlayan konu ve tarif bu oldu :)
Teşekkür ederim.

Bu kahveyi v60 ile çok sevdim. Yine v60 yapmak için niyetlendim 15 Gr tarttım. Değirmen ayarı oldukça ince bir klikte kalmış. Çeviridim birkaç defa. Fark ettim. Ayarı düzeltmek yerine çektim sonuna kadar. Kompressoda sulandırıp içtim. V60 mı daha iyiydi bu içtiğim mi emin olamadım. Americano şeklinde denemenizi tavsiye ederim. Ekşilik biraz fazla ama ben o tatlı ve canlı ekşiliği çok sevdim :)

Bu kahvenin yıkanmışı da çok güzel, hangisi daha güzel karar veremedim. Yıkanmıştan numunelik geldiği için fazla deneme şansım olmadı.

#degass bittiği gibi demledim bu sabah.. clean cuptan yine naturel kahveye bakışımı değiştiren bir kahve daha..
sitede önerilen tarifle demledim, şahane bir kahve, kullandığım suyla şeftali ve kayısı notaları ön plandaydı.. biraz da karışık meyve suyu gibi..
#yıkanmışı da yarın demlemeyi planlıyorum..
#kahvelerde hiç defekt yoktu ya valla helal olsun..püskevit kokuyordu paket..
#clean cup ❤️

Bu çekirdekle espresso yaptım az önce.
15/32-27sn
140ppm soda eklemeli buzdağı su
Denediğim çekirdekler içinde ilk defa ekşi olmayan, tatlı asiditeli, meyvemsi, lezzetli, dolu dolu bir shot oldu. Uykudan uyanır uyanmaz içtiğim için rüya gibiydi de, çok güzeldi..

Son düzenleme:
Bu kahveden sipariş vermeyi düşünüyorum naturel mü yıkanmış mı tavsiye edersiniz?

Bence de naturel. Açık ara naturel beğendim. Aromalar daha belirgin.

son 50 gram kadar kaldı. içmeye kıyamıyorum :D çok memnunum 3 kahveden de ama bu cidden başka bir olay ya. Sipariş geçmek farz oldu artık :D

Benim kahvelerin de degassingi bugün bitti, sitedeki tarifle demledim oldukça güzel tam sevdiğim gibi tatlı ve meyvemsi.
Edit: Bence naturali yıkanmışından daha iyi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri