• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup & Colombia El Paseo Anaerobic Naturel

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce şöyle bir şey okumuştum: İyi kahveyi kötü demleseniz bile memnun eden sonuçlar alabilirsiniz, bu kahvede onu tecrübe ettim. Molent G50 ile öğüterek sitedeki tarifte yer alan diğer parametlere olabildiğince uymaya çalıştım. Emin değilim ama 38 klik tam olarak uygun olmayabilir, klik sayısını biraz test etmem gerekiyor. Onun dışında bir hatam 1.10 ile 1.30 arasındaki döküşte hızı tam istediğim gibi ayarlayamadım, dolayısıyla döküş 1.38 gibi bitti. Bu da haliyle bitiş süresini yukarı çekti. 2.30 yerine 2.53 te demleme bitti. Sonuç olarak biraz overextracted hafif acılık içeren bir kahve elde ettim, ama bu bile aromaların ve tatlılığın önüne geçemedi. Şekerli meyveli su gibi bir şey oldu mübarek. Batu beyin eline sağlık, ilerleyen zamanlarda stok bulunduğu sürece kesinlikle tekrar sipariş edeceğim bir çekirdek. Bu arada sanırım daha açık bir kavrum olduğu için öğütmekte en çok zorlandığım çekirdek oldu. Bunun yanında toz üretimi inanılmaz derecede azdı, bu da ayrı bir artı.

Bugün cleancup demleme tarifinin aynısını lilydrip ile beraber denedim. Tıkanıklık yaşamadım bu sefer. Gerçekten mükemmel oldu. Uzun sürendir bu kadar keyif aldığım bir kahve olmamıştı.

Moka potta demledim. Bardakta üzerine %30 kadar da su ekleyince tatlılığı ve meyvemsiliği öne çıktı. Tavsiye ederim.
Ek not: elde sadece filtre kahve makinesine entegre öğütücüm olduğu için Batu bey’den öğütülmüş rica etmiştim 😱 Öğütüm derecesinden de memnun kaldım, çok ince değil, tam kararında.

Deneyen arkadaşlar kavrum koyuluğu hakkında bilgi verebilirse sevinirim. Coffeerem'den aldığım benim zevkime göre biraz fazla kavrulmuştu.

Deneyen arkadaşlar kavrum koyuluğu hakkında bilgi verebilirse sevinirim. Coffeerem'den aldığım benim zevkime göre biraz fazla kavrulmuştu.

Denemediğim için Coffeerem ile karşılaştıramıyorum ama koyu kavrumlardan ben de zevk almıyorum. Bu çekirdek çok dengeli kavrulmuş. Örnek olması açısından soldan sağa Tchibo, Gordion Peru ve CC Kolombia’nın yanyana fotosunu ekliyorum.

B1C73354-EC1F-4321-A29B-5AB62494C83C.jpeg

Denemediğim için Coffeerem ile karşılaştıramıyorum ama koyu kavrumlardan ben de zevk almıyorum. Bu çekirdek çok dengeli kavrulmuş. Örnek olması açısından soldan sağa Tchibo, Gordion Peru ve CC Kolombia’nın yanyana fotosunu ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 9828
Teşekkür ederim. İstediğim derecelere yakınmış. Bir de @batugen in kavrumunu deneyeyim. Size de afiyet olsun.

Teşekkür ederim. İstediğim derecelere yakınmış. Bir de @batugen in kavrumunu deneyeyim. Size de afiyet olsun.
Kavrum konusunda gözü kapalı alışveriş yapabileceğim tek kavurucu clean cup benim şu anda. Şu ana kadar 5 farklı çekirdek 6 paket kahvesini denedim. Hepsi oldukça açık kavrumlardı. En koyuları herhalde vista hermosa ve santa rosadır. Onlara da koyu denmez diğerlerine göre kavrum dereceleri bir tık fazlaydı sadece :)

Keşke bi tık az güzel kavursa veya bi süre yeni çekirdek getirmese de yeni kavurucular deneyebilsem :d

@Ali Aytaç abi beğendin mi clean cup kahvelerini :)
Santa Rosa kokladığım en aromatik kahve, ayrıca bahsedilen bir notanın bu kadar yoğun alinabildiği de tek kahve. Buram buram çilek. Espresso yapıyorum filtre kavrumudan, çok yoğun ve tatlı bir çilek suyu içiyorum desem yeridir. Evdeki kokuyu saymıyorum bile, diğerlerini tam manasıyla denemedim. Ama çok beğendim santa rosayi, başka kavurucudan da içmemiștim. Sanırım batu bey bu çekirdekle artık bütünleşmiş kavurma esnasında.

Santa Rosa kokladığım en aromatik kahve, ayrıca bahsedilen bir notanın bu kadar yoğun alinabildiği de tek kahve. Buram buram çilek. Espresso yapıyorum filtre kavrumudan, çok yoğun ve tatlı bir çilek suyu içiyorum desem yeridir. Evdeki kokuyu saymıyorum bile, diğerlerini tam manasıyla denemedim. Ama çok beğendim santa rosayi, başka kavurucudan da içmemiștim. Sanırım batu bey bu çekirdekle artık bütünleşmiş kavurma esnasında.
Santa rosa'nın bu kadar sevilmesine şaşırıyorum. Ben iki paket almıştım taa ne zaman. Hala ikinci paketin yarısı duruyor :D

konusu değil ama çok övülen santa rosa cleancupta bitmiş ama başka hangi kavurucunun santa rosasını önerirsiniz? mesaj olarak da yazabilirsiniz. teşekkür ederim.

Santa rosa'nın bu kadar sevilmesine şaşırıyorum. Ben iki paket almıştım taa ne zaman. Hala ikinci paketin yarısı duruyor :D
Her gün her saat içilecek bir kahve değil, zaten pek kahve gibi de değil. Ama çok başarılı bu şüphesiz. Ben günde tek shot bile içmiyorum, iki günde bir tadımlık rüya gördürüyor, fazlası bayar bu kesin çünkü çok tatlı.

Santa Rosa benim de çok favorim oldu ya. Tadım notlarını hiç uğraşmadan bariz bir şekilde alabiliyorsunuz. Tam anlamıyla çilek suyu. Worka da buna benzerdi ama 105 liralık fiyatıyla kendini konumlandırmıştı. Bu çekirdek 65 liraya tam bir fiyat performans canavarı.

Geçen yaz kiraz likörü yapmıştım. Bu kahvede o liköre benzer aromalar aldım; ayrıca arkadan gelen sarı meyveler, sütlü çikolata, çok dengeli gövde... Her seferinde daha keyifli kahveler sunduğun için ayrıca teşekkür ederim @batugen. Ellerine sağlık.

Birkaç gündür içmiyordum bu kahveyi. Şimdi demledim başta dümdüz bir kahveyken daha sonra kırmızı meyve asiditesi aldım. Ki sürahideki kokuda da belliydi şaşırmıştım. Tadım notlarında kiraz yazdığını unutmuşum :)

Birkaç gündür içmiyordum bu kahveyi. Şimdi demledim başta dümdüz bir kahveyken daha sonra kırmızı meyve asiditesi aldım. Ki sürahideki kokuda da belliydi şaşırmıştım. Tadım notlarında kiraz yazdığını unutmuşum :)
Yıkanmışının demli halindeki kokusu tadindan daha fazla bir şey anlamadim bu işten :) resmen kahve meyve suyu gibi kokuyor.Seftali , kayısı arası bariz bir koku

Geri