Ben de Jx kullanıyorum deneyeyim sizin tarifi. Birkaç click oynarak derken tam olarak kaç önerirsiniz ilk demleme tecrübesinden sonra ?Hafif bir tatlılık ve bol komplekslik içeren keyifli bir bardak aldım. 1Zpresso JX ile 25 +1 click şeklinde bir öğütüm kullandım. Filtre olarak Hario 100'lük bol poşetten kullandım. 15g/250g oranını kullandım.
35-40g su ile 45 saniye blooming.
120g'a tamamlayan 15-20 saniyelik bir döküş
10 saniye bekleme sonrasında 250g'a tamamlayan 20-25 saniyelik bir döküş.
2:35- 2:45 civarında bir sürede de tamamlandı kahve.
Birkaç click daha oynayarak daha güzel bir bardak elde edilebilir ama bu şekilde de keyif aldım.
Muhtemelen öğütüm olarak 1 click daha incelip direkt 25'te yapmak daha iyi olacak gibi. Su sıcaklığım yüzünden sanırım yaptığım cupping'e göre daha az tatlı ve çok hafif acılık hissettiğim bir kahve elde ettim. Yarın su sıcaklığını düşürüp 25'le tekrar deneyeceğim.Ben de Jx kullanıyorum deneyeyim sizin tarifi. Birkaç click oynarak derken tam olarak kaç önerirsiniz ilk demleme tecrübesinden sonra
Kullandığınız su nedir? ondan dolayı da olabilirMuhtemelen öğütüm olarak 1 click daha incelip direkt 25'te yapmak daha iyi olacak gibi. Su sıcaklığım yüzünden sanırım yaptığım cupping'e göre daha az tatlı ve çok hafif acılık hissettiğim bir kahve elde ettim. Yarın su sıcaklığını düşürüp 25'le tekrar deneyeceğim.
Evdeki arıtmayı kullanıyorum. Kahveyle 2 deneme daha yaptım. Sorun su sıcaklığındaymış, düşürdüm sıcaklığı. Öğütüm 25 +1 click'te en iyi sonucu elde ettim.Kullandığınız su nedir? ondan dolayı da olabilir
+paperBu kahve sanırım Coffeerem'de de satışta. Tedarikçisi Birlik Kahve olması lazım.
Ben de öyle biliyorum abi Mersin de Gaia&Co da aynı kahveyi birlik baharattan almıştı hoşuna giden keyifli bir çekirdek hatta tekrardan alıp clean cuptan gelen ile yan yana demlemeyi düşünüyorumBu kahve sanırım Coffeerem'de de satışta. Tedarikçisi Birlik Kahve olması lazım.
Ben akış yavaş olduğu için böyle 2 döküş yaptım. Traditional filtre ile 4 döküş denerim bakalım fark edecek mi“El Paseo” ~1.5 ay önce Boxx tan test roast olarak satın almıştım.Orta öğütümlerde,parçalı döküşlerde daha iyi sonuçlar almıştım (Boxx için). Gerçekten başarılı bir çekirdek.Batu’nun kavrumunu da merak ediyorum.
Tabi, filtreden bahsetmedim.Parçalı döküşü genelde traditional ve th3 ile yapmıştım.Ben akış yavaş olduğu için böyle 2 döküş yaptım. Traditional filtre ile 4 döküş denerim bakalım fark edecek mi
Pek ayırt edemiyormuşum.Tadım notasında sarı meyveler yazan bir kahveyi epeydir içmedim. Damağı yeni gelişen biri olarak kırmızı meyveler, limon ve portakal asiditesini ayırt edebilmeye başladım ama sarı meyveleri ayırt edebilecek miyim, bakalım. Ben de baya merak ediyorum bu kahveyi o yüzden.