• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clean Cup & Colombia El Paseo Anaerobic Naturel

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün 13/200 olacak şekilde 4 parçalı olarak denedim, hafif sarı meyve tadı dışında bir tat alamadım. Büyük ihtimalle bir yerlerde yanlış yapıyorum. Güzel sonuçlar elde eden biri tarifini paylaşabilir mi?

Hafif bir tatlılık ve bol komplekslik içeren keyifli bir bardak aldım. 1Zpresso JX ile 25 +1 click şeklinde bir öğütüm kullandım. Filtre olarak Hario 100'lük bol poşetten kullandım. 15g/250g oranını kullandım.

35-40g su ile 45 saniye blooming.
120g'a tamamlayan 15-20 saniyelik bir döküş
10 saniye bekleme sonrasında 250g'a tamamlayan 20-25 saniyelik bir döküş.
2:35- 2:45 civarında bir sürede de tamamlandı kahve.

Birkaç click daha oynayarak daha güzel bir bardak elde edilebilir ama bu şekilde de keyif aldım.

Hafif bir tatlılık ve bol komplekslik içeren keyifli bir bardak aldım. 1Zpresso JX ile 25 +1 click şeklinde bir öğütüm kullandım. Filtre olarak Hario 100'lük bol poşetten kullandım. 15g/250g oranını kullandım.

35-40g su ile 45 saniye blooming.
120g'a tamamlayan 15-20 saniyelik bir döküş
10 saniye bekleme sonrasında 250g'a tamamlayan 20-25 saniyelik bir döküş.
2:35- 2:45 civarında bir sürede de tamamlandı kahve.

Birkaç click daha oynayarak daha güzel bir bardak elde edilebilir ama bu şekilde de keyif aldım.
Ben de Jx kullanıyorum deneyeyim sizin tarifi. Birkaç click oynarak derken tam olarak kaç önerirsiniz ilk demleme tecrübesinden sonra ?

Ben de Jx kullanıyorum deneyeyim sizin tarifi. Birkaç click oynarak derken tam olarak kaç önerirsiniz ilk demleme tecrübesinden sonra
Muhtemelen öğütüm olarak 1 click daha incelip direkt 25'te yapmak daha iyi olacak gibi. Su sıcaklığım yüzünden sanırım yaptığım cupping'e göre daha az tatlı ve çok hafif acılık hissettiğim bir kahve elde ettim. Yarın su sıcaklığını düşürüp 25'le tekrar deneyeceğim.

Muhtemelen öğütüm olarak 1 click daha incelip direkt 25'te yapmak daha iyi olacak gibi. Su sıcaklığım yüzünden sanırım yaptığım cupping'e göre daha az tatlı ve çok hafif acılık hissettiğim bir kahve elde ettim. Yarın su sıcaklığını düşürüp 25'le tekrar deneyeceğim.
Kullandığınız su nedir? ondan dolayı da olabilir

Bugün itibariyle pakedi açıp ilk demlememi yaptım (normalde önerilen deggassing süresi yarın bitiyor)
Overdose coffe’nin deneme paketini henüz bitirmiştim. Ve orada da aynı çekirdekten vardı. Aynı çekirdeğin farklı kişiler tarafından kavurulmasını denemek açısından çok iyi oldu benim için.
İlk izlenimime göre şunu söyleyebilirim ki; CleanCup’ın kavurumu çok daha başarılı. Hem deffect sayısı yok denecek kadar az hem de kavurum gayet homojen. Aldığım tadlar ise çok yerinde, aroması belirgin ve temiz içimli bir kahve. Overdose’un çekirdeğinden alamadığım tatları buradan aldım, sanki farklı kahve içiyormuşum gibi geldi :)
Birkaç demleme daha yapıp en optimum tarifi yakalayınca paylaşırım.

Bu ay alım oldukça lezzetli geçiyor :) Bu kahveyi hem kuru hem fincanda oldukça tatmin edici buldum.
  • 93 derece Nestle Pure Life Damacana Su ile 2 farklı çekimde demledim.
  • ince öğütüm(lelit fred~5.5) 20/330 oranını
  • orta öğütümde(lelit ~6,5) 20/310 oranını kullandım.
  • 50gr ön demlemeden sonra 40.saniyeden başlayarak kalan suyu orta hızda döküyorum. Bitişte hafif sallayıp bekliyorum.
  • İnce öğütümde 3:10 civarı , ortada 2:50 civarı bitiyor.
İnceyi daha çok sevdim ama ikisi de güzel. Gövdesi çok hoş. Tadımda mango ve tatlılığı baskın hissettim.

“El Paseo” ~1.5 ay önce Boxx tan test roast olarak satın almıştım.Orta öğütümlerde,parçalı döküşlerde daha iyi sonuçlar almıştım (Boxx için). Gerçekten başarılı bir çekirdek.Batu’nun kavrumunu da merak ediyorum.

Tadım notasında sarı meyveler yazan bir kahveyi epeydir içmedim. Damağı yeni gelişen biri olarak kırmızı meyveler, limon ve portakal asiditesini ayırt edebilmeye başladım ama sarı meyveleri ayırt edebilecek miyim, bakalım. Ben de baya merak ediyorum bu kahveyi o yüzden.

Oturduk degassing bekliyoruz

“El Paseo” ~1.5 ay önce Boxx tan test roast olarak satın almıştım.Orta öğütümlerde,parçalı döküşlerde daha iyi sonuçlar almıştım (Boxx için). Gerçekten başarılı bir çekirdek.Batu’nun kavrumunu da merak ediyorum.
Ben akış yavaş olduğu için böyle 2 döküş yaptım. Traditional filtre ile 4 döküş denerim bakalım fark edecek mi

Ben akış yavaş olduğu için böyle 2 döküş yaptım. Traditional filtre ile 4 döküş denerim bakalım fark edecek mi
Tabi, filtreden bahsetmedim.Parçalı döküşü genelde traditional ve th3 ile yapmıştım.

Özellikle yazmaya geldim, sanırım az önce yaptığım en güzel kahveydi. Bir daha aynısını yapamayacığım kesin. Şuan ona üzülüyorum.
  • Buzdağı Su (Upgraded 130 ppm)
  • @1zpresso Jx (25 Numara) medium- medium coarse diyebiliriz.
  • Kruve 400 mikron ile eleme
  • 15 gr / 250 ml
  • Cafec Traditional filtre
  • 50 ml blooming + 120'e kadar 1 döküş + 200'e kadar 1 döküş + 250 son
İçer içmez keskin, mayhoş tadimlar aldim. Ardindan kiraz ve sari meyve tadlarini alabildim, ilk defa paket üstündeki tadlari bu kadar net hissettim. Sanirim bu kadar güzel olmasinda en çok su etkili oldu.

Tadım notasında sarı meyveler yazan bir kahveyi epeydir içmedim. Damağı yeni gelişen biri olarak kırmızı meyveler, limon ve portakal asiditesini ayırt edebilmeye başladım ama sarı meyveleri ayırt edebilecek miyim, bakalım. Ben de baya merak ediyorum bu kahveyi o yüzden.
Pek ayırt edemiyormuşum.

7. gününde demledim kahveyi. Kavurucu tariflerinden önce ilk demlemede kendi tarifimle (kendi tarifim derken Orkun Üstel tarifi, kullandığım standart tarif demek istedim) deniyorum ki bu kahvenin karakterini çözümleyebileyim diye. Söyleyebilirim ki yine güzel bir kavruma sahip hiç yormayacak bir çekirdek. Sıfır acılık.

Ben başından ortalarına kadar çikolata tatlarıyla hafif bir asidite, ortadan sonlara da orta bir asidite hissettim. Asiditenin karakterini tam anlamadım ama hafif kırmızı meyve hissettim. Gerisi de damağımın alışık olmadığı sarı meyveler sanırım. Ama kesinlikle lezzetli bir asidite onu söyleyebilirim.

Yalnız tadım notlarında çikolata vs. yazmıyor ama ben özellikle başta yoğun hissettim, ilginç.

Not: Kavurucu tarifinde 1/15 kullanmış ben 1/16.3 gibi bir değer kullandım bu yüzden aromalar biraz daha silik kalmış olabilir.

Son düzenleme:
Geri