• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Konu dışı biraz ama ne düşünüyorsunuz, beni de artık bıktırdı cmd sadece pour over için öğütmeme rağmen.

Herkese merhaba, "Kasım Kalibrasyonu" isimli kampanyamızda sizi sürpriz indirimler bekliyor, sepet tutarınız büyüdükçe indirim oranınız artıyor. Kalibre bir deneyim dileğiyle :)

Öncelikle belirtmek isterim ki firmayla hiçbir kişisel ve ticari bağım yoktur 🙂 kendileriyle Trendyol da kahve bakarken tanıştım. Fiyatları uygun gelince merak edip firmanın telefonunu bulup bilgi aldım. Ayrıca Trendyol üzerinden yazdığım sorulara da sağolsunlar cevap yazmışlar. Bulabildiğim bir internet siteleri yok , ancak görebildiğim kadarıyla Taksim de bulunan Ravouna 1906 Hotel e bağlı bir işletme. Telefonda konuştuğum da foruma da kendilerini davet ettim. katılım gösterirseler daha açıklayıcı bilgiler verirler. Ben kendilerinden Peru Crush ve Tanzanya Manyara çekirdeklerini aldım. Bana ulaştığında kendi yorumlarımı iletirim.

Sorular ve cevapları şu şekilde.

nitelikli çekirdek mi satıyorsunuz ?
Merhabalar, tüm kahvelerimiz 82< puan ve üzeri nitelikli kahve çekirdeklerinden oluşmaktadır

kendiniz mi ithal ediyorsunuz ?
Tüm kahvelerin ithalatini kendimiz yapmakta ve yine kavurmayıda kendi bünyemizde yapmaktayız

çekirdek künyelerinize ulaşabilir miyim ?
Kahveler ile ilgili künye bilgileri, tat profilleri ve sertifikalar ve diğer tüm bilgilere her çekirdeğin kendi sayfasında inceleyebilirsiniz.

Shopier sayfalarında bilgileri daha rahat okunduğu için çekirdekler bilgilerine oradan ulaşabilirsiniz.

Calibre Coffee
Merhaba ilk posttaki bağlantı hatalı sanırım

Herkese merhaba, Siber Hafta için birçok indirim tasarladık ve bu indirimleri küçük bir oyunun içine yerleştirdik, istediğiniz kadar oynayıp, istediğiniz indirimi seçebilirsiniz. :)

Not: Sansasyonel indirimler de var, herkese bol şans :D

Oyun Linki:

Hocam şu bir sonraki siparişte 20 gr kahve kodu 4 farklı 20 gr totalde 80 gr mı yoksa belirtilen kahvelerden birini mi seçiyoruz 20 gr olarak anlam kargaşası olmuş biraz cümlede

Hocam şu bir sonraki siparişte 20 gr kahve kodu 4 farklı 20 gr totalde 80 gr mı yoksa belirtilen kahvelerden birini mi seçiyoruz 20 gr olarak anlam kargaşası olmuş biraz cümlede
Daha çıkmamış olan 93 puanlı, oldukça sansasyonel bir kahvemiz var, 20 gram olarak, denemeniz için onu hediye ediyoruz :)

Herkese merhaba, bu aralar Türkiye'de ilk denebilecek projeler yapmaya çalışıyoruz ve bu tarz projelerimize devam edeceğiz :) Çok yakında çok beğenileceğini düşündüğümüz bir uygulamayı da yayına alacağız.

Bu projeler hakkındaki fikirlerinizi merak ediyoruz, örneğin dün yayına aldığımız "Siber Calibre" oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? :D

Herkese merhaba, bu aralar Türkiye'de ilk denebilecek projeler yapmaya çalışıyoruz ve bu tarz projelerimize devam edeceğiz :) Çok yakında çok beğenileceğini düşündüğümüz bir uygulamayı da yayına alacağız.

Bu projeler hakkındaki fikirlerinizi merak ediyoruz, örneğin dün yayına aldığımız "Siber Calibre" oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? :D
Bana bu tür şeyler kapitalist bir yaklaşım gibi geliyor :) Kampanya dediğimiz şeyi, bir malın nadir zamanlarda normal fiyatından düşük satılması olarak algılıyor benim beynim. Bir malda sürekli kampanya olduğunu görünce yine aynı beynim diyor ki, o zaman bu malın normal fiyatı zaten kampanyalı fiyatı, neden daha pahalıya satılıyor diye sorguluyor :) Belki ben yanlış düşünüyorumdur ancak şeffaflığa hasret kaldık sanki dünyadaki tüketim çılgınlığı arttıkça.

Bana bu tür şeyler kapitalist bir yaklaşım gibi geliyor :) Kampanya dediğimiz şeyi, bir malın nadir zamanlarda normal fiyatından düşük satılması olarak algılıyor benim beynim. Bir malda sürekli kampanya olduğunu görünce yine aynı beynim diyor ki, o zaman bu malın normal fiyatı zaten kampanyalı fiyatı, neden daha pahalıya satılıyor diye sorguluyor :) Belki ben yanlış düşünüyorumdur ancak şeffaflığa hasret kaldık sanki dünyadaki tüketim çılgınlığı arttıkça.
Merhaba, kampanyalarımızın amacı yeni seçkimizi daha çok insana ulaştırmak. Bu amaç bağlamında birkaç seçeneğimiz daha var ancak bütçemizin bir kısmını internet reklamlarına harcamak yerine bu şekilde kampanyalarla harcamayı tercih ettik. Ancak, bunu yaparken de biraz daha inovatif ve yenilikçi yollarla yapmaya çalıştık ki bunun için de soruda bahsi geçen oyunu tasarladık :)

Herkese merhaba,

2025 Kahve Özetiniz Hazır!

2025 boyunca Calibre ile yaşadığınız tüm deneyimleri, size özel bir yolculukta bir araya getirdik.

2025 Kahve Özetinizi görmek için aşağıdaki linke tıklayıp, sitemize kayıtlı e-posta adresinizi girmeniz yeterli. Ayrıca isterseniz, bu deneyimi "Paylaş" butonuna tıklayarak sosyal medya hesabınızda paylaşabilirsiniz.

Not: Eğer siteye daha önce hiç kayıt olmadıysanız yine de mail adresinizi girebilirsiniz, çünkü sizin için de bir sürpriz hazırladık. :)

Kahve Özetiniz için Link: https://coffeecalibre.com/pages/calibre-kahve-ozet

Mevcut durumda foruma özel bir indirim var mı ?
Merhaba, şuan foruma özel bir indirim bulunmuyor. Ancak, eğer daha önce sipariş vermediyseniz ilk siparişte otomatik %5 indirim mevcut, ayrıca aşağıdaki linkten mail adresinizi girerek tüm çekirdek kahvelerde geçerli indirim kodunu elde edebilirsiniz.

Link: https://coffeecalibre.com/pages/calibre-kahve-ozet
Bundan başka yine aşağıdaki linkte yer alan videonun açıklama kısmında da Chili Bourbon'a özel %15 oranında indirim sunan bir kupon kodu mevcut:

Şimdiden afiyet olsun :)

Toplu Alıma Nasıl Hazırlanıyoruz? S1B1

Önemli Not:

Calibre’nin bu serisi sadece Kahve Kulübü’ne özeldir ve sadece burada paylaşılacaktır.

Bu seride toplu alıma nasıl hazırlandığımızı tüm detayları ve arka planı ile paylaşacağız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Sormak istediğiniz bir soru olursa Calibre ekibi olarak memnuniyetle cevaplayabiliriz.

Toplu alım bizim için ne ifade ediyor?

Öncelikle, biz toplu alım etkinliklerini ortak bir paydada buluşma ve kahve sayesinde ortak bir diyalog alanı oluşturması açısından oldukça değerli görüyoruz. Bu bağlamda aylık alımı bir kampanya gibi değil, topluluğun nasıl düşündüğünü anlayarak kurguluyoruz.

Peki bunun için neler yapıyoruz?

1) Son 12 aylık toplu alım verilerinden ve kullanıcı yorumlarından oluşan bir veri seti oluşturduk. Bu veri setini öncelikle yapay zeka, daha sonra ise profesyonel ve akademik çevrelerde oldukça sık kullanılan SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) program ile inceleyerek kullanıcı profillerini çıkardık.

2) Bu verileri hem daha iyi anlayabilmek, hem de daha iyi raporlayabilmek amacıyla öncelikle görselleştirdik:
Karar Motivasyonları.png

Verilerin incelenmesi sonucu elde ettiğimiz sonuçlardan yola çıkarak aşağıdaki aksiyonları alıyoruz:

Fiyat/performans ve deneme–merak odaklı içiciler için, çok talep edilen, neredeyse tüm seçkimizin denenebileceği; her kahveden daha az gramaj içeren deneme setleri hazırlayacağız. Üstelik bu setlerin içinde henüz satışa sunmadığımız birçok kahvenin de yer almasını planlıyoruz — yani tam anlamıyla sürprizlerle dolu diyebiliriz :D

Seçkimizi oluştururken, her yerde karşınıza çıkan bilindik üreticilerden ziyade daha az keşfedilmiş üreticileri tercih ediyor, kendi tarzımızı da yansıtarak bir seçki oluşturuyoruz. Bununla da fincanda çok daha geniş ve farklı tat profillerini keşfetmenizi sağlamayı amaçlıyoruz.

Güven ve bilinirlik tarafında ise birçoğunuz bizi tanıyor. Toplu alım sürecinde aşina olduğunuz ekip; Okan Turfanda (@OkanT), Talha Erdinç Baş (@Talhaerdinc) ve Mustafa Kinvan işinin başında olacak. Yani, kahveleriniz emin ellerde :)

Serinin 2. bölümü yarın paylaşılacaktır, ilginizi çektiği takdirde konuyu takibe alabilirsiniz.

Kalibre günler dileğiyle,
Calibre Ekibi.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Öncelikle şunu netleştirmek isterim: Calibre’den ayrılmış değilim, halen aktif olarak kavurma yapıyorum. Bu süreçteki amacım, kendimi daha büyük tesislerde ve daha büyük operasyonlarda test etmek. Hatta o kadar çok kahve kavuruyorum ki, bazen etrafı çekirdek olarak görmeye başladım diyebilirim. 😄

Yaklaşık 10 yıldır Okan abiyle beraber çalışıyoruz. Bizim için “ayrılmak” gibi bir durum söz konusu değil. Bir seçki yapılacaksa, bir kahve tadımı yapılacaksa mutlaka birlikte karar veririz. Bunu da birbirimizi gaza getirerek değil, profesyonel şekilde tartışarak, konuşarak ve en doğruyu arayarak yaparız. Açıkçası bu süreçten de inanılmaz keyif alıyoruz. Özellikle iş toplu alıma gelince ekstra heyecanlanıyoruz.

Tanıyan tanımayan tüm kahve meraklılarıyla birebir iletişimde olmak, onların fikirlerini almak ve paylaşımda bulunmak bizim için çok değerli ve çok keyifli.

Uzun lafın kısası, şu an sadece ticari tarafta kendime bir “challenge” yaratmış durumdayım. Nitelikli kahve tarafında ise Calibre ile birlikte yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. Yeni seçkilerimizi büyük bir özenle belirledik ve çok beğenileceğinden eminiz.

Ayrıca tüm kahveleri deneyimleyebileceğiniz bir paket üzerinde de çalışıyoruz. Yakında onunla da karşınızda olacağız.

Geri