Aslında var. Ama tekli sepetten kahve çekmek sepetin yapısı itibarıyla zor, o yüzden direk çiftli sepetleri kullanıyoruz/kullanıyorlar.
7-11 gr kahveyle 22.5-30 ml arası çıktıyı single (espresso) olarak kabul ediyoruz, 14-20 gr kahve ve 30-60 ml arası da double kabul ediliyor genel olarak. Yanlışım varsa daha tecrübeliler düzeltebilir. Doğrusunu öğrenmiş oluruz.

Forumdaki
bu başlıkta verilen örnekler hep double espressoya (doppio) işaret ediyor aslında. Benim single paylaşımım var, bir de bir arkadaşta daha rastladım. 2021 yılında aldığım makinede tekli sepet varsa onu kullanırım/kullanmaya çalışırım, bazen kanallanma olsa da büyük oranda kullanıyorum.
Sabah mesela 3 aylık İtalyan kavrumdan 11/25 kahve çektim, double halinden daha hafif bir uyandırgaç oluyor. Single daha hafif olduğu için aslında müşterilerce de talep ediliyor olması lazım. Ama espresso kültürü pek yok ülkemizde, önüne espresso geldiğinde garsonun yolda içtiğini ya da kendiyle dalga geçildiğini düşünebilir. Ben düşünmüştüm.

Sonuçta "Espresso alabilir miyim?" dediğinizde gelmesi gereken ürün "espresso"dur. Espresso istediğinizde gelen ürünün "double espresso" olması ya tekli sepet kullanımıyla ilgili bir sıkıntıyı ya da artık genel trendin bu olduğu için (18/36, 18/42, 20/40, 16/32 gibi) o şekilde istiyor olabileceğinizi düşündüklerini akla getirmelidir.