• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Herkese Selamlar,

Robotun kullanımına iyice alıştım. Gerçekten de pratik yaptıkça kısa sürede el alışkanlığı oluşuyor. Tabii ki buradaki arkadaşların yardımı da çok büyük. Özellikle ilk günlerde karşılaştığım ufak tefek sorunları sizler olmasaydınız kendi başıma nasıl çözerdim bilemiyorum. Tecrübe önemli :)

Şu an en büyük problemim tamp gibi. Taban düz mü değil mi tam anlayamıyorum. Tamp kaynaklı hataların fincana etkisini azaltmak için de sepet içine screen ile kahve arasına kağıt filtre yerleştiriyorum.

Artık daha güzel shot' lar almak için uğraşıyorum açıkçası. Bu aşamada da kafama takılan bazı sorular var.

Genelde aşağıdaki şekilde tarifler görüyorum.

18 g in 40 g out
10 sec pre infusion 2 bar + 15 sec 7 bar+ 10 sec 6 bar+ 5 sec 5 bar

Bu tariflerde belirtilen pre inf. süresi, PF' yi takıp kollara bastırarak 2 bar basıncı gördükten sonra mı başlıyor yoksa fincana düşen ilk damladan sonra mı?

Bir diğer kafama takılan nokta da girdi-çıktı ve süre konusu. Örneğin bu tarifte 18 g in - 40 g out ve toplamda 40 sec. süre var. Tarifi uygularken önceliğim tartıda 40 g ı görmek mi olmalı yoksa, sürelere mi uymalıyım?

Şimdiden teşekkürler,

Bu tariflerde belirtilen pre inf. süresi, PF' yi takıp kollara bastırarak 2 bar basıncı gördükten sonra mı başlıyor yoksa fincana düşen ilk damladan sonra mı?

Bir diğer kafama takılan nokta da girdi-çıktı ve süre konusu. Örneğin bu tarifte 18 g in - 40 g out ve toplamda 40 sec. süre var. Tarifi uygularken önceliğim tartıda 40 g ı görmek mi olmalı yoksa, sürelere mi uymalıyım?

Pre inf. kahvenin su ile temasından itibaren başlıyor, zaten kahve akıyorsa pre inf yapılmış olmuyor mantıken.

Öncelikle tarifler sadece başlangıç değerler olduğu bilinciyle hareket etmemiz şart, süre akış hızına göre değişebilir, ama bu aynı zamanda öğütüme bağlı. Gramajı hedefleyip ona göre öğütümden başka parametre değiştirmeden denemenizi tavsiye ederim.

Pre inf. kahvenin su ile temasından itibaren başlıyor, zaten kahve akıyorsa pre inf yapılmış olmuyor mantıken.
Bu durumda 1-2 barı gördüğüm an aslında kahve suyla buluşuyor ve pre inf. yapılıyor diye anlıyorum. Dolayısıyla kahvenin aktığını görmem gerekmiyor.

Öncelikle tarifler sadece başlangıç değerler olduğu bilinciyle hareket etmemiz şart, süre akış hızına göre değişebilir, ama bu aynı zamanda öğütüme bağlı. Gramajı hedefleyip ona göre öğütümden başka parametre değiştirmeden denemenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Bu çok net bir cevap oldu kafamdaki sorular için.

@Kahveciningalaksirehberi Merhaba hocam robot toplu alıma katıldım.robotu beklerken kağıt filtre almayı düşünüyordum.Mesh filter diye bir ekipmanı varmış robot'un basınç göstergesi için yazıyor,bu konudaki fikriniz nedir sizce bu ekipmanı almalımıyım.

Yurtiçi kargo'dan bildirim geldi. Robot kargoya verilmiş 🎊🎉

Evet benim de ...

Robot bugün geldi.Eureka single dose mod ile 16 gr atıp 16 gr aldıktan sonra .İğneyle wdt yaptım.Kaynar suyu portafiltreye doldurup 2 barda 15 saniye gibi preinf yaptiktan sonra yaklaşik 9 barda 35 gr çıktı aldım.
Öncelikle şunu söyliyim ön ısıtma asla yapmadım.
Tek yaptigim şey hazirlanirken bardağı ısıtmak.
Sonuca gelirsek : hayatında ilk espresso tecrübem hatta portafiltreyi bile takmak için 2 saat uğraştım.Ama adado ile tek shotta aldığım kahve bile iyi oldu.
Sıcaklık anlamında ön ısıtma yapmadan istediğim sıcaklığı verdi.İçerken dudaklarını ısıtan bir sıcaklık.Makine sıcaklığına yakın.
Shot’ı değerlendirmeyecegim daha çok yeniyim.
Temizlik: Portafiltreyi çıkart keki at ve yıka bitti.
Sonuç olarak ben memnun kaldım.Kullanması çok basit.Tek önerim şu olur abi elektrikli değirmen almanız lazım.El degirmeniyle olmaz bu iş.
@Kahveciningalaksirehberi ve @teyyaredenkahve ye teşekkür ederim.Daha kaplanlı shot aldırma sözü var teoman hocamın

Ekli dosyalar

• BB7D591B-7A44-440B-985B-B394ECC454FF.jpeg
    BB7D591B-7A44-440B-985B-B394ECC454FF.jpeg
    76 KB · Görüntüleme: 68
Robot bugün geldi.Eureka single dose mod ile 16 gr atıp 16 gr aldıktan sonra .İğneyle wdt yaptım.Kaynar suyu portafiltreye doldurup 2 barda 15 saniye gibi preinf yaptiktan sonra yaklaşik 9 barda 35 gr çıktı aldım.
Sonuca gelirsek : hayatında ilk espresso tecrübem hatta portafiltreyi bile takmak için 2 saat uğraştım.Ama adado ile tek shotta aldığım kahve bile iyi oldu.
Sıcaklık anlamında ön ısıtma yapmadan istediğim sıcaklığı verdi.İçerken dudaklarını ısıtan bir sıcaklık.Makine sıcaklığına yakın.
Sonuç olarak ben memnun kaldım.Kullanması çok basit.Tek önerim şu olur abi elektrikli değirmen almanız lazım.El degirmeniyle olmaz bu iş.
@Kahveciningalaksirehberi ve @teyyaredenkahve ye teşekkür ederim.Daha kaplanlı shot aldırma sözü var teoman hocamın
Portafiltreyi taktıysan, zor kısmı hallolmuş :) afiyet olsun.

Afiyet olsun. Grupta konuşulanlar eskiye gidebilse keşke, her soruya cevap olacağına emin olduğum topluluğa hoşgeldiniz 😬

Afiyet olsun, darısı herkese.

Geri