• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

single dose eureka mignon ile jx proyu yan yana kullandıktan sonra eureka mignon specialitayı sattım.
ama elektrikli değirmen güzel şey,hazlırlığı 60 saniyeden 20 saniyeye düşürüyor. basit bir testi var, hoppera tavsiye edilen miktarda çekirdek koyup bir çıktı alın. bir de sonradan üretilen single dose aparatları ile aynı çıktıyı alın shot süreniz değişmiyorsa ne ala :) değişiyorsa ve farkı gözle göremiyorsanız öğütümünüzün homojenliği kahve azaldıkça değişen shot süresi kadar bozuluyor. benim gözlemim hopperda 60gramdan az çekirdek kalınca kalın öğütmeye başladığı yönünde eurekanın.

single dose eureka mignon ile jx proyu yan yana kullandıktan sonra eureka mignon specialitayı sattım.
ama elektrikli değirmen güzel şey,hazlırlığı 60 saniyeden 20 saniyeye düşürüyor. basit bir testi var, hoppera tavsiye edilen miktarda çekirdek koyup bir çıktı alın. bir de sonradan üretilen single dose aparatları ile aynı çıktıyı alın shot süreniz değişmiyorsa ne ala :) değişiyorsa ve farkı gözle göremiyorsanız öğütümünüzün homojenliği kahve azaldıkça değişen shot süresi kadar bozuluyor. benim gözlemim hopperda 60gramdan az çekirdek kalınca kalın öğütmeye başladığı yönünde eurekanın.
Muhtemelen Giota alana kadar (yorumlara göre elbet) C40+Redclix takılacağım, ama merak ediyoruz:
Bunun kalibrasyonla ilgisi var mıdır?
Tüm Eureka’lar için hatta tüm single dose öğütücüler için genellenebilir mi?
Tecrübeli arkadaşlarımızın bu konudaki deneyimlerini de merak ediyorum açıkçası.

Muhtemelen Giota alana kadar (yorumlara göre elbet) C40+Redclix takılacağım, ama merak ediyoruz:
Bunun kalibrasyonla ilgisi var mıdır?
Tüm Eureka’lar için hatta tüm single dose öğütücüler için genellenebilir mi?
Tecrübeli arkadaşlarımızın bu konudaki deneyimlerini de merak ediyorum açıkçası.
Görmemişim, CMD red clix ve motordante de vardı aynı dönemde elimde onu da sattım yavaş diye.
Ben eureka ile denedim sadece. Adjustment sıfır ayarını etkiliyor burrlerin, belli ayarda verdiği çıktıyı homojenlestirmiyor.
Ben de df64 bekliyorum. Niche zero stok denk gelse mutlaka alırdım :)
Elektrikli öğütücü güzel bir ekipman , niche zero veya df64 bulamadiktan sonra denedigime değecek bir şey göremiyorum ev kullanıcısı için

Son düzenleme:
Shot kalitesinden bağımsız olarak söylemen gerekirse şuan robotla aldigim 1 shot standart v60 demlememden daha kolay.Elektrikli değirmen sınırsız shot alma imkanı tanıyor.Comandantenin v60da bile bir miktar yorduğunu anladım.Su ısındıktan sonra 10 saniyede kahveyi çekip çat çat almak çok işime geldi.Single dose’a cevirmiş olsam da içinde kahve kalıyor ve etkisi oluyordur.Ama inanın el değirmeni çevirmekten iyidir en azından bana göre.

Hopper olmadan değirmenin daha kalın öğüttüğü doğru ancak bu her değirmen için geçerli değil mi? Comandante + Motordante kullanırken çekirdekleri tek tek attığım bir senaryoyla tüm çekirdekleri bir anda attığım senaryo arasında fark oluşuyordu. Bence elektrikli değirmenin en iyi özelliği hızlı ve tutarlı olması. El değirmeniyle aldığım bir shot diğerini tutmazken elektrikli ile her shot tutarlı oluyor.

Shot kalitesinden bağımsız olarak söylemen gerekirse şuan robotla aldigim 1 shot standart v60 demlememden daha kolay.Elektrikli değirmen sınırsız shot alma imkanı tanıyor.Comandantenin v60da bile bir miktar yorduğunu anladım.Su ısındıktan sonra 10 saniyede kahveyi çekip çat çat almak çok işime geldi.Single dose’a cevirmiş olsam da içinde kahve kalıyor ve etkisi oluyordur.Ama inanın el değirmeni çevirmekten iyidir en azından bana göre.
Hocam single dose yaptıktan sonra retention çok değişiyor mu ? Ben de birkaç ay sonra crono almayı düşünüyorum da tavsiye eder misiniz ?

Hocam single dose yaptıktan sonra retention çok değişiyor mu ? Ben de birkaç ay sonra crono almayı düşünüyorum da tavsiye eder misiniz ?
Ben araya girip cevap vermiş olayım. @ytghan da kendi fikrini söyler sanırım. Körükle birlikte öğütüm sonunda rahat 1 g ekstra kahve geliyor dolayısıyla bence etkiliyor. Genellikle 17 g koyup 17 +- 0.3 g alıyorum ben. Tabi bunun ne kadarı eskiden kalma onu bilemiyorum. Değirmeni tamamen temizleyip denemek istedim ancak ilk öğütümde bazı yerlere girecek öğütülmüş kahve yanlış sonuç verebilir çünkü bunlar ilk öğütümden sonra tamamen orada kalıyor olabilir.

Değirmeni ilk çalıştırdığımda 5-10 gr yedirdim boşluklarına doldurması için.Şuan 16 atıp 16 civarı alıyorum ama bu @fonder in dedigi gibi illaki bayat kahvede vardir içinde.
Ama bu fiyata bence iyi performans alıyorum.Sorunuz crono alinır mi ise fiyatina göre alınır.Ama sorunuz crono alacagim single dose mod alayim mi ise kesinlikle almalisiniz.Forumda yapan emre bey var tavsiye ederim ben çok beğendim.Muhtemelen basınca 0.5-1 gr ekstradan atıyor makine.

Emre Bey'in single dose modu kesinlikle işini çok iyi yapan bir aparat... Df64'ün öğütücü odasını gözlediğim kadarıyla mignondan çok farklı değil, o da körükle işliyor modlu mignon da...
Tamamen temizledikten sonra filtre öğütümde içinde kahve kalmıyor.
Espresso ve Türk kahvesi öğütünce oluşan tozlar vida civarına yapışıyor ve sonraki demlemelere karışmayan 1-1.5 gr kadar kahve sabit kalıyor.
Bunu nasıl anlıyorum, çünkü sonraki shot için içine kahve attığımda kahve direk çıkmıyor. Öğütülünce çıkmaya başlıyor. Eskiden, modsuz halinde içine kahve atar atmaz önce bayatı kusardı. Artık böyle olmuyor.

Ben henüz düzgün bir shot alamadım. Chanelling oluşuyor gibi. Sanırım timemore g1 ile olmayacak bu iş.

Yetişkin oyuncağı Robot’a nihayet kavuştuk, Null’un Brezilya’sıyla beraber geldi. Kaşığı sepetle 3. denemede yerleştirdim. Şimdi bol bol deneme, eğlenme zamanı. Tüm Robot kardeşliğine iyi eğlenceler 😄
ECC890CC-5D7E-4CF1-9F75-221EE8AC3EAD.jpeg
3F31545F-0421-4C49-A8D0-EF6D27C8DF33.jpeg

Geri