• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Herkese selam.
Ben de cafelat robot almaya karar verdim ama aklıma takılan bir şey var. Şuan kullandığım değirmen molent g50 sizce bu yeterli midir? Yukarıda jxproyu beğenenleriniz olduğunu gördüm. hazır indirim varken onu da aradan çıkartsam mı diye düşünüyorum. sizin fikirleriniz nedir sizce g50 yeterli olur mu yoksa bir yükseltme gerekli mi?
Kesinlikle yeterli değil.Bütce varsa eureka crono yoksa jxpro
Şunu da ekliyim robot icin genelde tk ogutumune yakın yani normal elektrikli makinelerden daha ince çekim gerekiyor yanilmiyorsam.Bu da manuel olarak zorlayabilir

Herkese selam.
Ben de cafelat robot almaya karar verdim ama aklıma takılan bir şey var. Şuan kullandığım değirmen molent g50 sizce bu yeterli midir? Yukarıda jxproyu beğenenleriniz olduğunu gördüm. hazır indirim varken onu da aradan çıkartsam mı diye düşünüyorum. sizin fikirleriniz nedir sizce g50 yeterli olur mu yoksa bir yükseltme gerekli mi?
Ben de molent g50 kullaniyorum ve robot siparis ettim genelde olumsuz yorumlar donuyordu ki ben de bir jxpro aldim sanirim tek kisi iseniz suan daha uygun bir alternatif yok gibi bence.

Herkese selam.

Maalesef değil, grubumuzda bulunan arkadaşların tecrübeleriyle sabit.

Teşekkür ederim. Peki jx pro mu yoksa k plus mı tercih etmek daha mantıklı olacaktır hem espresso hem de pour overda kullanmak için

Teoman'ın workflow videosu sonrası her şey çok net. Gelsin bakalım ben hazırım :D Yine burada bir yerlerde paylaşılan aşağıdaki akışta gayet açıklayıcı:

Sepeti kettle kapağina koyduk diyelim ısinsin diye.Kahveyi koymadan önce sepeti kurulamak gerekiyor mu? Yoksa direk kahveyi koyup basabilir miyiz?
Teoman sepeti ısıtmıyor, sepete: kahve+kağıt filtre+scren koyduktan sonra sıcak su koyup döküyor.
Yukarıda paylaştığım video da ise sepeti ısıtmıyor, Teoman’la benzer şekilde kaşık ve pistonu ısıtıyor, gözden kaçırmadı isem.

Arkadaşlar merhaba, özellikle son dönemde çokça kişi espresso diyarına geçiş yaptı, basınç profilleyebilecek çok güzel manuel aletler aldı, ama çoğumuz el değirmenlerine sahibiz ve espresso için el ile öğütüm bir süre sonra yorabiliyor.

Birçok kişi Cafelat Robot sahibi oldu, bundan önce de Flair’ler alındı, f/p elektrikli değirmen önerileri çokça soruluyor forumda.

@raistlin Eureka Mignon Crono için güzel gelişmelerin olduğunu iletti, daha hızlı espresso öğütebilelim diye “Crono” modeli için toplu alım başlatılması uygun görüldü.

Eğer özel mesaj ile ulaşırsanız, whatsapp grubu kurup sizlere davet linkini gönderebilirim. İyi demlemeler!

Teşekkür ederim. Peki jx pro mu yoksa k plus mı tercih etmek daha mantıklı olacaktır hem espresso hem de pour overda kullanmak için

Selamlar @kayra

JX PRO hem espressoda hemde pour-over yöntemlerde keyifli fincanlar içmene neden olacaktır.

JX PRO'nun espresso için tavsiye edilmesinin sebebi her bir numarasının arasında 4 ara ayar clik'i olması.Sanırım her biri 12.5 mikron gibi bir değere sahipti.

Ben mokapot ile demleme yapıyorum ve değirmen arıyordum Molent G50 ile 1ZPressonum Q2 sini gözüme kestirmiştim fakar forumdaki arkadaşlarımızın özellikle hedefimin espressoya doğru gitmek olduğunu öğrenmeleri üzerine JX PRO ya yönlendirdiler,çokta iyi ettiler.

İndirim vardı keşke kaçırmasaydın indirimli JX PRO kontejyanı doldu.

Selamlar @kayra

JX PRO hem espressoda hemde pour-over yöntemlerde keyifli fincanlar içmene neden olacaktır.

JX PRO'nun espresso için tavsiye edilmesinin sebebi her bir numarasının arasında 4 ara ayar clik'i olması.Sanırım her biri 12.5 mikron gibi bir değere sahipti.

Ben mokapot ile demleme yapıyorum ve değirmen arıyordum Molent G50 ile 1ZPressonum Q2 sini gözüme kestirmiştim fakar forumdaki arkadaşlarımızın özellikle hedefimin espressoya doğru gitmek olduğunu öğrenmeleri üzerine JX PRO ya yönlendirdiler,çokta iyi ettiler.

İndirim vardı keşke kaçırmasaydın indirimli JX PRO kontejyanı doldu.
Evet ben de jx pro almak için niyetlenmiştim ama kontenjan dolunca K plus siparişi verdim. espressoda jx proya yakın performans gösterdiğini ve pour overda daha iyi olduğunu okudum. Umarım istediğin verimi alırım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Tekrar Selamlar @kayra

Konu değirmenin K Pro modelini @teyyaredenkahve levent abinin kıymetmeli yorumları ile hazırlamış olduğu aşağıda video referans olacaktır diye düşünüyorum.

Cafelat ile flair pro 2 arasındaki en önemli fark nedir sizce ?

Bir de fiyat 😆

Eklemek istediğim, daha yüksek extraction almanız mümkün daha ince öğütüme izin vermesi sebebiyle.

Ne anlama geliyor; diğer her şey aynıyken daha yüksek extraction genelde daha dengeli, daha aromatik, genel anlamda daha keyifli bir çıktı sunuyor. “Genelde” kısmını vurgulamak isterim tekrardan.
Daha yüksek extraction almamızın sebebi portafilter çapı mı ?

Geri