• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Daha öncesinde hiç espresso deneyimim yok. Cafelatta çekirdeğe uygun basınç profillemeyi nasıl yapıyorsunuz ? Birkaç video izledim shotın sonlarına doğru basınç ayarı falan biraz kafamı karıştırdı. 9 bar basınçda iken bir anda bırakıyor musunuz robotun kollarını ?

Tek kural, hiçbir zaman kolları bırakmıyoruz. Conta sepet içerisinde hava boşluğu yarattığı için, kaldırıldığı an aşağıdan hava çekip puck’ı kırıyor.

Basıncı azaltmak için aşağı basmaya devam ederken daha az basıyoruz. Profillemek şart değil, açıkçası gerek de yok. Decent makineleri bile lever profilini yüceltiyorken elinizde lever bir makine olduğunu unutmayın, tamamen hisse göre yapsanız lever profili oluyor zaten (1 bar - 9 bar - 8 bar - 7 bar - 6 bar)

Robot’u anlamanın en güzel yolu kullanıcılarla bir arada bulunmaktır, grubumuza girdiğiniz an kaplan ve bal gibi tat otomatik yükleniyor 😬

Tek kural, hiçbir zaman kolları bırakmıyoruz. Conta sepet içerisinde hava boşluğu yarattığı için, kaldırıldığı an aşağıdan hava çekip puck’ı kırıyor.

Basıncı azaltmak için aşağı basmaya devam ederken daha az basıyoruz. Profillemek şart değil, açıkçası gerek de yok. Decent makineleri bile lever profilini yüceltiyorken elinizde lever bir makine olduğunu unutmayın, tamamen hisse göre yapsanız lever profili oluyor zaten (1 bar - 9 bar - 8 bar - 7 bar - 6 bar)

Robot’u anlamanın en güzel yolu kullanıcılarla bir arada bulunmaktır, grubumuza girdiğiniz an kaplan ve bal gibi tat otomatik yükleniyor 😬

marketing 101

Almaktan vazgeçmiştim ama merak eden bir tarafım da var şimdi.

Çok düşük bir ihtimal ama yine de denemiş olayım;

Yarın akşama kadar, Ankara'da yaşayan, robot sahibi, robotunu denememe müsaade edecek bir arkadaş arıyorum :)

Evinizden alıp camlar açık bir şekilde evinizin yakınlarındaki bir parka götürebilirim. Robot hariç gerekli olan şeyleri kendim getiririm. Gerçi 1 çıktılık kahveyi kendi öğütücünüzde öğütüp getirirseniz deneme açısından ikram olur.

Olmazsa da sağlık olsun :)

-Aranan kan bulundu, @Kahveciningalaksirehberi Teoman hocam sağolsun ilgilendi :)

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar,

Cafelat robot toplu alım talebi için epey soru alıyorum. Buradan da bazı detayları yazmak istedim.

Toplamda 10 adet cihaz (3 farklı renkte) firmanın stoğunda var ve hemen teslime hazırmış. (Değişiklik olabilir tabii ki. )

Yeni gelecek ürünler en geç 10 Nisan’a kadar stoklarına girmiş olacakmış.

10-14 arası ve 15 adet üstü olmak üzere 2 farklı iskonto oranı aldık. Buradan bu detayları açık bir şekilde paylaşamıyorum.

Havale/EFT seçeneğinde ilave 2% indirim var. Kredi kartına taksit seçeneği alırken sitede çıkıyormuş fakat vade farkı var.

Almak isteyenler için özel bir grup kurduk ve karar verenler talep formunu dolduruyor. Pazartesi günü listeyi sonlandırıp, talebe göre hareket edeceğiz.

Ürün ile ilgili Youtube'da 2 videom var. Sizlere bir fikir verebilir. Farklı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. Bu konu altında da kullanan arkadaşların yorumlarına bakabilirsiniz.

Sağlıklı günler,
Levent

Selamlar arkadaşlar,

Cafelat robot toplu alım talebi için epey soru alıyorum. Buradan da bazı detayları yazmak istedim.

Toplamda 10 adet cihaz (3 farklı renkte) firmanın stoğunda var ve hemen teslime hazırmış. (Değişiklik olabilir tabii ki. )

Yeni gelecek ürünler en geç 10 Nisan’a kadar stoklarına girmiş olacakmış.

10-14 arası ve 15 adet üstü olmak üzere 2 farklı iskonto oranı aldık. Buradan bu detayları açık bir şekilde paylaşamıyorum.

Havale/EFT seçeneğinde ilave 2% indirim var. Kredi kartına taksit seçeneği alırken sitede çıkıyormuş fakat vade farkı var.

Almak isteyenler için özel bir grup kurduk ve karar verenler talep formunu dolduruyor. Pazartesi günü listeyi sonlandırıp, talebe göre hareket edeceğiz.

Ürün ile ilgili Youtube'da 2 videom var. Sizlere bir fikir verebilir. Farklı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. Bu konu altında da kullanan arkadaşların yorumlarına bakabilirsiniz.

Sağlıklı günler,
Levent
Emeğine sağlık 🙏

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2021-03-13 22.39.42.png
    Ekran Resmi 2021-03-13 22.39.42.png
    120.1 KB · Görüntüleme: 148
Almaktan vazgeçmiştim ama merak eden bir tarafım da var şimdi.

Çok düşük bir ihtimal ama yine de denemiş olayım;

Yarın akşama kadar, Ankara'da yaşayan, robot sahibi, robotunu denememe müsaade edecek bir arkadaş arıyorum :)

Evinizden alıp camlar açık bir şekilde evinizin yakınlarındaki bir parka götürebilirim. Robot hariç gerekli olan şeyleri kendim getiririm. Gerçi 1 çıktılık kahveyi kendi öğütücünüzde öğütüp getirirseniz deneme açısından ikram olur.

Olmazsa da sağlık olsun :)

-Aranan kan bulundu, @Kahveciningalaksirehberi Teoman hocam sağolsun ilgilendi :)

-Teoman hocamın programında beklenmeyen bir değişiklik oldu, ilgisi için tekrar teşekkür ederim :)

-Robot gönüllüsü arkadaş aramalarım son sürat devam ediyor

İlk shot için workflow’u videoya çektim. Kanalıma abone olmayı unutun 😆

Neyi neden yaptığımı yazarak açıklayayım:

Portafiltreyi kettle ın üstüne koyuyorum, birazdan yapacağım işlemde çok sıcaklık kaybetmemek için, hiç gerekli değil, ama zaten bekliyorum diyerek yaptığım bir hareket.

Kahveyi tartıp öğütüyorum, sepetin içine her şeyi hazırlıyorum.

Portafiltre’ye silikonla tıkadığım spout eklentisini takıyorum, bu piston ve portafiltreyi alev alev yapıyor.

2 dk bekliyorum, bundan daha uzun sürelerde su da soğuduğu için anlamlı bir bekleyiş olmuyor, daha kısada ise tam verim alınmıyor.

Suyu boşaltıyorum, spout’u çıkartıyorum, sepeti takıp kaynar suyu fulluyorum kahvenin üstüne.

Bu metodun adı double pour, kahve + sıcak suyu sıcak tutmanın iki yolu var, ya daha sıcak su kullanacağız, ya da sudan sıcaklığı çalan diğer etkeni, yani kahveyi ısıtacağız. 15-20 sn bekledikten sonra bu suyu da boşaltıyorum, ve yeni kaynar suyumu koyuyorum.

Artık pf’yi takıp shot almaya hazırsınız.

Geri