• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Şart değil, bir süre red clix eklentisi olmadan 6-7-8 click aralığında kullandım.
@Mucahid
Ben de bu aralıklarda kullandım cafelat robot ile. Motordante de vardı. K pro, Timemore SlimS, Molent ile de denemeler yaptım.

İlk aldığınızda tabii ki bir öğrenme süreci olacak. Öğrendikten sonra bir kaç deneme ile çözersiniz diye düşünüyorum. Ben 4-5 deneme sonra düzgün shotlar almaya başlamıştım.

Robot ile beraberinde manuel değirmen gerçekten eziyet olabilir. Dial in ile ilgili birkaç yorum gelmiş. Ben de ekleme yapayım. Euraka Perfetto kullanıyorum. Kendimce sweet spot diye tanımlayacağım bir noktam var. İlk shotu o ayarda öğütürüm. Akışa ve zorlamaya göre inceye veya kalına giderek genelde 2 veya 3.shotta aradığımı buluyorum. Bazı çekirdekler çok nazlı çıkıyor orası ayrı tabi. Genelde günde 2 shot alıyorum. Robottan önce lelit grace kullanırken haftada 1 shot alırdım. Hatta haftada 1 espresso içtiğim için espresso kavrum çekirdek almazdım. Şimdi eve filtre kavrum girmiyor 3 4 aydır. İster robot lobisi olarak değerlendirin bu söylediklerimi isterseniz samimi bir yorum olarak. 5 dakika da espresso shot alabilmek çok cazip geliyor.

Teşekkürler herkese .Robot makine olarak cazip gelse de yanına elektrikli değirmen gerekliliği işi bozdu.Ben jxpro almayı düşünüyordum.Şu durumda ikisini de almayacağım
Güzel espresso yapınca asla tek shot da durulmuyor. Ben artık öğütüm yaparken boş boş duvara bakmaya başladım. Bazen 3 bazen 4 shot çekiyorum. Öğütüm 30sn de sürse bir süre sonra can sıkıyor. Kaldı ki 20gr çekirdek 1dk dan aşağı sürmüyor.

Teşekkürler herkese .Robot makine olarak cazip gelse de yanına elektrikli değirmen gerekliliği işi bozdu.Ben jxpro almayı düşünüyordum.Şu durumda ikisini de almayacağım
Zaten düzenli espresso içmek için el değirmeni makineden bağımsız olarak biraz zahmetli... Yani robotla değil, atıyorum Bianca da olsa yine el değirmeni zorlar. Ama keyif ve ritüel olarak ele alındığında bu zorluk keyfe dönüşüyor. Elektrikli değirmenim olduğu halde Cmd Red clix'le shot alıyorum bazen... Özel çekirdeklerde, zaman sorunum yoksa o ritüeli yaşıyorum. Zevk meselesi...

1 ay her gün 4-5 shot manuel değirmen ile kullandım. Dediğim gibi bu olay biraz tercih meselesi, biraz da ne kadar tüketeceğinize bağlı.

Beklentileri doğru belirlemek lazım.
Yani 4 - 5 shot vallahi bravo. Yapılmaz mı yapılır ama yeri geliyor rahatlık için sıcaklık ayarlı kettle a 1000 tl. üzeri, sayaçlı tartıya 600 - 700tl üzeri veriyoruz. Espresso içinde elektrikli değirmen rahatlık için elzem bir ihtiyaç olacaktır.

Daha öncesinde hiç espresso deneyimim yok. Cafelatta çekirdeğe uygun basınç profillemeyi nasıl yapıyorsunuz ? Birkaç video izledim shotın sonlarına doğru basınç ayarı falan biraz kafamı karıştırdı. 9 bar basınçda iken bir anda bırakıyor musunuz robotun kollarını ?

Comandante artı motordante elektrikli değirmen sayılır aslında. Tabi şuanda motordante satışta var mı pek bilmiyorum

Daha öncesinde hiç espresso deneyimim yok. Cafelatta çekirdeğe uygun basınç profillemeyi nasıl yapıyorsunuz ? Birkaç video izledim shotın sonlarına doğru basınç ayarı falan biraz kafamı karıştırdı. 9 bar basınçda iken bir anda bırakıyor musunuz robotun kollarını ?
Benim Youtube videolarına bakabilirsiniz. Tamamen bırakırsan, basınç kalmıyor.

Uyguladığın kuvveti biraz azaltarak devam ediyorsun shot almaya. El alışınca kolay.

Son düzenleme:
Benim Youtube videolarına bakabilirsiniz. Tamamen bırakırsan, basınç kalmıyor.

Uyguladığın kuvveti biraz azaltarak devam ediyorsun shot almaya. El alışınca kolay.
Videonuza baktım gayet güzel inceleme elinize sağlık. Bu süreleri hep aynı mı tutuyorsunuz yoksa kahveden kahveye değişiyor musunuz ?

Geri