Konuyu yeni farkettim ancak biraz sert olmuş cevaplar sanki. Hatta dalga kıvamında olmuş. Forumun amacının dışına çıkmış gibi. Ben biraz yardım etmeye aklımdaki fikirleri vermeye çalışıyım.
Herkesin aklında bu forumda biraz tek gruplu makineler aklına geliyor . Lelit, Rocket, Ascaso ya da La Marzocco Linea mini gibi. Ancak Yarı ve Tam otomatik çok güzel makineler var. benim gördüğüm bir çok butik (3.nesil kahveci olmayan) cafe Siemens eq3 -eq6 tarzı makineler kullanıyor. Cafeye gelen müşterinin %80'i bence iyi kahveden anlamaz ondan dolayı kesinlikle bu tip makineler iş görür. Speciality Coffee tarzı değilseniz bence gerek yok. İş gücü ve hatalarda işin içine girince sizi manuel makineler daha çok yorar. Hata yaparsınız kalibre gerekir iş güç artar. Fırın veya tatlı perspektifli bir Cafeyseniz bence gerek yok. Ben şahsen Çayyolu'nda Nona var oranın tatlıları muhteşemdir. Ellerinde Delonghi full otomatik bir makine var . Cheesecake'in yanında cappuccino içerim ve beklentimi karşılar. Baktınız ki talep fazla gelecekte ona göre tabi daha iyi makineler alabilirsiniz bence öğütücü + tek gruplu çift kazanlı makineler gibi. Bu tip makinelerde eğitimede gerek yok. Koy çekirdeği bas kahveyi. Alın Probador'dan /Montag'dan /Department'tan bir blend yanınada Peru kahvesi mis gibi 2 seçenek size.
Ha işin komik tarafı 3.nesil kahveciler o süper ekipmanlarla güzel kahve yapabiliyorlar mı

neyse hiç girmeyelim o konulara. Ankara'da çok yer sayarım sabah içtiğim flat White ile akşam içtiğim arasında dağlar kadar fark gördüğüm. Adam 3.nesil kahveci ama kafasına göre süt alıyor vs.
Siemens eq3 =2841 TL (hepsiburada.com)
Delonghi Tp Ecam 7199 TL (hepsiburada.com) - Daha önce denedim gerçekten ideal kahveler çıkarıyor. Hem pratik hem yormaz sizi kafede
F/P Önerim: Siemens EQ9 Çift veya
Tek Hazneli Makine . Çift olan 10.000 TL veya Tek olan 7.000 TL Çift hazneli olması size farklı iki kahve seçeceği sunabilir. birine blend* diğerinede naturel veya yıkanmış bir kahve koyarsınız pratik olabilir. Böylece espresso isteyene naturel ve yıkanmıştan, cappucino isteyene blend'den yapabilirsiniz.
Breville bes 875BSS = Manuel olsun öğütücüde olsun derseniz tercih olabilir 9.000 TL civarı.
Şimdiden güzel ve hayırlı işler dilerim. Umarım bol kazançlı bir işletmeniz olur.