• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Butik cafemiz için espresso makinesi önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rexiach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hiç bilgim olmamakla birlikte ben de şunu merak ediyorum sadece. Bu mc donalds gibi fast food yerlerinde kullanılan makineler bana hiç 10 bin liralık gibi gözükmüyordu. Buralar fast food mekanları ama böyle bana idarelikmiş gibi görünen makinelerle kahve servisi de yapıyorlar. Arkadaş da belki böyle bir makine istiyordur. Tekrar ediyorum benim de hiç bilgim yok ama o fast food zincirlerinde kullanılan espresso makineleri de hiç öyle ticari durmuyordu demek istiyorum. Bilginiz var mı oralardaki makinelerin neler olabileceği hakkında?

Onlar 10.000 den daha pahalı makineler, önemli olan nasıl gözüktükleri değil günde kaç kahve verebildikleri, bunu kaliteden bağımsız söylüyorum, ev tipi en ucuz tam otomatik bile 4.000 TL oldu, onlarla günde 20 kahve almayı deneyin 6 aya kalmadan makine elinizde kalır, kalmayanlar ticari tip oluyor onlar da pahalı oluyor.

Bugün milyoncu gibi bir yere uğradığımda gördüm. Aluminyum moka potlar vardi. 85 tl. Makineyle uğraşma hocam, al 2 3 tane moka pot, mokapotla demle kahveni 6 cup, üstüne sütü ekle, cappucino istiyorsan 17 liraya süt köpürtücü de vardı, ondan da 3 4 tane alirsan, günde 40 olmasa da 25 30 fincan latte çıkarırsın. Maliyet olarak da ekipman açısından elinde öğütücü alacak bütçe kalır. En azından 2000 3000tlye alacağın espresso makinasından daha güzel latte olur :)

(bütçeye göre en mantikli öneriyi vermeye çalıştım, yoksa ortaya çıkan içeceklerin sadece ismi latte vs olacak, farkındayım🤞🤭 )

Bütçe sınırsız. Hadi yardırın. Bütçem 50bin arkadaşlar. Öneri bekliyorum

Özellikle ilk 2 linkte bütçenize uygun profesyonel makineler var. Ama hepsiburada'dan alacağım diyorsanız onun da linkini attım.

Ancak şöyle bir şey var. 50 bin lira bütçe oluşturmanız güzel de, alacağınız herhangi bir profesyonel makineyi kullanabilmek için eğitim şart. Yani makineyi almak ile iş bitmiyor. Yoksa makine size, siz makineye bakar durursunuz. Ve kısa süre sonra farkında olmadan bazı kısımlarını bozabilirsiniz. Kullanıcı hatası olunca da size yüklü masraflar çıkabilir. Haberiniz olsun...

Neyse ben yine de marka model önerisi bekliyorum
Hocam tavsiyem cafe salvadora yazmanız konsinye makine istemeniz en tipi cihaz ile bir dükkanı döndürmeniz zor benim kendi çalıştığım firma belli bi tüketime konsinye veriyor yeni açılan yerlere vermiyoruz ama cafe Salvador ile anlaşma sağlayabilirsiniz en iyi ve büyük tavsiyem bu yönde olur onun dışında link olarak belirttiğiniz makineler kısa süre içerisinde size zorluk çıkartır 6 senedir kahve sektöründe olan biri olarak bir diğer tavsiyem çoğunlukla ev tüketicisi olan bir yere öneri yazmamanız ticari kaygı olmadığı ve vergi ödemediğimiz için ev içinde aldığımız ve kullandığımız ekipmanlar nitelik ve kalite göz önünde olarak alınıyor burada da alay konusu olma sebebiniz bu alınmanız gerekmiyor çünkü verdiğiniz linkler komik özel mesajdan ulaşırsanız size yardımcı olabilirim ama konu başlığı üzerinden yardım almanız çok zor

Onlar 10.000 den daha pahalı makineler, önemli olan nasıl gözüktükleri değil günde kaç kahve verebildikleri, bunu kaliteden bağımsız söylüyorum, ev tipi en ucuz tam otomatik bile 4.000 TL oldu, onlarla günde 20 kahve almayı deneyin 6 aya kalmadan makine elinizde kalır, kalmayanlar ticari tip oluyor onlar da pahalı oluyor.
Ev tipi tam otomatik tavsiyesi alabilir miyim?

Philips 2200/10 serisi çok öneriliyor, evde Siemens eq 3 serisi kullanıyorum, tabiki espresso makinesi gibi değil ama oldukça başarılı, bunlar normal sayılacak fiyata alınabilecek ürünler.

Konuyu forum dışından okuyan birisi olsam tavrı görünce forumdan soğurdum açıkçası.Yazan kişinin kahveden anlamadığı gayet açık ama her gelen aşağılayarak cevap vermiş adeta. O fiyata alınmayacağını bilse zaten yazmazdı. Nitelikli kahve dükkanı açacağım da demiyor kendisi kahvaltı dükkanında basit kahve satışı yapacak. Gittiğimiz her yerde zaten nescafe makinasından americano satıyorlar ama birisi sorunca yargılanmış. Kimse o dükkana espresso içmek için gitmeyecek zaten. Kahvaltı üzerine içmek isteyenlere satış yapacak gayet. Şahsen benim sorumun üzerine böyle tepki alsam benim de sonradan dalga geçtiğim düşünülürdü. Daha yapıcı olup karşıdaki kişinin kahveden sizin kadar anlamadığının farkında olarak cevap verilebilirdi.

Konuyu yeni farkettim ancak biraz sert olmuş cevaplar sanki. Hatta dalga kıvamında olmuş. Forumun amacının dışına çıkmış gibi. Ben biraz yardım etmeye aklımdaki fikirleri vermeye çalışıyım.

Herkesin aklında bu forumda biraz tek gruplu makineler aklına geliyor . Lelit, Rocket, Ascaso ya da La Marzocco Linea mini gibi. Ancak Yarı ve Tam otomatik çok güzel makineler var. benim gördüğüm bir çok butik (3.nesil kahveci olmayan) cafe Siemens eq3 -eq6 tarzı makineler kullanıyor. Cafeye gelen müşterinin %80'i bence iyi kahveden anlamaz ondan dolayı kesinlikle bu tip makineler iş görür. Speciality Coffee tarzı değilseniz bence gerek yok. İş gücü ve hatalarda işin içine girince sizi manuel makineler daha çok yorar. Hata yaparsınız kalibre gerekir iş güç artar. Fırın veya tatlı perspektifli bir Cafeyseniz bence gerek yok. Ben şahsen Çayyolu'nda Nona var oranın tatlıları muhteşemdir. Ellerinde Delonghi full otomatik bir makine var . Cheesecake'in yanında cappuccino içerim ve beklentimi karşılar. Baktınız ki talep fazla gelecekte ona göre tabi daha iyi makineler alabilirsiniz bence öğütücü + tek gruplu çift kazanlı makineler gibi. Bu tip makinelerde eğitimede gerek yok. Koy çekirdeği bas kahveyi. Alın Probador'dan /Montag'dan /Department'tan bir blend yanınada Peru kahvesi mis gibi 2 seçenek size.

Ha işin komik tarafı 3.nesil kahveciler o süper ekipmanlarla güzel kahve yapabiliyorlar mı :p neyse hiç girmeyelim o konulara. Ankara'da çok yer sayarım sabah içtiğim flat White ile akşam içtiğim arasında dağlar kadar fark gördüğüm. Adam 3.nesil kahveci ama kafasına göre süt alıyor vs.

Siemens eq3 =2841 TL (hepsiburada.com)
Delonghi Tp Ecam 7199 TL (hepsiburada.com) - Daha önce denedim gerçekten ideal kahveler çıkarıyor. Hem pratik hem yormaz sizi kafede
F/P Önerim: Siemens EQ9 Çift veya Tek Hazneli Makine . Çift olan 10.000 TL veya Tek olan 7.000 TL Çift hazneli olması size farklı iki kahve seçeceği sunabilir. birine blend* diğerinede naturel veya yıkanmış bir kahve koyarsınız pratik olabilir. Böylece espresso isteyene naturel ve yıkanmıştan, cappucino isteyene blend'den yapabilirsiniz.
Breville bes 875BSS = Manuel olsun öğütücüde olsun derseniz tercih olabilir 9.000 TL civarı.

Şimdiden güzel ve hayırlı işler dilerim. Umarım bol kazançlı bir işletmeniz olur.

Son düzenleme:
Konuyu forum dışından okuyan birisi olsam tavrı görünce forumdan soğurdum açıkçası.Yazan kişinin kahveden anlamadığı gayet açık ama her gelen aşağılayarak cevap vermiş adeta. O fiyata alınmayacağını bilse zaten yazmazdı. Nitelikli kahve dükkanı açacağım da demiyor kendisi kahvaltı dükkanında basit kahve satışı yapacak. Gittiğimiz her yerde zaten nescafe makinasından americano satıyorlar ama birisi sorunca yargılanmış. Kimse o dükkana espresso içmek için gitmeyecek zaten. Kahvaltı üzerine içmek isteyenlere satış yapacak gayet. Şahsen benim sorumun üzerine böyle tepki alsam benim de sonradan dalga geçtiğim düşünülürdü. Daha yapıcı olup karşıdaki kişinin kahveden sizin kadar anlamadığının farkında olarak cevap verilebilirdi.

bahsi geçen kişi ev kullanıcısı olsa hadi bir yere kadar anlayacağım da değil, işletme sahibi. farkındasınız değil mi?

İlk mesaj değiştirildiği için anlam verememeniz normal tabi,

Konu ilk açıldığında, yeni açılacak cafemiz için günde 40-50 kahve, aynı anda 4-5 kahve olacak şekilde bütçemiz de 1.500 lira yazıyordu. Olamayacağı söylenince bu sefer itirazla karışık günde 20-30 kahve, aynı anda 2-3 kahve ve bütçe 2.500 liraya döndü. Daha sonra da bütçem sınırsız sallayın sallayabildiginiz kadar diye bir mesaj yazıldı. En son ilk mesaj değiştirilip günde 10-15 kahve aynı anda 2-3 kahve olacak bütçe de 7.000 lira yazılmış...

Bu denli tutarsız sorulan soruya nasıl tutarlı cevap verilsin ki.

Bugün en kötü bir işletmeye dahi gittiğinizde, 3. Dalga filan olmasına gerek yok; normal bir kafede dahi 3 gruplu espresso makinesi oluyor. Butik ya da büyük işletme, fark etmiyor. Bence arkadaş en başta verdiği bütçede bizi trollemek istedi. Sonra bir de 50 bin filan deyip iyice dalgaya sardı. Verilen ters yanıtlarla eğleniyor bile olabileceğini düşünüyorum.

bence 10m2 lik bir tatlıcıya 50.000 ilk kahve teçhizatı alırsan batarsın. yatırım geri alma süreci denen bir durum var. basit bir teçhizatla başlayıp duruma göre satıp tekrar almak mantıklı olur. kapsülde ekonomik değil bence en iyisi yarı veya tam otomatik makineler. Kahveyle özellikle uğraşmak istemiyorsanız tabi.

bence 10m2 lik bir tatlıcıya 50.000 ilk kahve teçhizatı alırsan batarsın. yatırım geri alma süreci denen bir durum var. basit bir teçhizatla başlayıp duruma göre satıp tekrar almak mantıklı olur. kapsülde ekonomik değil bence en iyisi yarı veya tam otomatik makineler. Kahveyle özellikle uğraşmak istemiyorsanız tabi.
İlk yazılan mesajda küçük bir kafe için denildi. Sonrasında kahvaltı yeri oldu ve bütçe 1.500 tl olunca tabi ki de durum açıklandı. O zaman arkadaş da çıkıştı. İnsanlar da buna göre cevap verdi. Bence sert cevaplar verilmedi.

İlk yazılan mesajda küçük bir kafe için denildi. Sonrasında kahvaltı yeri oldu ve bütçe 1.500 tl olunca tabi ki de durum açıklandı. O zaman arkadaş da çıkıştı. İnsanlar da buna göre cevap verdi. Bence sert cevaplar verilmedi.

ben mesajın değiştini görmemişim o zaman. trollükse yaptığı o daha ayıp. burada oturup uzun uzun cevaplar yazdık. neyse garip bu insanoğlu.

Arkadaşın konudan uzak olduğu, bu terimleri pek sevmem ama aklının ve bedeninin henüz 2. dalgada kaldığı belliydi, ilk andaki düşüncesinin gerçekçi olmadığı söylenince, konunun çapını kavrayamadiğı için işi bu kez dalgaya vurdu... çok ciddiye alınacak bir durum yok kısacası...

Aslında arkadaşa ilk başta herkes yardımcı oldu, ona bu kadar az bir bütçeyle günde 40-50 shot alamayacağı güzelce anlatıldı. Ama arkadaş, "Bütçem 50 bin lira, hadi yardırın." gibi bir yanıt verince hoş olmadı. Buna rağmen önerilerde bulunmaya devam ettik. Ama arkadaş ilk mesajını değiştirdiği için, konuyu ilk defa okuyanlar sert cevaplar verildiğini düşünüyor. Aslında durum bu arkadaşın tavrına karşı verilen yanıtlardan ibaret.

Geri