• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
IMG_9073.jpegMilestones
Trio Blend
Starseeker Super 58 ile keyifli bir kahve.
Kaplan desenine bitiyorum krema akıyor. ☺️

Porland ın Alumilite Taster serisini de tavsiye ederim Fincan olarak:

Yine Sezy Keramo. Aslında Filtre kavrum bir kahve ama çok tatlı bir çekirdek olduğu için espresso da güzel çıktı veriyor. Kahve Buram buram kuru kayısı ve hafif tatlılık. Modern espresso sevenler şans vermeli.

18:44 / 40 Saniye
Su 130 PPM
Neuzo V4 Puck Screen
Timemore C3
Arçelik K3185

Ekli dosyalar

• 20251026_165751.jpg
    20251026_165751.jpg
    87.1 KB · Görüntüleme: 80
Milestones 24/25 ETİYOPYA ASEFA DUKAMO QUNQNA

18:54 oran, 95 derece sıcaklık, 25 saniye

Son derece güzel bir bitişe sahip, punchy kelimesinin hakkını veren bir kahve, yüksek akışta yüksek oranda çok güzel çıktılar veriyor.

Screenshot_20251026_202155_Gallery.jpg

Shady Coffe Rumudamo Natural
Oldukça meyvemsi ve tatlı. Arka planda da Hafif Beyaz çiçekler var. Modern Espresso'nun mükemmel bir örnegi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

18/46 - 40 Saniye
Arçelik K3185
Neuzo V4 Puck Screen
Timemore C3

Ekli dosyalar

• 20251027_162704.jpg
    20251027_162704.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
DAK lemon silk - Anerobic washed Pink Bourbon Jhoan Vergera.
Kinu POB 0.8.0 ile bir soup denemesi 18 in 60 out 20 saniye
Çok açık ve filter kavrulmuş çekirdeklerle bu denemeleri yapmayı seviyorum. Limonotu ve limon asiditesi, Tatlı yeşil elma fazlasıyla baskın keyifli bir shot oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_5868.jpeg
    IMG_5868.jpeg
    251.3 KB · Görüntüleme: 67
Sanal Baharat Costa Rica Tarrazu Santa Elena (Açık Kavrum)
Kavrum Tarihi: 03/10/2025
Su: Bolu Abant 96~98C
Makine: Newton Brua 3 Max
Öğütme: Kingrinder K6 34 Klik
Demleme Detayları:
Önce 5 saniye 6 bar sonra doğrudan 9 bara çıktım.
18 gram kahve, 30sn'de 32gr çıktı aldım.
Sonuç: Yoğun gövdeli, son yudumlarda da
Ağız sulandırıcı asiditeli tat bıraktı. Bu kadar kompleks olmasını beğendim açıkçası.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-30 at 21.20.59.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-30 at 21.20.59.jpeg
    56.9 KB · Görüntüleme: 81
Çok açık ve filter kavrulmuş çekirdeklerle bu denemeleri yapmayı seviyorum. Limonotu ve limon asiditesi, Tatlı yeşil elma fazlasıyla baskın keyifli bir shot oldu.
Şu kahveye erişebilmek ne güzel bir duygu olsa gerek afiyet olsun 🤤

Açık kavrum çekirdeklerde böyle hızlı shotlar çok iyi çıktılar veriyor, colonna coffee menüsüne turbo shot eklemiş, lungo tariflerini de deneyebilirsiniz:

Makine: Lelit Bianca V3
Öğütücü: Eureka Mignon Zero
Demleme Parametreleri: 150 ppm Third Wave Water, 93°C
Doz: 20 g in / 80 g out
Profil: 5 saniye preinfusion + 10 saniye bekleme + 32 saniye akış (toplam 47 saniye)
Kavurucu: Shady Roastery
Çekirdek: Endonezya NR Kartini (Açık kavrum)

Filtrede severek tükettiğim bu çekirdek, günümüzde birçok anaerobik profilin keskin ve köşeli karakterleri arasında bana farklı bir lezzet sunuyordu. Bu yüzden ilk kez espresso olarak denemeye karar verdim. Çekirdeği neredeyse Türk kahvesi inceliğinde öğütmeme rağmen akış rahat ve hızlıydı. Bu nedenle çıktı oranını artırdım, iyi ki de artırmışım. Sonuç, oldukça keyifli bir shot oldu.
Gövde son derece yumuşak; üzerinde yazdığı gibi tatlı ve hafif mayhoş bir karakter hakim. Aftertaste kısmında tarçın benzeri aromalar net şekilde damakta kalıyor. Koku alma duyum çok kuvvetli olmadığı için paket üzerinde belirtilen lavanta notasını kokuda ya da tatta ben yakalayamadım; yinede çok keyifli bir shot oldu.
Hem filtrede hem de modern espresso profillerinde rahatlıkla kendini gösteren, dengeli ve keyifli bir çekirdek. Bu tarz tatları sevenlere gönül rahatlığıyla öneririm.

Ekli dosyalar

• IMG_1311.jpeg
    IMG_1311.jpeg
    183.3 KB · Görüntüleme: 78
Merhabalar,
Eski bir makineyi ayağa kaldırıp kalibre edebilmek için bol kahve harcayacağım ve çok klasik bir italyan espresso tadı arıyorum, damağım ona ayarlı. Makinede ayarları tutturunca burada yazdığınız güzel çekirdekleri de tek tek deneyeceğim :)

Önerebileceğiniz klasik tada yakın bir çekirdek var mı?

Geri