• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Niji Coffee Co. - Honduras La Valentina
Bianca V3 - Mignon Zero - Pullman 876 sepet
117ppm third wave water, 93 derece
18,5 in 50 out

Pedal ile manuel olarak 15 saniye süren pre inf sonrası yavaşça 7 bara tırmandım yakşalık 30 ml likit aldıktan sonra 6 bara düşürdüm 50 ml gelince shot’ı tamamladım pre inf hariç 23 saniye bir akış elde ettim. Paketi ilk açışım dial-in yapmama çok gerek kalmayacak gibi belki akış süresini 3-4 saniye daha yukarı çekmek için hafif inceltmeye gideceğim. İçimi yumuşacık mevye tatlarını andıran güzel bir kahve oldu damakta tatlı bir aftertaste var.

Ekli dosyalar

• IMG_5197.jpeg
    IMG_5197.jpeg
    63.3 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_5195.jpeg
    IMG_5195.jpeg
    51.6 KB · Görüntüleme: 90
Kavurucu: Sezy (@S.Yavuz)
Çekirdek: Yang Blend
Kavurum: 29 Aralık 2023
Su: Buzdağı

Doz/Çıkan/Süre: 19/39/35 sn.
PID: 94°
Demleme: 3 bar ön demleme, 12. sn.den sonra 8 bar

Gövde: Kıvamlı ve kremalı
Damak Durumu:
- Acılık: yok
- Ekşilik: yok
- Asidite: Meyvemsi hoş bir asidite
- Lezzet: Genel olarak lezzetli meyvemsi ve çikolatamsı tatlar ve içim sonrası çok lezzetli damak tadı.

Makine: Gaggia New Classic Pro (Modlanmış by @lkmnsrt)
Sepet: Pullman 17-19
Ögütücü/Öğütüm: Niche Duo/5,5

Screenshot_20240127_141226_Gallery.jpg

Son düzenleme:
Gaggia Baristaları coşturuyor maşallah. Lokman ustaya selam olsun.

Ekli dosyalar

• 7f944bc3-1436-4632-9ee9-e73dfd35bba3.jpeg
    7f944bc3-1436-4632-9ee9-e73dfd35bba3.jpeg
    37.3 KB · Görüntüleme: 86
Milestones Coffee
Las flores
16/40
2 bar 5 saniye pre infusion
10 bar 35 grama kadar
Sonra 7 bar ve bitiş.
Toplam 38 saniye

Çok güzel parlak asiditenin arkasında güçlü sarı meyve tatlılığı. Çok güzel bir çıktı. Kolombiya kahvesinden bu kadar güçlü sarı meyve tatları aldığımı hatırlamıyorum.
20240201_102511.jpg

Gardelli - Yemen
10 Ocak kavrumlu kahveyi açıp ilk denemeyi espresso ile yapmak istedim dial in ile harcayacak bollukta olmadığından tk kıvamında bir öğütüm ile pedalı manipüle ederek pre inf ve 7 bar ile bir shot aldım kahve hiç su tutmadı düzgün bir akış yakalasamda baya hızlı bir shot oldu 22-23 sn gibi ve krema çok az verdi bildiğiniz kötü bir shot oldu derken çekirdek beni benden aldı kötü alınan shot ile asidite yok denecek kadar az mevye tatlılığı vurucu idi konik öğütücü ile daha da iyi shot alınır diye düşünüyorum.

120 ppm su 93 derece

Ekli dosyalar

• IMG_5222.jpeg
    IMG_5222.jpeg
    79.7 KB · Görüntüleme: 81
Gardelli - Yemen
10 Ocak kavrumlu kahveyi açıp ilk denemeyi espresso ile yapmak istedim dial in ile harcayacak bollukta olmadığından tk kıvamında bir öğütüm ile pedalı manipüle ederek pre inf ve 7 bar ile bir shot aldım kahve hiç su tutmadı düzgün bir akış yakalasamda baya hızlı bir shot oldu 22-23 sn gibi ve krema çok az verdi bildiğiniz kötü bir shot oldu derken çekirdek beni benden aldı kötü alınan shot ile asidite yok denecek kadar az mevye tatlılığı vurucu idi konik öğütücü ile daha da iyi shot alınır diye düşünüyorum.

120 ppm su 93 derece
Afiyet olsun, Yemen espressoları hep dikkatimi, merakımı celbetmiştir. Bir kez Circulor'da denemiş umduğumu tam manasıyla bulamamıştım diye hatırlıyorum. Bu iyi bir deneyim olmuş. Tekrar afiyet olsun. 🙂

Konik öğütücü ile ne tür fark bekliyorsunuz ve neden?
Konik öğütücülerde kahvenin daha farklı bir karakteri ortaya çıkar ya sanki bu kahve nezdinde aromaları daha parlatır gibi hissettim.

DAK - Cinnamon roll espresso
Kolombiya Quindio, caturra&pink bourbon
Ratio 1:2,5 - 1:3 aralığında memnun kaldım.
Tarçın tozu ile karbonik maserasyona tabii tutulmuş naturel proses bir kahve. Hem paketlemesini hem de içimini beğendim. Dial-in de oldukça kolaydı. Şurupsu gövdeye tarçın, karanfil gibi baharat tatları ve anaerobik işlemin kırmızı meyveleri eşlik ediyor.
Günlük tüketim için yoğun ve kompleks kaçabilir. Paketlemeyi aşağıya bırakıyorum :)

Ekli dosyalar

• IMG-20240203-WA0007.jpg
    IMG-20240203-WA0007.jpg
    80.2 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG-20240203-WA0006.jpg
    IMG-20240203-WA0006.jpg
    81.2 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG-20240203-WA0005.jpg
    IMG-20240203-WA0005.jpg
    97.8 KB · Görüntüleme: 51
DAK - Cinnamon roll espresso
Kolombiya Quindio, caturra&pink bourbon
Ratio 1:2,5 - 1:3 aralığında memnun kaldım.
Tarçın tozu ile karbonik maserasyona tabii tutulmuş naturel proses bir kahve. Hem paketlemesini hem de içimini beğendim. Dial-in de oldukça kolaydı. Şurupsu gövdeye tarçın, karanfil gibi baharat tatları ve anaerobik işlemin kırmızı meyveleri eşlik ediyor.
Günlük tüketim için yoğun ve kompleks kaçabilir. Paketlemeyi aşağıya bırakıyorum :)
Sey den sonra Dak'i da yurt içinde görmüş olduk. Ne güzel. Kargo ve gümrük nasıl çıkar? Teslimat kaç gün sürdürüyor?

çekirdeğe earl grey ve elma notalarının verilmesi çok makul olmuş. gövde epey düşük, orta denebilecek asiditeye ve sıfır acılığa sahip. bir haftaya kadar karakteri iyice belirginleşir, çok daha keyifli bi içime ulaşır diye öngörüyorum.
18. günde tat profilinin daha dengeli bir noktada olduğunu söyleyebilirim. İlave olarak, bu shotta tatlılık ön planda.

Kahve Fabrikası - Holy Shot Blend
18/36 gr 10sn ön dem/38 sn toplam
Flair 58 3. kademe
Eureka Oro Single Dose
Tadım: Tatlı portakal, tarçın

IMG_20240206_205727.jpg

Firma1 Roastery-Origin (14 gün degassing)
18gr/37gr-40 sn.
1zpresso JX-Pro (1.6.3.-67 klik toplamda-)
Sage Duo Temp Pro

Henüz yeni başladım espressoya. Detaylara çok hakim değilim. Tat açısından çıktıdan memnun sayılırım. Gövdeli bir tat, asiditeden uzak bir fincan oldu. Tavsiyelere açığım :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-02-14 at 20.18.16.jpeg
    WhatsApp Image 2024-02-14 at 20.18.16.jpeg
    59.6 KB · Görüntüleme: 40
Firma1 Roastery-Origin (14 gün degassing)
18gr/37gr-40 sn.
1zpresso JX-Pro (1.6.3.-67 klik toplamda-)
Sage Duo Temp Pro

Henüz yeni başladım espressoya. Detaylara çok hakim değilim. Tat açısından çıktıdan memnun sayılırım. Gövdeli bir tat, asiditeden uzak bir fincan oldu. Tavsiyelere açığım :)
67 klik yerine 60 klik ile deneyin. Sonuç 30 saniye civari varmazsa yine 2şer klik inip dial in işlemini 25-30 saniye ayarlaya bilirsiniz.

@coffee1, kuaura bakmayın. Sağ yazmak yerine sol yazdım. 60 klik daha ince olur. O yüzden shot süre düşürmek için daha kalın öğütüm gerek. Bu sefer 70 klik ile başlayın. Doğru zaman yakalamak adına 2şer klik çıkın. 72, 74 vs. Sonra ince ayar yapıp dial in işlemini tamamlayın. Dün neden ters yazdım hiç fark edemedim. Tekrar kusura bakmayın.

@coffee1, kuaura bakmayın. Sağ yazmak yerine sol yazdım. 60 klik daha ince olur. O yüzden shot süre düşürmek için daha kalın öğütüm gerek. Bu sefer 70 klik ile başlayın. Doğru zaman yakalamak adına 2şer klik çıkın. 72, 74 vs. Sonra ince ayar yapıp dial in işlemini tamamlayın. Dün neden ters yazdım hiç fark edemedim. Tekrar kusura bakmayın.
Ben de yeni yeni alışıyorum ekipmana. Dediğiniz gibi klik sayısı arttıkça öğütüm kalınlaşıyor. 70 ile denedim, ufak bir iki adım daha kalınlaştırmak gerekebilir. Teşekkür ederim tekrar yanıtınız için.

ec685 ve jmax yani budget espresso tuketicisi icin, tatlilik ve govdenin baskin olup asiditenin minimal olacagi bir kahve oneriniz var mi acaba? Son zamanlarda sanalbaharat'in kahvelerini deniyorum, 250g'i 100tl yi gecmiyor. Ve fiyat goz onunde bulunduruldugunda i-na-nil-maz bir performans aliyorum, 250-300 liralik denedigim onlarca kavurucudan daha iyi kahveleri var.

File marketten 87₺ aldığım harras marka çekirdek kahveden 2-3tür espresso yapıyorum. %100 arabica yazıyor ama kreması falan çok güzel ve hiç kanallanma yaşamadım şu ana kadar. Denemek için almıştım aslında, kavrumun koyu tarafta kaldığını görünce espresso yapayım dedim ve beni memnun etti. Tadı klasik espresso, pek asidite beklemeyin hafif tatlılık var birde. Görsel bırakıyorum.IMG_0133.jpeg

Geri