• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ec685 ve jmax yani budget espresso tuketicisi icin, tatlilik ve govdenin baskin olup asiditenin minimal olacagi bir kahve oneriniz var mi acaba? Son zamanlarda sanalbaharat'in kahvelerini deniyorum, 250g'i 100tl yi gecmiyor. Ve fiyat goz onunde bulunduruldugunda i-na-nil-maz bir performans aliyorum, 250-300 liralik denedigim onlarca kavurucudan daha iyi kahveleri var.
Hocam merhaba, sanalbaharat'tan espresso için hangi çekirdekleri önerirsiniz?

Hocam merhaba, sanalbaharat'tan espresso için hangi çekirdekleri önerirsiniz?
Hocam acikcasi hepsini denedim sayilir, birbirine karisti diyebilirim ama Nicaragua SHB EP AAA ve Mexico SHG Finca Monte aklimda kalan iyilerdi..

File marketten 87₺ aldığım harras marka çekirdek kahveden 2-3tür espresso yapıyorum. %100 arabica yazıyor ama kreması falan çok güzel ve hiç kanallanma yaşamadım şu ana kadar. Denemek için almıştım aslında, kavrumun koyu tarafta kaldığını görünce espresso yapayım dedim ve beni memnun etti. Tadı klasik espresso, pek asidite beklemeyin hafif tatlılık var birde. Görsel bırakıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 31884
Hocam bugun gittim aldim, ec685'te bir espresso yaptim, ilk 2-3 denememde diger kahvelerimde kullandigim ogutum ayarinda akis gerceklesmedi, yavas yavas kalinlastirdiktan sonra sizinkiyle birebir goruntude bir espresso elde ettim. Yorumlarim:
- Tat olarak fiyatina gore fena degil ama rio minas'in ucuz kahve tadi vardir ya, biraz onun tadini aldim.
- Kremasi daha cok kopuk gibi belirdi, hacmi yuksek bir kahve oldu, kisisel tercihim minimal krema olmasi. Cekirdekte robusta olmadigi belirtilmis belki biraz daha degassing e ihtiyaci vardir..
- Aftertaste'inde garip bir sekilde cannabis tadi aldim. Yarin ogutum ayari daha optimize sekilde bir daha deneyecegim :D

Kafein Kültür - Brezilya Pink Star
16 in 40 out
28 saniye @ 9 bar
93 derece
Puck hazırlığı: wdt ve çift tamp

Önceki shotta 90 derecede 45 ml çıktı aldığımda sonuçtan pek memnun kalmamıştım, sıcaklığı yükseltip süreyi kısaltmak acılık ve asiditeyi dengeledi.

Eller kirli çıkmış bir yandan makineyle uğraşıyordum çünkü :D

IMG_7678.jpeg

Hocam acikcasi hepsini denedim sayilir, birbirine karisti diyebilirim ama Nicaragua SHB EP AAA ve Mexico SHG Finca Monte aklimda kalan iyilerdi..

Hocam bugun gittim aldim, ec685'te bir espresso yaptim, ilk 2-3 denememde diger kahvelerimde kullandigim ogutum ayarinda akis gerceklesmedi, yavas yavas kalinlastirdiktan sonra sizinkiyle birebir goruntude bir espresso elde ettim. Yorumlarim:
- Tat olarak fiyatina gore fena degil ama rio minas'in ucuz kahve tadi vardir ya, biraz onun tadini aldim.
- Kremasi daha cok kopuk gibi belirdi, hacmi yuksek bir kahve oldu, kisisel tercihim minimal krema olmasi. Cekirdekte robusta olmadigi belirtilmis belki biraz daha degassing e ihtiyaci vardir..
- Aftertaste'inde garip bir sekilde cannabis tadi aldim. Yarin ogutum ayari daha optimize sekilde bir daha deneyecegim :D
Aftertastte bende sanki fazla olgunlaşmış muz tadı ve kokusu aldım ama çılgınlık olur diye belirtmek istemedim. Bu arada ben de normale göre öğütüm ayarımı kalınlaştırdım. Kavrum tarihini Ocak 18 diye tahmin ettim. Çünkü STT 18.01.2025

Kafein Kültür - Brezilya Pink Star
16 in 40 out
28 saniye @ 9 bar
93 derece
Puck hazırlığı: wdt ve çift tamp

Önceki shotta 90 derecede 45 ml çıktı aldığımda sonuçtan pek memnun kalmamıştım, sıcaklığı yükseltip süreyi kısaltmak acılık ve asiditeyi dengeledi.

Eller kirli çıkmış bir yandan makineyle uğraşıyordum çünkü :D

Ekli dosyayı görüntüle 31918
Makina ateş ediyor Kerem adını ne zaman koyacaksın?

NULL - BELOYA CARBONİC MACERATİON - ETHİOPİA​

93 derece 150 ppm su
18,5 in 48 out
15.01.24 kavrum
Hayatımda içtiğim en değişik espresso oldu et mi balık mı anlamadım açtım tadım notlarına baktım yorumlayamadım alttaki görsele baktım over duruyor ama zerre over yok o kadar yoğun bir aroma var ki sanki sonradan içine şurup özü katmışım da ayarlayamamışım. İçen arkadaşlar varsa memnun kaldıkları yöntemi dinlemek isterim önersem mi gömsem mi anlamadım

Ekli dosyalar

• IMG_5378.jpeg
    IMG_5378.jpeg
    22.4 KB · Görüntüleme: 56
ec685 ve jmax yani budget espresso tuketicisi icin, tatlilik ve govdenin baskin olup asiditenin minimal olacagi bir kahve oneriniz var mi acaba? Son zamanlarda sanalbaharat'in kahvelerini deniyorum, 250g'i 100tl yi gecmiyor. Ve fiyat goz onunde bulunduruldugunda i-na-nil-maz bir performans aliyorum, 250-300 liralik denedigim onlarca kavurucudan daha iyi kahveleri var.
Hocam, sanalbaharat'ın El Salvador Arabica çekirdeğini espresso'da deneme imkanınız oldu mu acaba?

Kahve: Cartapani Cinquestelle (%90 Arabica & %10 Robusta)
Öğütücü: Eureka Zenith 65HS
Makine: Beko 2170 stok
19/40 gr 30 saniye
Su: Saka

kahvekulubu15 kodu ile %15 indirimli alabildiğimizi görünce denemek istedim ve 1 kg bittikten sonra ikinci siparişimi verdim. İtalyan tarzı espresso sevenlere mutlaka denemelerini tavsiye ederim. Gayet dengeli, gövdeli ve asiditesi az, içimi çok keyifli bir harman. Americano ve espresso olarak tüketiyorum ve oldukça memnunum.

Capture.JPG

Kavurucu: Petra Roasting Co.
Çekirdek: Guatemala Gaspar Diaz
Öğütüm: Normcore V2 14 click
Oran: 19/45 33 saniye
Sıcaklık: 93 derece
Su: Sırma

Espresso dünyasına girişimle beraber yavaş yavaş dial ı tutturmaya başladım. Ama WDT ve funnel gelmeden bazı istikrarsızlıkları gidermem şu an için biraz zor gibi gözüküyor. Aynı ayarlarla dün yaptığım kahve biraz daha hızlıyken şimdi tam olması gereken hızda.

Shot dengeli sayılırdı, biraz daha parlak-asiditesi istediğimden biraz yüksekti, belki çekirdeğin kendisindendir çünkü en son cupping yaptığımda asiditesini en az beğendiğim ve fazla gelen açık kavrum kahveydi kendisi.
Belki biraz daha uzun bile çekebilirdim. Puck çok temiz çıktı ve çok fazla kanallanma görüntüsü yoktu.
MHW nin resmi Türkiye distribütörü olmak isteyen gönüllü bir arkadaş yok mudur? 😁 Aşırı sabırsızlanıyorum WDT ve huni için.

Kahve Fabrikası Aricha Light Kavrum 18 Mart
Erikli 110 ppm 94° su
Profitec Drive
1zpresso K-Ultra 22 Klik
20/40 gramaj
Sepet: Ecm 22 gr
9 bar sıkıştırma, 30 saniye civarı ilk damla ile 4 bara düşüş, 20 Gr sonrası 40 grama kadar 6 barda devam
1 dakika civarı demleme

Filtresi çok iyi olan, fazlaca açık olan bu çekirdeği bir de espressoda denedim. Daha önce K ultra 25 klik ve 20/45 gibi bir denemem olmuştu, hem bir tık acı hem de sulu kalmıştı. O yüzden inceye gidip çıktıyı azalttım. Acılık bitti, ekşilik ise çok az da olsa bir tık devam ediyor. İçimi keyifli, son derece parlak bir Etiyopya... Bunun espresso kavrumunu da alacağım. 9 bar 25-30 saniye pratik olur. Bir el flowda, bir el demleme kolunda, göz tartı ve basınçta, son derece kontrollü bir shot oldu, süreye odaklanamadım bile. :D

20240403_170546.jpg

Milestones,Santa Monica gecemi şenlendirdi;peşine bir de hızımı alamayıp Iron Men Blend yaptım.Kavrumlar her zamanki gibi muazzam.Uyuyabilirsek ne âlâ!

Milestones,Santa Monica gecemi şenlendirdi;peşine bir de hızımı alamayıp Iron Men Blend yaptım.Kavrumlar her zamanki gibi muazzam.Uyuyabilirsek ne âlâ!
Hangi değirmen ve makineyi kullanıyorsunuz?

Bianca ve Comandante.Cmd ile biraz zor olsa da iyi bir değirmen için beklemedeyim.

Bugün yeni değirmen heyecanıyla kahve stoğu yok etme girişiminde bulundum, yine de iyi bir miktar duruyor.
MHW-3Bomber R3 değirmen ile dünden beri yaptığım espresso öğütümleri yaklaşık 1 dakika- 1.10 falan sürüyor. Aralığı da gayet iyiydi.

Kavurucu: Friendzone
Çekirdek: ETHIOPIA SIDAMO GRADE 2
Öğütüm: MHW-3Bomber R3 - 32klik
Oran: 19/45 gram
Sıcaklık: 91 derece
Su: Kuzeyden
Profil: 5 saniye 4 bar civarı bloom, 10 saniye bekletip sonrasında yavaşça 9 bar basınç. Toplam 45 saniye

Bu kahveyi tam olarak anlayamadım hala, paket de bitmek üzere fakat Friendzone un genel kavrum profili daha alışık olduğum kavrumlara göre daha koyu, o yüzden dereceyi de biraz düşürdüm normale kıyasla. Asıl boğuşmamızı değirmenle yaşadık, ilk kullanım heyecanı ile daha önce önerilen 20 klikten başlayarak 5 er klik arttırdım. 20 klikte 1 dakika 47 saniye sürdü. 25 klikte 1.10, 30 klikte 36 saniye sürdü. 32 klikte profillenebilecek aralığa geldi.
Tadım notu olarak başta parlak ama asidite yüksek denemez, soğudukça daha gövdeli ve dengeli tatlı seviyelere geldi. Bazı kahveler asiditesiyle insanı uyandırır bazıları da gövdesiyle, bu o gövdesiyle uyandıranlardan.
Kağıt filtre kullanmadım ama keşke kullansaymışım. Biraz tortu vardı Pullman basket olsa bile.

Geri