• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9 Aralık kavrum Fam Idido Espresso, 94 derece sıcaklık, 18 / 42 gram oran, 30 saniye ile tatlı ve güzel after taste e sahip bir shot aldım

Ekli dosyalar

• 20230123_212258.jpg
    20230123_212258.jpg
    88.9 KB · Görüntüleme: 94
Yurt dışı kavurucuları konusu açılmışken aklıma geldi sorayım, Black Cat Analog firmasını merak ediyordum. Deneyimleyen var mıdır aramızda?

Black Cat Analog, Intelligentsia'nın espresso blendi değil mi?

Çekirdek: Kahve Fabrikası El Salvador Finca Gabriella
Gramaj: 15.4/30.5
Süre: 21 sn. (30 sn. ön demleme)
Basınç değeri: 8 bar
Su sıcaklığı: 95 derece
Kavrum tarihi: 16 Ocak

Kompleks, tatlığı damakta yayılan, çiçeksi notaları baskın ve sıfır acılığa sahip aşırı beğendiğim bir espresso oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_3888.jpg
    IMG_3888.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 84
Öğütücü incede kalmış haliyle akış biraz yavaş ama naked ile ilk denememdi. Çok sorun yok gibi.

Bir de titreşimle birlikte bardak yürümüş :)

Selamlar ,
Kernel colombia Castellon cekirdeginden espresso yaptim. Sonuc mukemmel :)
Son zamanlarda ictigim en iyi espresso.Ayrica kungpow colombia Maracay washed , bu cekirdekde muthis.
Ikisinide esp. Denemenizi tavsiye ederim

Kahve:bochisa
Öğütüm : commadante red 11 klik
Oran :16/35
Flair pro 2
3 bar pre infusion sonrası 10 bar

Bu shotın videosunu çekmediğim çok pişman oldum akış çok güzeldi.
Tadım ise ne acılık ne ekşilik bal gibi şahane bir espresso.

20230130_163058.jpg

Mersin'de İtalyan bir kafede içtiğim kahve... Klasik İtalyan tadında ama fena değildi. Soğuk servis edilmesi dışında sorun yok gibiydi. Fiyatı 38 lira... Bence değmez. Ama İtalyan barlarını andıran, Elektra'nın da bulunduğu demleme kısmı çok hoştu. 🙂

Yolunuz düşerse: caffe italia
0552 633 33 34

Bu da sanırım kullandıkları çekirdek... Daha önce görmedim:

selezione.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 24190

Mersin'de İtalyan bir kafede içtiğim kahve... Klasik İtalyan tadında ama fena değildi. Soğuk servis edilmesi dışında sorun yok gibiydi. Fiyatı 38 lira... Bence değmez. Ama İtalyan barlarını andıran, Elektra'nın da bulunduğu demleme kısmı çok hoştu. 🙂

Yolunuz düşerse: caffe italia
0552 633 33 34

Bu da sanırım kullandıkları çekirdek... Daha önce görmedim:

Ekli dosyayı görüntüle 24192

Koyu kavrulmuş, klasik espressolar hızlı soğuyor gerçekten. Modern espresso denen daha açık kavrulmuş olanlar sıcaklık konusunda klasiğe göre daha stabil kalıyor.

Koyu kavrulmuş, klasik espressolar hızlı soğuyor gerçekten. Modern espresso denen daha açık kavrulmuş olanlar sıcaklık konusunda klasiğe göre daha stabil kalıyor.
İlgisi olabilir. Ama evde her şekilde daha iyi sonuç alacağımı düşündürdü. Krema da açık renkti çünkü.

Aslında robusta da karıştırdıkları için daha geç soğuması gerekmez mi, malum epey bir krema tabakası oluşuyor, bu da dış havayla arasında bir bariyer gibi çalışabilir.

Aslında robusta da karıştırdıkları için daha geç soğuması gerekmez mi, malum epey bir krema tabakası oluşuyor, bu da dış havayla arasında bir bariyer gibi çalışabilir.

İlk bakışta öyle. Ancak açık kavrulan kahvede fincana yansıyan yağ oranı ve etkileri koyuya nazaran daha fazla. Bu da sıcaklığın bir miktar daha stabil kalmasını sağlıyor.

Esans ve yağ üretimi bakımından kahve özü alınırken cinnamon tonları ile light brown arası seviyelerde kavuruluyor. Haliyle ne kadar açık kavrum olursa o kadar güçlü yağ yapısı ve asitleri elde edilebiliyor. O yüzden fincanda dolaylı olarak bunun katkısını sıcaklık olarak görebiliyoruz.

Son düzenleme:
Bugün nihayetinde Boxx Yaye'yi denedim. Kahve 23 Ocak'ta kavrulmuş, double ve single olarak iki deneme yaptım. Yaye, single shotta başarılı olduğum ilk kahve oldu o nedenle abartmak için çok güçlü bir sebebim oldu :)
Gramaj: 15/30 --- 9/15
Süre: 28 sn. (15 sn. ön demleme) ---- 17 sn. (ön demlemesiz)
Öğütüm: cmd 6 klik normal aks --- cmd 5 klik normal aks
Su sıcaklığı: 90-95
Basınç değeri: double shotta 9 ve 4 bar arası. single shotta 6 bar ve biraz yukarısı.

Lezzet olarak iki fincan da hoşuma gitti, ilk yudumdan sonra bi paket daha alsaymışım dedirtti.
Ön demlemeyi uzatsam ya da sıcaklığı biraz düşürsem belki daha farklı bi tat profili çıkar. Çekirdeği tanıyan arkadaşların önerilerine açığım... :)

Ekli dosyalar

• IMG_4130 3.jpg
    IMG_4130 3.jpg
    543.7 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_4131 3.jpg
    IMG_4131 3.jpg
    505.6 KB · Görüntüleme: 42
Geri