• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tchibo Barista Edition Espresso
Dark Roast
22 gram
Wacaco Exagrind 22 klik
Demleme Bialetti New Brikka ile
Güzel krema elde ettim ama çok yavaş döktüğüm için kremayı bardağa alamadım.
Koyu kavrum olmasına rağmen tadı acı değildi. Espressoya yakın bir lezzet aldım. Acı olmaması için de sıcak su ile başladım. Bitime yakın akış çoşmadan önce ocaktan kaldırdım ve bardağa aldım.

Screenshot_20230304_202327_Gallery.jpg

Tchibo Barista Edition Espresso
Dark Roast
22 gram
Wacaco Exagrind 22 klik
Demleme Bialetti New Brikka ile
Güzel krema elde ettim ama çok yavaş döktüğüm için kremayı bardağa alamadım.
Koyu kavrum olmasına rağmen tadı acı değildi. Espressoya yakın bir lezzet aldım. Acı olmaması için de sıcak su ile başladım. Bitime yakın akış çoşmadan önce ocaktan kaldırdım ve bardağa aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 24712
Afiyet olsun. Brikka çok sevdiğim bi ekipman görünce yazmak istedim. Espresso kavrum çekirdekleri brikka’da pek tercih etmesem de lavazza oro’yu çok yakıştırmıştım. Denemediyseniz tavsiye ederim.

Kavurucu: Spada Coffee
Çekirdek: Panama Callejon Seco Natural Anaerobik
Kavurma Profili: Onmi
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 40 gr
Süre: 50 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: 1zpresso J-Max 115 klik

Bu shot’tan önce 120 klik, 20/40 çıktı, 35 sn değişkenlerinde bir demleme yapmıştım. Ancak tadında sevmediğim bir ekşilik oldu. Bu nedenle öğütümü inceltip süreyi arttırdım. İstediğim gibi daha az asidite, daha az ekşilik ve gövde ile aromatik yapının öne çıktığı bir fincan elde ettim.

Aynı çiftliğin kahvelerini yurtdışı kavuruculardan filtre ve espresso olarak keyifle içmiştim önceden. Bu kahve özelinde anaerobik işlemin yoğun olmadığını, fincanda sırıtmadığını düşünüyorum. Bu paketi çoğunlukla espresso olarak tüketeceğim gibi görünüyor. Ancak 11.02.2023 tarihli bir kavrum olmasına rağmen hâlâ dinlenmemiş olduğunu da hissettim ilk deneyimde. 3 haftalık bir paket olmasına rağmen kahvenin kuru kokusunda henüz degass süreci etkisinin yoğun olması ve demlediğim V60 tadının da bu fikrimi güçlendirdiğini belirtmem gerekiyor.

Ekli dosyalar

• E09D0B90-E9CD-41C5-A51C-99FDBE534A78.jpeg
    E09D0B90-E9CD-41C5-A51C-99FDBE534A78.jpeg
    185 KB · Görüntüleme: 86
Antica ne zaman stoklara girer acaba? Diğerlerine göre daha şık duruyor aslında.

Üstteki mesajlarda yazıldığı gibi bizim bulabildiklerimiz bunlar hocam. Ancap için farklı modeller de gelecek diye önceden forumda yazılmıştı.

Birde daha önceden forumda sözü geçen et kalınlığı ince şu model mevcut.

Acme dışında ciddi kalın cidarlı fincan yokmu ya, geçen gün biraz bakındım ama hiç bulamadım.
Herkese merhaba,

d'Ancap Srl firmasından gerçekleştirdiğimiz ithalat neticesinde kalın cidarlı fincan/tabak takımlarımız stoklardaki yerlerini almıştır.

Verona serisine ait:
Espresso CC 75 (2,63 OZ)
Doppio Espresso CC 130 (4,50 OZ)
Large Cappuccino CC 260 (9,00 OZ)
Caffelatte CC 350 (12,31 OZ)

Giotto serisinden:
Espresso CC 70 (2,46 OZ)
Cappuccino CC 180 (6,33 OZ)
Caffelatte CC 270 (9,50 OZ)

Düz beyaz fincanların yanısıra "Hand Painted" ve baskılı özel seri çeşitleri mevcuttur.

İlgilenenler https://www.kahveall.com/porselen-fincan-takimi adresinden websitemizi ziyaret edebilirler.

Herkese sağlıklı, güzel günler dilerim,
Efe

Ekli dosyalar

• 0-CATALOGUE SPECIAL EDITION CAPRICCIO ITALIANO.jpg
    0-CATALOGUE SPECIAL EDITION CAPRICCIO ITALIANO.jpg
    287.6 KB · Görüntüleme: 42
  • 0-CATALOGUE SPECIAL EDITION-01-2020.jpg
    0-CATALOGUE SPECIAL EDITION-01-2020.jpg
    428 KB · Görüntüleme: 54
Herkese merhaba,

d'Ancap Srl firmasından gerçekleştirdiğimiz ithalat neticesinde kalın cidarlı fincan/tabak takımlarımız stoklardaki yerlerini almıştır.

Verona serisine ait:
Espresso CC 75 (2,63 OZ)

Giotto serisinden:
Espresso CC 70 (2,46 OZ)

Düz beyaz fincanların yanısıra "Hand Painted" ve baskılı özel seri çeşitleri mevcuttur.

İlgilenenler https://www.kahveall.com/porselen-fincan-takimi adresinden websitemizi ziyaret edebilirler.

Efe
ölçüleri oz olarak vermeniz pek mantıklı gelmedi bana. kullandığımız ölçüye dönüştürün derim.

Montag El Puente ( ilk shot)
93 derece pre inf 7 sn 18,5 in 48 ml out 27 sn
Normal çektiğim espressoya göre daha ince çekmeme rağmen düzgün ama hızlı bir akış vardı daha da ince bir çekim ile deneyeceğim
10. Gün ve underextract beklediğim kahve çok hoş içimliydi şaşkınım. Almayı düşünen arkadaşlar var ise ince çekerek başlamalarını tavsiye ederim 9 barda ideal bir akış vardı.

Ekli dosyalar

• 2F67BF48-9757-461D-9B76-886466459525.jpeg
    2F67BF48-9757-461D-9B76-886466459525.jpeg
    57.1 KB · Görüntüleme: 86
arkadaşlar, espresso için asiditesi düşük gövdesi yoğun tatlı bir tadım veren kahve çekirdekleri arayışındayım, yurt içi ve yurt dışı her türlü tavsiyeye açığım, özellikle yerli kavurmacılarda bu tarz çekirdek kahveler nerdeyse yok seviyesinde.

Montag El Puente ( ilk shot)
93 derece pre inf 7 sn 18,5 in 48 ml out 27 sn
Normal çektiğim espressoya göre daha ince çekmeme rağmen düzgün ama hızlı bir akış vardı daha da ince bir çekim ile deneyeceğim
10. Gün ve underextract beklediğim kahve çok hoş içimliydi şaşkınım. Almayı düşünen arkadaşlar var ise ince çekerek başlamalarını tavsiye ederim 9 barda ideal bir akış vardı.
Afiyet olsun, valla fincan "ayarlımla oynama" diyor gibi. 😂

null'un two harmanını denemiş miydiniz? tarifinize uyu

Yaklaşık 2 ay önce olumlu yorumlardan yola çıkarak 250 gr aldım. Çekirdeğin kokusundan espressonun tadına varıncaya kadar hiç bir aşamada hoşuma giden bir yönü olmadı bu çekirdeğin. İnorganik bir koku ve tad vardı hep. Damak tadım sizler kadar gelişmiş değil, belki sorun bendedir ama sanki bu blendin tutarlılık sorunu var gibime geldi. Çekirdekleri gözle incelediğimde de kavrum derecesinde yine tutarsızlık var gibiydi.

Yaklaşık 2 ay önce olumlu yorumlardan yola çıkarak 250 gr aldım. Çekirdeğin kokusundan espressonun tadına varıncaya kadar hiç bir aşamada hoşuma giden bir yönü olmadı bu çekirdeğin. İnorganik bir koku ve tad vardı hep. Damak tadım sizler kadar gelişmiş değil, belki sorun bendedir ama sanki bu blendin tutarlılık sorunu var gibime geldi. Çekirdekleri gözle incelediğimde de kavrum derecesinde yine tutarsızlık var gibiydi.
Şahsen epey beğendiğim bir kahve yakın bir zaman önce kiloluk sipariş etmiştim hatta. Kavrumu problemli görünmüyordu. Belki damak tadınıza hitap etmemiş olabilir, makinenizle ya da değirmeninizle uyum sağlayamamış olabilir. Yani bir yerden uyumsuzluk olunca çekirdeğin profili fincana çok farklı yansıyabiliyor.

Ekli dosyalar

• 40E6C153-B752-4C16-9C95-A235553737D0.jpeg
    40E6C153-B752-4C16-9C95-A235553737D0.jpeg
    57.3 KB · Görüntüleme: 43
Herkese merhaba,

Verona serisine ait:
Espresso CC 75 (2,63 OZ)

Giotto serisinden:
Espresso CC 70 (2,46 OZ)

Efe

Merhaba,
Antica Tostatura Triestina - Buonissimo harmanı severek tüketiyor ve tüm tanıdıklarıma tavsiye ediyordum. Yeniden satışa çıkacak mı acaba?

Geri