• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben degassingi tamamlamis çekirdek istemiştim yaklaşık 4 haftalık geldi, kalibrasyon yapmadan aldığım çıktı direkt iyi çıktı. Birkaç shot daha alınca belli olur, zorluğundan kastınız nedir tam olarak?
Makina pedallı değil ise basınç ayarı en büyük zorluk ve bana göre 3. Hafta ile 5. Hafta arası olan lezzet azalıyor gerçi ben kiloluk aldım tüketmem uzun sürdüğü için aroma kaybı yaşamış olabilirim

Az evvel 7 gram Montag Bochisa ve 10 gram Lavazza Ethiopia Kafa Forest Single Origin kahvelerini harmanlayıp Pavoni ile bir deneme yaptım ve bu kollu makine bana şimdiye dek tattığım en güzel espressoyu armağan etti. Kayıtlara girsin istedim :)

Buzdağı su kullandım ve kahveyi Comandante normal aks 5 klikte öğüttüm.
Su sıcaklığı: 90-95 derece
Basınç değeri: 9 ve 6 bar
Süre: 8 saniye ön demleme ve 28 saniye akış.
Gramaj: 17/32

Ekli dosyalar

• IMG_3689.jpg
    IMG_3689.jpg
    549.8 KB · Görüntüleme: 167
  • IMG_3688.jpg
    IMG_3688.jpg
    540.6 KB · Görüntüleme: 89
Fam Idido 18 gram kahve 40 gram çıktı / 30 saniye

İlk denememde güzel bir asiditiye sahip çıktı alabildim, bana Fam'in eski espresso çekirdeği hambelladan daha kolay bir çekirdek gibi geldi.

Oranı aynı tutarak süreyi 26 saniyeye çektim, bu haliyle biraz daha asidik olsa da daha çok beğendim :

Ekli dosyalar

• 20230113_082623.jpg
    20230113_082623.jpg
    63.9 KB · Görüntüleme: 126
Cleancup - Ethiopia Bishan Wate
30 saniye, 18 gram çekirdek, 38.8 gram çıktı
10 saniye Pre-infusion, 10 saniye 4 bar, 38 gram çıktıya kadar 9 bar,
94 Derece Buzdağı

Çiçeksi notalar, hafif asidite, sıfır acılık.

IMG_6935.jpg

Montag Kıba bugün bambaşka bir deneyim yaşattı.Çok krema çıkmadı,hatta firmayla da görüştüm.Yanlış kavrum mu yolladınız diye ama,krema çıkmamasının açık kavrrum kaynaklı oldugunu söylediler.Bochısa zaten enfesti.Kıba da onu aratmadı.Tek sıkıntı iki yudumda bitmesi:)

Kahve: Kahve Fabrikası tadım paketinden Honduras Bella Vista
Gramaj: 15/28
Süre: 30 sn. (6 sn. ön demleme)
Basınç değeri: 9-4 bar
Çekirdek 16 Ocak kavrumlu olmasına rağmen rahatsız eden hiçbir tat almadım. Bitterlik ekşilik yok, asiditesi az, tatlı, katmanlı çok beğendiğim bir kahve oldu. Dinlendirmek gerekmese art arda denemek isterdim.

Ekli dosyalar

• IMG_3760.jpg
    IMG_3760.jpg
    589.9 KB · Görüntüleme: 78
Kahve: Kahve Fabrikası tadım paketinden Honduras Bella Vista
Gramaj: 15/28
Süre: 30 sn. (6 sn. ön demleme)
Basınç değeri: 9-4 bar
Çekirdek 16 Ocak kavrumlu olmasına rağmen rahatsız eden hiçbir tat almadım. Bitterlik ekşilik yok, asiditesi az, tatlı, katmanlı çok beğendiğim bir kahve oldu. Dinlendirmek gerekmese art arda denemek isterdim.
Afiyet olsun. Fincanın marka/model nedir acaba, link var mı yada ?

Afiyet olsun. Fincanın marka/model nedir acaba, link var mı yada ?
İlk 2 tane almış sonra beğenince Cihangir şubesinden 2 tane daha edinmiştim.
Eğer çekirdeğiniz cidden çok krema oluşturuyorsa fincan kapasitesi 55cc olduğundan yetersiz gelebiliyor.
O tür durumlarda Paşabahçe'nin 65 cc lik cam espresso bardağını kullanıyorum.
Keyifli fincanlar dilerim.

İlk 2 tane almış sonra beğenince Cihangir şubesinden 2 tane daha edinmiştim.
Eğer çekirdeğiniz cidden çok krema oluşturuyorsa fincan kapasitesi 55cc olduğundan yetersiz gelebiliyor.
O tür durumlarda Paşabahçe'nin 65 cc lik cam espresso bardağını kullanıyorum.
Keyifli fincanlar dilerim.
Forumda paylaşılması üzerine şu fincandan 6'lı set almıştım. Aynı sanırım yukarıdaki ile, fiyat da yarı yarıya gibi uygundu. Gerçi ben tabak kullanmıyorum ama bulunmasında fayda var, sunum için şart :coffee:
Bilgilendirme için teşekkürler.
@Lorenzen çok fazla yok aslında. Üstte paylaştığım dışında ikili Zwilling çift cidarlı var, 1 adet paşabahçe.

Acme dışında ciddi kalın cidarlı fincan yokmu ya, geçen gün biraz bakındım ama hiç bulamadım.

Acme dışında ciddi kalın cidarlı fincan yokmu ya, geçen gün biraz bakındım ama hiç bulamadım.

Üstteki mesajlarda yazıldığı gibi bizim bulabildiklerimiz bunlar hocam. Ancap için farklı modeller de gelecek diye önceden forumda yazılmıştı.

Birde daha önceden forumda sözü geçen et kalınlığı ince şu model mevcut.

illy espresso ve cappuccino fincanlarını kullanıyorum, fiyat performans olarak oldukça başarılı.

Geri