• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Montag
Çekirdek: Ethiopia Bochisa
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 21 gr
Çıktı: 37 gr
Süre: 106 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 11

Flow control ile uzunca bir manuel ön demleme yapıldı. Ortalama 30 saniye civarı süren ön demleme sonrası flow %75 açıklıkta bırakılıp yavaşça tamamlanmaya bırakıldı.

Neticede sıfıra yakın asidite, yoğun tatlı ve aromatik bir fincan çıktı ortaya.

Montag’ın espresso ve filtre kavrum profilleri birbirine çok yakın olduğu için espresso profilini filtrede, filtre profilini de espressoda da deneyimliyorum. Özellikle son bir-iki senedir kavrumun istikrarlı iyi gidişini beğendiğimi belirtmeliyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221231_133604.jpg
    Screenshot_20221231_133604.jpg
    113.4 KB · Görüntüleme: 184
Bochisa gerçekten güzel kahve. Epressoda damak tadıma hitap etmeyen notalara sahip olmasına rağmen, görece açık kavrulduğu için Pavoni'de beğenmezsem v60 ve diğerleriyle değerlendiririm düşüncesi ile almıştım. V60'ta harika sonuç verdi.
Pavoni'de ise 17 gram kahve, 40 saniye ön demleme, 20 saniye 7-8 bar basınçla 40 gram çıktı aldım. Epey tatlı, asiditesi yerinde ve tekrar denemek isteyeceğim bir shot oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_3446.jpg
    IMG_3446.jpg
    67.1 KB · Görüntüleme: 90
Montag Ethiopia Bochisa ile ilk denememi yaptım. Normalden ince öğütmüşüm. 18/32 PI dahil 1.30 dk. sürdü. Tatlıydı ve tadım notlarından özellikle kirazı yoğun bir şekilde aldım. Çok beğendim.

IMG_5308.jpg

Son düzenleme:
Kavurucu: Montag
Çekirdek: Ethiopia Bochisa
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 21 gr
Çıktı: 41 gr
Süre: 80 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 13

Flow control ile uzunca bir manuel ön demleme yapıldı. Ortalama 30 saniye civarı süren ön demleme sonrası flow %75 açıklıkta bırakılıp yavaşça tamamlanmaya bırakıldı.

Neticede sıfıra yakın asidite, yoğun tatlı ve aromatik bir fincan çıktı ortaya.

Montag’ın espresso ve filtre kavrum profilleri birbirine çok yakın olduğu için espresso profilini filtrede, filtre profilini de espressoda da deneyimliyorum. Özellikle son bir-iki senedir kavrumun istikrarlı iyi gidişini beğendiğimi belirtmeliyim.

Geçen gün yaptığım demlemeye benzer parametreler. Ancak süreyi kısaltıp denedim bugün. Geçen günkü profile göre asidite belirgindi. En önemli fark ise bugünkü fincanın aftertaste'i daha güçlü.

Ekli dosyalar

• IMG_20230104_165654_455.jpg
    IMG_20230104_165654_455.jpg
    49.9 KB · Görüntüleme: 111
Hayatimdaki ilk 'nitelikli kahve' denememdi diyebilirim:

Çekirdek: Kolombiya - Finca Elmirador @ +1600m irtifa
Kavurucu/ogutucu: Overdose
Isleme: Laktik Naturel
Kahve Miktarı: 18gr
Makine: VCF125 Breville
Notalar: Bitter Cikolata, Kiraz, Bogurtlen

Hemen hemen sadece sutlu espresso karisimlarini tuketen biri olarak, sutsuz ictigim bu espresso daha once ictigim hicbir kahveye benzemiyordu. Yuzde yuz bayildim diyemiyorum ama adini koyamadigim bir suru tad/koku tecrube ettirmesiyle ozel oldugunu soyleyebilirim. Ardindan ictigim Tchibo'nun Barista Espresso kahvesiyle yaptigim latte yine aradigim lezzet bu dedirtti. Buna benzer kahveleri de yine denemeye devam edecegim.
Herkese selamlar!

reklam gibi olmayacaksa -olacaksa paylaşımı silelim lütfen kurallara çok vakıf değilim- bugün koşturmacamdan ötürü ayaküstü içtiğim espressoyu paylaşmak isterim. paylaşma isteğim fiyatının ucuzluğundan ve lezzetinin çok kötü olmayışından ileri geliyor zira 10 liraya doppio espresso içmek bu dönemde kolay bir şey olmasa gerek. kuleyi çektiğim lokasyonun hemen arkasında bulunuyor mekan. yolu düşen beklentiye girmeden bir şans verebilir.

Ekli dosyalar

• IMG_3598.jpg
    IMG_3598.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_3600.jpg
    IMG_3600.jpg
    202.2 KB · Görüntüleme: 103
reklam gibi olmayacaksa -olacaksa paylaşımı silelim lütfen kurallara çok vakıf değilim- bugün koşturmacamdan ötürü ayaküstü içtiğim espressoyu paylaşmak isterim. paylaşma isteğim fiyatının ucuzluğundan ve lezzetinin çok kötü olmayışından ileri geliyor zira 10 liraya doppio espresso içmek bu dönemde kolay bir şey olmasa gerek. kuleyi çektiğim lokasyonun hemen arkasında bulunuyor mekan. yolu düşen beklentiye girmeden bir şans verebilir.
10 lira mı? 10 liraya boş bardak olur ancak :). Şaşırtıcı.

Reklam ne demek yahu, beğendiğimiz her çekirdeği paylaşmamız gerek ki paramız boşa gitmesin.

Boxx Coffee Ethiopia Yaye Filtre Kavrum,
Lelit Anna,
IMS Precision Sepet,
Eureka Mignon Specialita "bir hayli kalın öğütüm";
94C, in-out:15/45, puck screen, puck paper, 6 bar, 17 sn turbo shot,
Turbo shot denemelerine devam, ilginç bir shot oldu, meyvemsi asidite biraz yüksek ama rahatsız edecek derecede değil, sanki konsantre filtre kahve içiyormuş gibi hissettim. Açık kavrum çekirdekler turbo shot ile hayat buluyor diyebilirim. Klasik espressoya alternatif deneysel shotlar alıyorsanız tavsiye ederim.

IMG_20230107_134838.jpg

Grizzly Coffee Roasters Ethiopia Beshasha Lot#2 - Espresso
18/37
32 sn
Lelit Bianca 9 bar
Buzdağı Su 94° 86 ppm

Limonlu Ice Tea, kuru üzüm notaları alındı, ancak biraz fazla baloncuk oldu :confused:

Fındık, hindistan cevizi, yüksek gövde, yumuşak içim...Düşük asidite, düşük tatlılık...

Elimde tek demlemeye yetmeyecek kadar kalmış olan 3 paket kahveyi harmanladım; 10 gr Dabov - Brazil Samambaia + 5 gr Coffeefriendzone - Colombia Finca Moreira + 3 gr Null - Worka Oro

Canlı asiditeli ve yüksek tatlılıkta, orta altı gövde ama uzun aftertaste aldığım keyifli bir fincan oldu, arada böyle denemeler yapmaya karar verdim 😄

18 gr - 36 ml çıktı 35 saniye sürdü ( Pedalı orta pozisyonda başlattım akış başladıktan sonra pedalı tamamen açtım )

Ekli dosyalar

• IMG_1018.jpg
    IMG_1018.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_1020.jpg
    IMG_1020.jpg
    121.4 KB · Görüntüleme: 57
Fam Idido 18 gram kahve 40 gram çıktı / 30 saniye

İlk denememde güzel bir asiditiye sahip çıktı alabildim, bana Fam'in eski espresso çekirdeği hambelladan daha kolay bir çekirdek gibi geldi.

Ekli dosyalar

• 20230110_075410_remastered.jpg
    20230110_075410_remastered.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 56

İlk denememde güzel bir asiditiye sahip çıktı alabildim, bana Fam'in eski espresso çekirdeği hambelladan daha kolay bir çekirdek gibi geldi.
Bir sonraki deneyeceğim yerli espresso buydu. 🙂
Kompleks bir çeklrdek midir?

Zor çekirdek. 3. Hafta pik yapıyor lezzeti, birde düşük basınç seviyor.

Ekli dosyalar

• E1B9DF79-490F-41BE-9184-9B75AC911D11.jpeg
    E1B9DF79-490F-41BE-9184-9B75AC911D11.jpeg
    66.8 KB · Görüntüleme: 44
Zor çekirdek. 3. Hafta pik yapıyor lezzeti, birde düşük basınç seviyor.
Ben degassingi tamamlamis çekirdek istemiştim yaklaşık 4 haftalık geldi, kalibrasyon yapmadan aldığım çıktı direkt iyi çıktı. Birkaç shot daha alınca belli olur, zorluğundan kastınız nedir tam olarak?

Geri