kahvekaraf
Barista
öneriniz için teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim.Bu tadları seviyorsanız Niji'nin Haruki espresso harmanınıda öneririm.
öneriniz için teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim.Bu tadları seviyorsanız Niji'nin Haruki espresso harmanınıda öneririm.
Kavurucu: Montag
Çekirdek: Ethiopia Bochisa
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 21 gr
Çıktı: 37 gr
Süre: 106 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 11
Kavurucu: Montag
Çekirdek: Ethiopia Bochisa
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 21 gr
Çıktı: 41 gr
Süre: 80 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 13
Flow control ile uzunca bir manuel ön demleme yapıldı. Ortalama 30 saniye civarı süren ön demleme sonrası flow %75 açıklıkta bırakılıp yavaşça tamamlanmaya bırakıldı.
Neticede sıfıra yakın asidite, yoğun tatlı ve aromatik bir fincan çıktı ortaya.
Montag’ın espresso ve filtre kavrum profilleri birbirine çok yakın olduğu için espresso profilini filtrede, filtre profilini de espressoda da deneyimliyorum. Özellikle son bir-iki senedir kavrumun istikrarlı iyi gidişini beğendiğimi belirtmeliyim.
10 lira mı? 10 liraya boş bardak olur ancakreklam gibi olmayacaksa -olacaksa paylaşımı silelim lütfen kurallara çok vakıf değilim- bugün koşturmacamdan ötürü ayaküstü içtiğim espressoyu paylaşmak isterim. paylaşma isteğim fiyatının ucuzluğundan ve lezzetinin çok kötü olmayışından ileri geliyor zira 10 liraya doppio espresso içmek bu dönemde kolay bir şey olmasa gerek. kuleyi çektiğim lokasyonun hemen arkasında bulunuyor mekan. yolu düşen beklentiye girmeden bir şans verebilir.
Reklam ne demek yahu, beğendiğimiz her çekirdeği paylaşmamız gerek ki paramız boşa gitmesin.reklam gibi olmayacaksa -olacaksa paylaşımı silelim lütfen kurallara çok vakıf değilim- bugün koşturmacamdan ötürü ayaküstü içtiğim espressoyu paylaşmak isterim. paylaşma isteğim fiyatının ucuzluğundan ve lezzetinin çok kötü olmayışından ileri geliyor zira 10 liraya doppio espresso içmek bu dönemde kolay bir şey olmasa gerek. kuleyi çektiğim lokasyonun hemen arkasında bulunuyor mekan. yolu düşen beklentiye girmeden bir şans verebilir.

Bir sonraki deneyeceğim yerli espresso buydu.Fam Idido 18 gram kahve 40 gram çıktı / 30 saniye
İlk denememde güzel bir asiditiye sahip çıktı alabildim, bana Fam'in eski espresso çekirdeği hambelladan daha kolay bir çekirdek gibi geldi.
Evet kompleks bir çekirdek, kesinlikle tavsiye ederimBir sonraki deneyeceğim yerli espresso buydu.
Kompleks bir çeklrdek midir?
Zor çekirdek. 3. Hafta pik yapıyor lezzeti, birde düşük basınç seviyor.Fam Idido 18 gram kahve 40 gram çıktı / 30 saniye
İlk denememde güzel bir asiditiye sahip çıktı alabildim, bana Fam'in eski espresso çekirdeği hambelladan daha kolay bir çekirdek gibi geldi.
Ben degassingi tamamlamis çekirdek istemiştim yaklaşık 4 haftalık geldi, kalibrasyon yapmadan aldığım çıktı direkt iyi çıktı. Birkaç shot daha alınca belli olur, zorluğundan kastınız nedir tam olarak?Zor çekirdek. 3. Hafta pik yapıyor lezzeti, birde düşük basınç seviyor.