• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam öndemlemeyi biraz uzatın, ben yüksek kahve oranı ve görece uzun shotla en iyi verimi aldım. Uzun shot daha tatlı yapıyor asidite sıfıra iniyor onu belirteyim.
Gariban gaggia'da ön demleme yok manuel yapsak aç kapa bekle gibi? :))

Gariban gaggia'da ön demleme yok manuel yapsak aç kapa bekle gibi? :))
Akış başladığında buharı açın suyu çubuktan by-pass edin, dilediğiniz kadar ön demleme yapıp buharı kapatın akış devam etsin. Bir kısım su ziyan oluyor ama bunun muhasebesini siz yapın :)

tabi müthiş bir sıcaklık düşüşüne de hazır olun.

Boxx yaye microlot
16.5/35
Commadante red 12 klik
Flair pro 2
Önce 2 barda 2 saniye pre infusion sonra 10 gram olana kadar 5 olduktan sonra 10 bar
Sevgili @CoFFeePaTh 'ın reçetesinden devam ederken 1 klik daha küçülteyim dedim :)
Yine bal gibi 1 2 yudumda bitecek bir espresso.
IMG_20221213_090821.jpg

Başlangıç sıcaklığını biraz arttırsak pid kit ile birlikte kurtarmaz mı?
Yani kazanın küçüklüğü buradaki problem, tek başına pid ile sıcaklık arttırma çözüm olmayabilir. Bu arada pid ile denemem olmadı onu da belirteyim. Dimmer ve farklı modlamalarla çözüm bulanlar var ama buna.

arkadaşlar bişey sorabilirmiyim?
Bugün Null two espresso harmanı içtim. güzeldi. iyi hissettiriyor. tatlı bi içimi var...
Önerirmiyim hiç bilmiyorum daha yeni içmeye başladım. bişeyleri değiştirdikçe bende aynı kahveden farklı tatlar yakalıcama inanıyorum. espressomu, espresso makinasında yapıyorum.
arkadaşlar sorum şu siz çekirdek kahvelerinizi nasıl saklıyorsunuz. hiç ava almayan bambu kapaklı bi cam saklama kavanozu sizce nasıl? teşekkürler..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2022-12-16 saat 20.55.37.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-12-16 saat 20.55.37.jpg
    266 KB · Görüntüleme: 82
arkadaşlar bişey sorabilirmiyim?
Bugün Null two espresso harmanı içtim. güzeldi. iyi hissettiriyor. tatlı bi içimi var...
Önerirmiyim hiç bilmiyorum daha yeni içmeye başladım. bişeyleri değiştirdikçe bende aynı kahveden farklı tatlar yakalıcama inanıyorum. espressomu, espresso makinasında yapıyorum.
arkadaşlar sorum şu siz çekirdek kahvelerinizi nasıl saklıyorsunuz. hiç ava almayan bambu kapaklı bi cam saklama kavanozu sizce nasıl? teşekkürler..
1-1.5 ay içinde tüketilecekse paketinde, 2 ay civarı için Fellow Atmos'ta, 2 aydan uzun süreler için de şoklayıp buzlukta saklıyorum.

Fellow Atmos hangi markayı almamı önerirsiniz? piyasadakileri göre sence hangisi daha iyisi daha kahveye yönelik?
Fellow Atmos bu:

Vakum makinem de şu:

Fam idido 25.26. Gün lezzet olarak pik yaptı
90-92 derece damak tadına göre ısı ile oynanabilir dilkat edilecek tek husus kendi sayfalarında dedikleri gibi düşük basınç şart

7 sn pre inf üzerine 5-6 bar arası toplam 32 saniye 19 in 40 out.

Ekli dosyalar

• B7D9F929-0D62-4246-A76A-81ECFA2A7365.jpeg
    B7D9F929-0D62-4246-A76A-81ECFA2A7365.jpeg
    128.1 KB · Görüntüleme: 47
  • 42C60D26-7E6B-4BF4-BFF1-621FFB800BE2.jpeg
    42C60D26-7E6B-4BF4-BFF1-621FFB800BE2.jpeg
    104.4 KB · Görüntüleme: 52
Kahve: 15 gram Null Two espresso harmanı, 3 gram preon nensebo kullanarak 40 gram çıktı aldım.
Yöntem: 2 bar ile 30 saniye ön demleme, ardından 7 bar ile 30 saniye demleme
Su: Peak Water endurance filtre
Makine: Cafelat Robot (Demleme öncesinde sepet ve pistonu ısıttım)

Düşük başınç ile yapınca daha lezzetli oldu bu haliyle paketi bitiririm.

9006471D-98B1-4EDE-932A-8499FE2BCBC5.jpeg95FA9C96-E064-4FFB-B923-F4564ED6BF56.jpeg

Pavoni'ye henüz acemi biri olsam da doğru parametrelere, düzgün olduğunu düşündüğüm çekimlere ve aylık alımdan elimde bulunan nitelikli kahveye rağmen erik ekşisi ve greyfurt acısı tatlarında birkaç shot alınca espressoya biraz ara vermiştim. Derken kavrum tarihi 25 Eylül 2022 olan “Lavazza Super Crema”yla ve 09 Mayıs 2022 kavrum tarihli bir başka Lavazza çekirdeği “Kafa Forest Single Origin Ethiopia” ile çekimlerim yeniden hayat buldu. Artık ekşi acı sıcak limonata yok. Tatlı, benekli beneksiz fincanlar var :)

Soldaki Super Crema, sağdaki Ethiopia.

Ekli dosyalar

• IMG_3425.jpg
    IMG_3425.jpg
    74.4 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_3437.jpg
    IMG_3437.jpg
    87.9 KB · Görüntüleme: 48
Pavoni'ye henüz acemi biri olsam da doğru parametrelere, düzgün olduğunu düşündüğüm çekimlere ve aylık alımdan elimde bulunan nitelikli kahveye rağmen erik ekşisi ve greyfurt acısı tatlarında birkaç shot alınca espressoya biraz ara vermiştim. Derken kavrum tarihi 25 Eylül 2022 olan “Lavazza Super Crema”yla ve 09 Mayıs 2022 kavrum tarihli bir başka Lavazza çekirdeği “Kafa Forest Single Origin Ethiopia” ile çekimlerim yeniden hayat buldu. Artık ekşi acı sıcak limonata yok. Tatlı, benekli beneksiz fincanlar var :)

Afiyet olsun. Ben de bazen güreşten sıkılıp günlük İtalyanlara dönüyorum. 😂
Forest merak ettiğim bir çekirdek ama en az 6 aylıktı almadım. Super Crema 3 aylık denk getirmişsiniz. Nereden temin ettiniz acaba?

Afiyet olsun. Ben de bazen güreşten sıkılıp günlük İtalyanlara dönüyorum. 😂
Forest merak ettiğim bir çekirdek ama en az 6 aylıktı almadım. Super Crema 3 aylık denk getirmişsiniz. Nereden temin ettiniz acaba?
Teşekkür ederim :) İtalyanlar hiç yormuyor ve üzmüyor açıkçası ben çok memnunum. Tanımladıkları tat profilleri ile çıktılar çok benzer.
Super Crema'yı Coffee Ez firmasından almıştım fiyatı uygun lezzeti de beklentimi karşılayınca gönlümde taht kurdu :) Forest pahalı olduğundan taze kavrumu gelene dek yerine başka kahveler tercih edilebilir.

Bu tadları seviyorsanız Niji'nin Haruki espresso harmanınıda öneririm.

Geri