• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espressoda bugün yeni bir yıldız doğdu @Teomanak Altieri'den biraz geç gelen bir bilgi... Elimizdeki Panama Caturra yavaş kurutma ile anaerobik işlemden geçmiş (ilk bilgi sadece natural olduğuydu), degas oldukça sürecin etkisi belli oluyor ve varyeteden dolayı geisha seviyesinde bir sonuç beklemeyin ama espresso tarafında caturra ve natural olması denge sağlamış ve oksijensiz işlemin güzel bir dokunuşu var ;)
Selamlar,
Instagramda bahsetmissiniz gordum😊 haftasonu gorusebilirsek elinizden icme niyetim var onu da. Sonrasinda ufak da bir alisverisimiz olabilir kahvenin performansina bagli olarak 😁

Moderatörün son düzenlenenleri:
Selamlar,
Instagramda bahsetmissiniz gordum😊 haftasonu gorusebilirsek elinizden icme niyetim var onu da. Sonrasinda ufak da bir alisverisimiz olabilir kahvenin performansina bagli olarak 😁
O zaman cumartesi diyelim mi?

Coffeenutz etiyopya arbegona natural

Bes920 - eb labs 18-20gr sepet - df64 espresso burrs
95 derece saka su (puck screencen dolayi 95)
20gr kahve
2 saniye 1.5 bar on demleme
9 bar 32 saniyede 50 gram likit kahve

Aldigim notalar: seftali ve limon otu asiditesi, baharatimsi yada siyah cayimsi bir orta govde.

Gayet keyifliydi. Recete mukemmel degil ama yakin. Daha iyisini demleyince yine paylasirim.
Ellerinize saglik @Ömer Aydın

20gr kahve

Aldigim notalar: seftali ve limon otu asiditesi, baharatimsi yada siyah cayimsi bir orta govde.

Gayet keyifliydi. Recete mukemmel degil ama yakin. Daha iyisini demleyince yine paylasirim.
Filtre kavrumdan mi esp yaptınız ?

Filtre kavrumdan mi esp yaptınız ?
Bu çekirdeğe özel espresso kavrumu uygulamadım.

Panama Caturra'da da aynı şekilde...

Bazı hatta çoğu çekirdeğimde özel espresso kavrumuna ihtiyaç olmadan iyi sonuç alıyorum.

Bu nasıl oluyor? Örneğin varyetesi Caturra ve işleme sürecinin natural olması zaten çekirdeğin fındık gibi daha tanıdık notalara ve sakin asiditeye sahip olmasını getiriyor.

Bu eğer doğru kavrulmuşsa filtrede kendine özgü bir renk sağladığı gibi, espressoda inanılmaz bir avantaja dönüşüyor.

Bu arada Caturra degas oldukça ortaya çıkan anaerobik işleminin katkısı hoş bir ekstra sağlıyor diyebilirim.

Espressodaki yüksek basıncın çekmesinden korkmayacağın özellikleri olan bir çekirdek büyük avantaj:)

Her zaman denk gelmiyor ama...

20gr kahve

Afiyet olsun. Ben de picopresso ile denemek için sabırsızlanıyorum. Şöyle ağustos sonlarına kadar beklemeyi düşünüyorum ama.

Afiyet olsun. Ben de picopresso ile denemek için sabırsızlanıyorum. Şöyle ağustos sonlarına kadar beklemeyi düşünüyorum ama.
Tavsiyem ilk damlayi almadan bir iki pompada bekleyerek on demleme yapin biraz bu kahvede. Ekipmani isittiktan sonrada normalinden yuksek derece su kullanmanizi oneririm picopressoda bu kahve icin. Kaynar yada yakini olabilir hatta. Su olarak da yuksek ppm (saka veya munzur olabilir) kullanirsaniz cok guzel bir kahve cikacagini dusunuyorum picopresso da.

Tavsiyem ilk damlayi almadan bir iki pompada bekleyerek on demleme yapin biraz bu kahvede. Ekipmani isittiktan sonrada normalinden yuksek derece su kullanmanizi oneririm picopressoda bu kahve icin. Kaynar yada yakini olabilir hatta. Su olarak da yuksek ppm (saka veya munzur olabilir) kullanirsaniz cok guzel bir kahve cikacagini dusunuyorum picopresso da.
Detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Su olarak Hayat, Hamidiye, Saka ve Buzdağı kullanıyorum ve hepsinden de memnunum. Munzur'u aneorobik birkaç kahvede çok beğenmiştim ama bu aralar pek almıyorum. Filtrede Pürsu, espresso için de yukarıdaki suları kullanıyorum son zamanlarda. Espresso kavrum olmadığı sürece (ki neredeyse hiç almadım) kullandığım tüm çekirdekler medium light arası ve dediğiniz gibi ön demlemeyi kaynar su ve demlemeyi de bazen kaynar bazen de kaynara yakın kullanıyorum ısı kaybından dolayı. Pre-infusion'ı da başta saniyede bir kez olacak şekilde 11 pompaya getiriyorum ilk damlalar için ve orada bir 5 saniye kadar bekliyorum. Daha sonra saniyede 1 kez olacak şekilde tam akış alıyorum. Bu tarifte birçok çekirdekte çok iyi sonuçlar aldım.

Bugün içtiğim espresso Coffeerem Burundi matraco
Lelit anna
1zpresso jx 9 klik
19/45
38 saniye
94° ayarlı standart barda
Çeşme suyu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220811_201026_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220811_201026_com.android.gallery3d.jpg
    38.8 KB · Görüntüleme: 74
  • Screenshot_20220811_201019_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220811_201019_com.android.gallery3d.jpg
    62.2 KB · Görüntüleme: 89
Wiliams roastery

BRAZIL MACAÚBAS DE BAİXO​

Son zamanlarda aldigim nadir iyi espressolardan. Yuksek asidite orta govde bir kahve. Cok keyifli bir batch bitene kadar sizdeyim😁
Ellerinize saglik @William
Sitede filtre kavrumu var galiba. Kafam karıştı.

Hausbrandt %100 Arabica
Lelit Bianca
Mignon Perfetto
17/34.5
27 sn
91°
Tatlı, düşük asidite, acılık yok, orta gövdeli, kahve gibi kahve 😃

Bir süredir pek evde bulunmadım, kahve de tüketmedim. Ev kahvesiz ve kahve fiyatları da yüksekten giderken ticariye daha fazla yöneliyorum sanırım. Bu kahveyi denemek için 250 Gr 146 liradan almıştım, aldıktan sonra 170 lira gibi bir şey oldu. :) Artık ucuz sayılmaz yani.
Kolay ayar tutuyor ve her fincanı mutlu ediyor.

"Ekşi len bu kahve" deyip şikayet edenlere ve/veya klasik kahve arayışında olanlara denemelerini gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• IMG-20220810-WA0006.jpeg
    IMG-20220810-WA0006.jpeg
    80.6 KB · Görüntüleme: 70
  • 20220812_115055.jpg
    20220812_115055.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 72
Ethiopia Aricha Adorsi; Sezy Coffee :
Tarih :29.08.2022
Yöntem :Espresso
Çekirdek (g) :20,6
Red Clix :14
Su Sıcaklığı (oC) :90
Su Miktarı (g) :UD
Basınç (Bar) :9-6
Süre (s) :(5) 24,1
Kahve (g) :42,2
Değerlendirme :* Galiba oldu?
* Yüksek asidite ve çiçeksi, meyvemsi notalar

Espresso Makinesi Kurulumu:
  • Öğütücü : Comandante C40 MkII / Red Clix
  • Makine : Ascaso Dream PID
  • Duş Başlığı : Fabrika çıkışı
  • Sepet : E&B Lab by IMS B702TFH26NT
  • WDT: DEFH
  • Leveler: Motta 58 mm
  • Tamper : BH Tamper

Ethiopia Aricha Adorsi; Sezy Coffee :
Tarih :29.08.2022
Çekirdek (g) :20,6
Red Clix :14
Basınç (Bar) :9-6
Süre (s) :(5) 24,1
Kahve (g) :42,2
Değerlendirme :* Galiba oldu?
* Yüksek asidite ve çiçeksi, meyvemsi notalar

Espresso Makinesi Kurulumu:
  • Öğütücü : Comandante C40 MkII / Red Clix
  • Makine : Ascaso Dream PID
  • Duş Başlığı : Fabrika çıkışı
  • Sepet : E&B Lab by IMS B702TFH26NT
  • WDT: DEFH
  • Leveler: Motta 58 mm
  • Tamper : BH Tamper
Afiyet olsun. Öğütüm kalın olmuş sanırım başlangıçta akış çok hızlı, sonrası da biraz düzensiz . Sonraki shot için Red Clix 12 ve daha özenli bir sepet hazırlığı yapardım ben olsaydım.:giggle:

Afiyet olsun. Öğütüm kalın olmuş sanırım başlangıçta akış çok hızlı, sonrası da biraz düzensiz . Sonraki shot için Red Clix 12 ve daha özenli bir sepet hazırlığı yapardım ben olsaydım.:giggle:

Daha önceki denemem: Sizin önerinize yakın denememin sonucu bu şekilde olmuştu. Söylediğinizi uyguladığımda makine hızla 12 bar'a kadar çıkıyor. OPV ayarını 9 bar'a getirdiğimde ise demleme süreleri çok uzuyor. Sizce nasıl bir çözüm üretebilirim?

Tarih :25.08.2022
Çekirdek (g) :20
Red Clix :13
Basınç (Bar) :12-7
Süre (s) :(3) >30
Kahve (g) :50
Değerlendirme :* Hayli acımsı.

Geri