• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
elimde baya çekirdek var, bu çekirdeği alıyım mı almıyım mı ay sonunda diye çok kararsızdım. bunu görünce kararsızlığım gitti, sadece birşey sormak istiyorum. siz shower screen kullanıyorsunuz diye hatırlıyorum, shower screen'in sıcaklığın 2-3 derecesini absorbe etmesi nedeniyle normal su sıcaklığından 2-3 derece daha sıcak su ile demlemek öneriliyor, kahve kavrumuna göre mi 92 derecede yapıyorsunuz yoksa belli tamamen deneme yanılma mı yapıyorsunuz?
Merhaba, çekirdeğin rengine göre 87-95° arasını kullanıyorum. Omni kavrulduğu için 92 gibi başlayayım dedim.

Screen kullandığım shotlarda, o çekirdek için optimum geldiğim yerden 1° daha sıcağa, 1 gr daha az kahveye gidiyorum. Bunu ise çok düz, standart bir demleme olarak yaptım. Açık pedal, 18/45 oranlı Cmd 13-14 ve çekirdeğin rengine göre 92° gibi başladım ben baştan bir fikir edinmek adına... Bir iki klik inceye, bir derece daha sıcağa gitmem gerekiyor sonuç olarak.

Hausbrandt. STT: 05.23
10/20
30 sn
Mignon Perfetto
90°
Lelit Bianca Standart 9 Bar
Ims 9-11 tekli sepet+ Screen
Fındık, bitter çikolata, orta seviye tatlılık, sıfır asidite, klasik bir kahve gibi kahve deneyimi

İtalyan kavrum %20 Robustalı blend. Hoş içimli, keyifli... Bitter çikolatayı sütlü çikolataya çevirmek için süreyi 25 saniyeye çekmek gerekiyor. :)

20220621_121406.jpg

Coffee Department El Gobiado 15 Haziran
Cmd Red 14'. (13 değildi)
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°
Gövdeli, tatlı, aroma vaadeden fakat hafif ekşi

Henüz 5. gün olması, fazla yumuşak suyla demlenmesi, 24 sn olması sebebiyle hafif ekşi bir fincan ama espressoda daha ilk fincanda içilebilir sonuç almak çoğu zaman başarıdır. Gelecek vaadediyor. :)

Ekli dosyayı görüntüle 20882
Konik sepetten düz inen 20 gramlık IMS sepete geçtim, 18/40 oranı 2 tık inceye rağmen 20 sn'de verdi; ama aroma daha bir açıldı. Tatlılık da arttı. Erik ve kakao bariz; 30 sn'ler için daha da inceye gitmek gerekiyor. Anaerobic olmadığı halde çabuk çözünen ama çözününce daha iyi olan bir çekirdek gibi geldi bana... Suyu da 100 ppm'ye çıkardım, etkisi olabilir.
Espresso severlere rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir çekirdek; ama olabildiğince inceye gitmek gerekiyor.

Kavurucu: Montag
Çekirdek: Ethiopia Idido
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 40 gr
Süre: 56 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 12

Pek söze gerek yok. Montag menüsünde espresso için (bence) Bombe Natural'den sonra en temiz çekirdeklerden bu idido.

Birkaç sene öncesinde nedendir bilmiyorum, epey olumsuz bir hal almıştı kavrumlar. Ancak yakın zamandır deneyimlediğim birkaç farklı çekirdekten durumu toparladıklarını, istikrarlı gidişi koruduklarını görüyorum. Ve tadıyorum. (y)

Daha ince öğütüldü,
uzun demleme tercih edildi,
Flow kontrol 20 sn sonrasında minimuma alındı.

Not: kahveyi alırken ikram kahvesini (espresso) son derece özenli hazırlayan barista arkadaşa da bir teşekkür iliştireyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220624_154421.jpg
    Screenshot_20220624_154421.jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 102
Pek söze gerek yok. Montag menüsünde espresso için (bence) Bombe Natural'den sonra en temiz çekirdeklerden bu idido.

Birkaç sene öncesinde nedendir bilmiyorum, epey olumsuz bir hal almıştı kavrumlar. Ancak yakın zamandır deneyimlediğim birkaç farklı çekirdekten durumu toparladıklarını, istikrarlı gidişi koruduklarını görüyorum. Ve tadıyorum. (y)

Daha ince öğütüldü,

Not: kahveyi alırken ikram kahvesini (espresso) son derece özenli hazırlayan barista arkadaşa da bir teşekkür iliştireyim.
Harika görünüyor; afiyet olsun. :)

Daha ince öğütüldü,

Df64 stok bıçak mı?

Kahve Fabrikası
Villa Clabelinota Espresso
17 Haziran Kavrum
110 ppm 94° su
19/40 gramaj
29 saniye demleme süresi
Cmd Red 12'
Standart 9 bar
Ims Quartz 18-20 basket
Tatlı, orta gövdeli, fresh, sanırım aldığım tat anjelik erik, ahududu benzeri hafif kırmızı meyve

Clabelinota, Kahve Fabrikası'nın sevdiğim bir çekirdeği, ikinci kez sipariş ediyorum ve ikincisi de çok memnun etti diyebilirim. Fiyat performans ürünü olmayabilir ama joker ürünlerimden... Ben aldıktan birkaç gün sonra %10 ya da %15 gibi bir indirim oldu, tek olumsuz yanı buydu. :) Onun dışında her yudumu tatlı ve tatmin edici...
Bu öğütümde ilk damla geç geldi; sanırım bir tık kalına gidip 13 red klikte shot almak daha iyi olacak. Ama 1/2 oran, Şerif Hocanın dediği gibi; bu çekirdek için ideal... Ben Puck Screen kullanıyorum, 94° sırıtmadı, başkaları 92-93° deneyebilir.

20220702_114050.jpg

Kahve Fabrikası® Villa Clabelinota 🍒 17 Haziran
Mignon Perfetto Turco Seviyeleri
110 ppm 94° su. (puck screen kullanmadım)
Lelit Bianca
9 bar standart demleme
20/40 oran
31 sn
18-20 IMS Nanoquartz (Düz inen sepet)

Daha meyvemsi, daha gövdeli; fakat hafif bitter oldu. Yine çok tatlı; biraz asiditenin patladığı bir fincan...

Önerim: 93°, 20/45... 27-30 sn... Akşam da öyle deneyeyim. :)

Kahve Fabrikası Clabelinota... İyi bayramlar herkese... :)

20220710_133052.jpg

Coffeenutz Burundi Kayanza Honey
Espresso icin gayet açık ve tutarlı kavrum

Ekli dosyalar

• VideoCapture_20220714-152408.jpg
    VideoCapture_20220714-152408.jpg
    74.3 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba arkadaşlar ben Erman araniza yeni katıldım daha önce uzun yıllar delonghi nin tam otomatik espresso makinesini kullandım, şimdi bianca ve eureka mignon xl seti alarak aranıza katıldım, tek tuş espressodan sonra biraz zor bir geçiş oluyor benim için evde tadını hic sevmediğim eski bayat cekirdekler ile birkaç gündür deneme yapıyorum sonunda anca bugün güzel (tabi bana göre tabi) bir espresso yapabildim Honduras El Jaralon ile, bu kahve icin tarifleriniz varsa çok sevinirim. Bu geçişte forumdan ve youtube videolarindan çok faydalandim teşekkürler.

Wiliams roastery

BRAZIL MACAÚBAS DE BAİXO​

Son zamanlarda aldigim nadir iyi espressolardan. Yuksek asidite orta govde bir kahve. Cok keyifli bir batch bitene kadar sizdeyim😁
Ellerinize saglik @William

ben de 1kg aldım, fiyat aşırı ideal geldi. (direkt tükenebilir :cry:)
özellikle espresso yazmıyor çekirdek kavrum için

diğer baktıklarım
1) https://montagcoffee.com/collection...-etiyopya-filtre-kahve?variant=40611788456122
2) https://cleancup.coffee/magaza/kahve/espresso/ethiopia-bishan-wate/

başka tavsiyeniz varsa alayım espresso için.

sağolun Teoman : )))

//
hatta fiyat farkıyla 4x 250gr olarak aldım, 2'sini direkt vereceğim..

ben de 1kg aldım, fiyat aşırı ideal geldi. (direkt tükenebilir :cry:)
özellikle espresso yazmıyor çekirdek kavrum için

diğer baktıklarım
1) https://montagcoffee.com/collection...-etiyopya-filtre-kahve?variant=40611788456122
2) https://cleancup.coffee/magaza/kahve/espresso/ethiopia-bishan-wate/

başka tavsiyeniz varsa alayım espresso için.

sağolun Teoman : )))
Williams a yolum dustu orda denedim sonra eve alip deneyimledim gayet keyifliydi. Omni kavurduklari icin espresso yazmiyorlar sanirim.

Elimde birde coffeenutz in etiyopya arbegonasi var. @Ömer Aydın cok tavsiye etti fakat hala dinlenmede. Oncesinde de kawa coffee nin bir kolombiyasini iciyordum. La primavera oda keyifli bir kahveydi. Sanirim bir sure arbegona ve williams el baxio ile devam edecegim.

Williams a yolum dustu orda denedim sonra eve alip deneyimledim gayet keyifliydi. Omni kavurduklari icin espresso yazmiyorlar sanirim.

Elimde birde coffeenutz in etiyopya arbegonasi var. @Ömer Aydın cok tavsiye etti fakat hala dinlenmede. Oncesinde de kawa coffee nin bir kolombiyasini iciyordum. La primavera oda keyifli bir kahveydi. Sanirim bir sure arbegona ve williams el baxio ile devam edecegim.
Espressoda bugün yeni bir yıldız doğdu @Teomanak Altieri'den biraz geç gelen bir bilgi... Elimizdeki Panama Caturra yavaş kurutma ile anaerobik işlemden geçmiş (ilk bilgi sadece natural olduğuydu), degas oldukça sürecin etkisi belli oluyor ve varyeteden dolayı geisha seviyesinde bir sonuç beklemeyin ama espresso tarafında caturra ve natural olması denge sağlamış ve oksijensiz işlemin güzel bir dokunuşu var ;)

Geri