• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ethiopia Aricha Adorsi; Sezy Coffee :
Tarih :29.08.2022
Yöntem :Espresso
Çekirdek (g) :20,6
Red Clix :14
Su Sıcaklığı (oC) :90
Su Miktarı (g) :UD
Basınç (Bar) :9-6
Süre (s) :(5) 24,1
Kahve (g) :42,2
Değerlendirme :* Galiba oldu?
* Yüksek asidite ve çiçeksi, meyvemsi notalar

Espresso Makinesi Kurulumu:
  • Öğütücü : Comandante C40 MkII / Red Clix
  • Makine : Ascaso Dream PID
  • Duş Başlığı : Fabrika çıkışı
  • Sepet : E&B Lab by IMS B702TFH26NT
  • WDT: DEFH
  • Leveler: Motta 58 mm
  • Tamper : BH Tamper
Simdi sure olarak, tusa bastiginiz andan sonra saniyorum 25 saniye civarinda oldu, fakat bardaga damlamaya baslamasindan itibaren de 15 saniye oldu. Hangisi goz onunde bulundurulmali tariflere uyarken? (20-30 saniye kurali)

Simdi sure olarak, tusa bastiginiz andan sonra saniyorum 25 saniye civarinda oldu, fakat bardaga damlamaya baslamasindan itibaren de 15 saniye oldu. Hangisi goz onunde bulundurulmali tariflere uyarken? (20-30 saniye kurali)
Özel bir uygulama ile uzun ön demleme filan yapmıyorsanız ilk damlanın 5-8 saniye arasında geldiği shotlar iyidir. Şaltere bastınız mesela 10+ sn sonra ilk damla geldi, zaten demleme de uzun sürer, kalına gitmek gerekir.
Şaltere bastınız 2-3 saniye sonra akmaya başladı; zaten kısa sürer akış, inceye gitmek gerekir.

Özel bir uygulama ile uzun ön demleme filan yapmıyorsanız ilk damlanın 5-8 saniye arasında geldiği shotlar iyidir. Şaltere bastınız mesela 10+ sn sonra ilk damla geldi, zaten demleme de uzun sürer, kalına gitmek gerekir.
Şaltere bastınız 2-3 saniye sonra akmaya başladı; zaten kısa sürer akış, inceye gitmek gerekir.
Anladim, yani saniye saymayin diyorsunuz, ilk damlanin 5-8 arasi gelmesi, guzel bir akis olmasi ve istenilen dozajda son bulmasi asil onemli olan seyler. Ben hep tusa bastiktan sonra 20-30 saniye sonrasini hedefliyordum parametrelerle oynama yapmayacagim bir espresso icin.

20220901_120837.jpg
20 demiştim ama 16. gününde kahveyi yeniden denedim çünkü bunlar hep espresso... :)

Kahve oturmuş, kalan yaklaşık 100 gramı daha keyifli tüketebilirim diyebilirim.

Klasik bir Brezilya olmaktan çok uzak bir performansı var. Az önce içtiğim shot çok iyiydi. Slayer Shot şeklinde bir akış yaptım, yani 2 barla başlayıp ilk damla ile 6 bara yükseltip akış artınca 9 bara çıkarıp bitirdim. Tatlı, orta derece gövdeli, mayhoş bir meyvemsilik eşlik etti. Bitterlik hiç yok.

Başlangıç için faydalı olabilecek bir demleme önerisi verelim:

18/40
Slayer Shot 37 sn (düz 33-35 gibi)
Hayat Su Şekerpınarı 94° 90 ppm
Comandante Red 13'
Ims konik inen sepet 14-18

Son düzenleme:
Burada verdiğim süre, 24,1 saniye, sizin söylediğiniz gibi pompanın çalıştığın andan itibaren tutulan süre. Bu süre içerisinde 5 saniye ön demleme ve 3 saniye bekleme de var.

Espressoda verilen 20-30 saniye kriterine düğmeye basıldığı andan itibaren ölçülen süre için geçerli bir ölçüt bildiğim kadarıyla.

20220909_152302.jpg

Lavazza ITierra
30.03.22 kavrum
Hayat Şekerpınarı 90 ppm 93° su
11/22 Gr
Lelit Bianca standart 9 bar demleme
Ims tekli sepet
Eureka Mignon Perfetto
30 sn
Tatlar: Tatlı, orta gövdeli, çok hafif asidik-silik bir meyvemsi yapı, kakao-karamel. Lezzetli.

Bu çekirdek bir aylık filan olsa, daha meyvemsi haliyle uçururmuş gibi bir his veriyor. Acı da değil. Ben genel manada 5 aylık halini bile beğendim. Günlük espresso için adresim belli gibi. Bir iki yurtdışı merak ettiğim çekirdek var, onları da denedikten sonra durum biraz daha netleşir. 😀

Kahve :Etiyopya yaye anaerobik
Kavurucu :coffeerem
Su: pınar uludağ 18/40
Ascaso 8 bar

Dostlar çok enteresan bir espresso oldu öyle ki yıllar önce çek cumhuriyetine gidip tadına baktığım becherovkayı ziyadesiyle andırdı bana damağa o kadar kuvvetli vuruyor ki asiditesi...
Paketin üzerinde yazan mango, yaban mersini, yeşil elmadan filtrede soğudukça yaben mersini ve mango kendini hafifçe belli ederken espressoda yeşil elma oldukça hakimdi.
Filtrede pek hoşlanmadığım fakat espresso da çok hoşuma giden bir çekirdek oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 21884

Lavazza ITierra
30.03.22 kavrum
Hayat Şekerpınarı 90 ppm 93° su
11/22 Gr
Lelit Bianca standart 9 bar demleme
Ims tekli sepet
Eureka Mignon Perfetto
30 sn
Tatlar: Tatlı, orta gövdeli, çok hafif asidik-silik bir meyvemsi yapı, kakao-karamel. Lezzetli.

Bu çekirdek bir aylık filan olsa, daha meyvemsi haliyle uçururmuş gibi bir his veriyor. Acı da değil. Ben genel manada 5 aylık halini bile beğendim. Günlük espresso için adresim belli gibi. Bir iki yurtdışı merak ettiğim çekirdek var, onları da denedikten sonra durum biraz daha netleşir. 😀
Merhaba,
Yeni perfetto değirmen aldım, öndeki portafiltre tutacağı yerinin içinde kablo görünyüyor, sizinkinde de var mı ?

Ekli dosyalar

• Screen Shot 2022-09-20 at 17.11.49.jpg
    Screen Shot 2022-09-20 at 17.11.49.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 91
Merhaba,
Yeni perfetto değirmen aldım, öndeki portafiltre tutacağı yerinin içinde kablo görünyüyor, sizinkinde de var mı ?
Hayır görünmüyor, eve geçince resmini atarım. O bölge mıknatıslı, ayrıca portafilter tutucusunun sert bir kısmı giriyor oraya. Kablo olmaması lazım sanki.

Hayır görünmüyor, eve geçince resmini atarım. O bölge mıknatıslı, ayrıca portafilter tutucusunun sert bir kısmı giriyor oraya. Kablo olmaması lazım sanki.
Ben de tesadüfen gördüm tutucuyu takarken, bana da orada kablo olmaması gerekir gibi geliyor, normalde pencere yanından geçiyor belki, kargoda taşınırken sallanırken kaydı herhalde açık tarfafa doğru. Bekliyorum, teşekkür ederim fotoğraf için.

Ben de tesadüfen gördüm tutucuyu takarken, bana da orada kablo olmaması gerekir gibi geliyor, normalde pencere yanından geçiyor belki, kargoda taşınırken sallanırken kaydı herhalde açık tarfafa doğru. Bekliyorum, teşekkür ederim fotoğraf için.

Ekli dosyalar

• 20220920_220450.jpg
    20220920_220450.jpg
    203.7 KB · Görüntüleme: 78
Youtube da temizleme videosu izledim. Üstteki butonun kablosu aşağı inmiş gibi görünüyor. Başka bir videoda da önden çekim vardı gene bir kablo görünüyordu :)
Sizinki temiz görünüyor, teşekkürler .

Bochisa Montag 93 derece sıcaklık, 18/45 gram oran, çok canlı ve güzel bir asiditesi var, keşke fiyatı daha düşük olsaydı :)

20220922_195616.jpg

Lavazza Tierra Colombia Mart 2022 Kavrum
17/34 gramaj
92° 90 ppm Hayat Şekerpınarı Su
Comandante Red 14 Klik
Lelit Bianca Standart 9 bar
Ims konik 16-18 sepet
29 saniye
Tatlı, orta gövdeli, leziz, bol kremalı, dolgun bir fincan

20220924_110607.jpg

Kawa paketi geldi ve iflah olmaz bir espressocu olduğumdan ilk olarak imza blendlerini denedim tabii ki. Keşke kiloluk alsaymışım diyorum sadece. :)

Bu yıl içerisinde en çok tükettiğim en dengeli shot aldığım çekirdek Kafein Kültür - Pink Star oldu
130 ppm su 92 derece
Lelit plt81 pre inf ON
18,5 in 38,5 out 27 saniye akış 9,5 bar
Cmd red 18 klik

Ekli dosyalar

• BDD23009-C3C2-4859-B8C7-FF5E5C60C4F5.jpeg
    BDD23009-C3C2-4859-B8C7-FF5E5C60C4F5.jpeg
    46.8 KB · Görüntüleme: 33
Bu yıl içerisinde en çok tükettiğim en dengeli shot aldığım çekirdek Kafein Kültür - Pink Star oldu
130 ppm su 92 derece
Lelit plt81 pre inf ON
18,5 in 38,5 out 27 saniye akış 9,5 bar
Cmd red 18 klik
Kesinlikle katılıyorum, benim de tecrübem aynı. Hatta farklı partilerde bu kadar stabiliteyi nasıl sağlıyorsunuz diye özellikle sordum kendilerine.
Lelit Bianca 6sn preinfusion
19 in 38 out 28 sn
95 derece Buzdağı su

5 gram las margaritas (tin Coffee)
4.5 gram patosi natural (tin Coffee)
5 gram duwancho (Coffeenutz)
2.3 gram don joaquin (Niji Coffee)
1.7 gram quindo geisha(Coffeenutz)

Commadante 5 klik
18.5/47

İçtiğim en muazzam harman oldu😂

Screenshot_20221003_081604.jpg