• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
deneme yaparken, eldeki kahve de bitmek üzereyken neden daha düşük gramajlı demlemeler yapmayı tercih etmediniz ?

acaba şu geri vermeye üşendiğim, ama içmeye de kıyamadığım (!) (kendime kıyamıyorum aslında burda) las flores red bourbon naturali adam edebilir mi gemini.. çekirdeği ve kavrumu ona nasıl tanıtabilirim onu kestiremiyorum.. zira natural demiş ama, çifte fermente hatta infüze gibi birşey.. sıcak şarap diyenler de olmuştu yukarda ..
1-2 avuç çekirdeği beyaz bir zemine koyup fotoğrafını çekin. Sitedeki kahve bilgilerini kopyalayıp yapıştırın. Daha önce nasıl demlediğinizi ve nasıl sonuç aldığınızı mümkün olduğunca detaylarıyla açıklayın. "zira natural demiş ama, çifte fermente hatta infüze gibi birşey" bu deneyimi de unutmayın. Deneyiminizle tutarlı olduğunu düşündüğünüz yorumları da ekleyebilirsiniz. Sonrasında bu çekirdeği analiz etmesini isteyin.
Arkasından demleme deneyiminizi ne yöne doğru değiştirmek istediğinizi ya da beklentinizi yazarak size özel bir reçete oluşturmasını isteyin.
Ayrıca chatgpt'de rol atama işi bazen verimi artırıyor, belki gemini icin de geçerlidir. Dünya (demlediğiniz metod) demleme şampiyonu, q-grader gibi roller atamayı da deneyebilirsiniz.

deneme yaparken, eldeki kahve de bitmek üzereyken neden daha düşük gramajlı demlemeler yapmayı tercih etmediniz ?

acaba şu geri vermeye üşendiğim, ama içmeye de kıyamadığım (!) (kendime kıyamıyorum aslında burda) las flores red bourbon naturali adam edebilir mi gemini.. çekirdeği ve kavrumu ona nasıl tanıtabilirim onu kestiremiyorum.. zira natural demiş ama, çifte fermente hatta infüze gibi birşey.. sıcak şarap diyenler de olmuştu yukarda ..
hocam yabancı sitelerde Las Flores Red Bourbon Natural hakkında bilgi var, Çiftçiyle röportajlar bile var, Las Flores Anaerobic fermantasyon ve Termal Şok uygulanmış bir çekirdek iki işlem de şarapçılıktan alınma 2010larda, Geminiden Anaerobic tarifi aldım zaten, 88 ila 90 derecede demleyin, ilk 88den başlayın, yukarıdaki gönderilerimde Natural için yazılan tarif aynen geçerli sadece iki farkı var naturalden de kalın öğütülecek(natural washeddan iki klik kalın bende, o da 3-4 klik kalın olacak) bir de 88 ile demlenecek.

Arkadaşlar zihnim biraz bulandı bana güncel olarak alabileceğim asiditesi en minimum ve ağzı dolduran sütle uyumu güzel olan bir espresso önerebilir misiniz bu siteden

Kenya AA Top Aroma espresso demleyen var ise yardımcı olabilir misiniz?
Kahvenin meyvemsi aroması geliyor ama bu aromayı baskılayan ekşi/bitter tadı bir türlü gideremedim.
Kavrum tarihi 12 gün önce.
Flat burr ile öğütüyorum 15g kahve 35g çıktıyı yaklaşık 25-30 saniye arası alıyorum.
Makinem Delonghi EC685, su sıcaklığı en yüksek ayarda, basınç konusunda bir fikrim yok.
Ek bilgi olarak Coffee Department Cuzcachapa çekirdeğinde aynı yöntem demleme ile ekşi bir tat yok.

Merhaba daha önce hiç kahvelerini demedim ama bana epey ucuz geldi sanki diğer kavurucular ile karşılaştırıldiginda aradaki fark bariz mi?

Arkadaşlar zihnim biraz bulandı bana güncel olarak alabileceğim asiditesi en minimum ve ağzı dolduran sütle uyumu güzel olan bir espresso önerebilir misiniz bu siteden
Brezilya Capadocia Arara çekirdeğini denedim. 90 derecede 5sn preinfusion, toplam 25 snde 18gr’dan 36 ge çıktı aldım. Americano olarak hazırladım. Asiditesi düşük, kakao tadı ön planda klasik bir americano oldu. Bence deneyebilirsiniz. Sırada Honduras SHG EP var. Bu paket bitince ona geçeceğim.

Filtre kahve konusunda tecrübesizim, starbucks çekirdekleri ve tchibo ve illy denedim. En son sanalbaharattan colombia, honduras, guatemala pastoral, peru aquaforest, nicaragua ve sumatra denedim, asiditesi düşük çekirdek tercih ettim, kahve demlemeden hemen önce öğütüp, demliyorum. Özellikle colombia açık kavrumu çok keyifle tüketiyorum. Guatemala pastoral pek keyifli gelmedi tatsız tuzsuz. Honduras sonraki beğendiğim çekirdek. Diğerleri de içilebilir.

Arkadaşlar bu kadar Natural ve Anaerobic demledim son 1.5 aydır Sanalbaharat sayesinde(Tüm Brezilya Naturalleri+Yellow Bourbon) kesinlikle kahve yatağını dokunulmaz sınır hattı görün Natural, Anaerobic ve Etiyopya gibi çok toz üreten çekirdeklerde, bırakın Rao Spin(yatağı çalkalamak/sallamak) ve kaşıkla karıştırmayı James Hoffmannın kuş yuvasını bile açsanız bloomdan önce(yatağın ortasına delik açmak) süzülme süresi normalin üstüne çıkıyor. Bu yatağa müdahale edilen yöntemler ekstrasyonu artırmak için, ama Natural ve Anaerobic çekirdeklerin ekstrasyon artımına ihtiyacı yok, uygulanan prosesteb ötürü yıkanmıştan çok daha düşük ısılarda kolayca çözünüyorlar, bir nevi ekstrasyona hazır durumdalar. Ekstrasyon kolaylığı açısından 1.Anaerobic 2.Natural ve 3.Yıkanmış şeklinde kahveler. Dolayısıyla kahvenize yazık etmeyin, kuş yuvası metodunu bile yapmayın, kahve yatağı dokunulmazınız olsun Natural ve Anaerobic çekirdeklerde.

Merhaba daha önce hiç kahvelerini demedim ama bana epey ucuz geldi sanki diğer kavurucular ile karşılaştırıldiginda aradaki fark bariz mi?
Sanalbaharat(Alperen Gıda) herşeyden önce bir ithalatçı, Türkiyenin en büyük kahve ithalatçılarından, diğer roasterlardan da sanalbaharattan alanlar var yeşil çekirdekleri, arada rastlayabilirsiniz hatta, kavurma ve öğütme işlemleri çok iyi değil orası doğru ama öyle çok berbat diyemeyiz, anladığım kadarıyla site speciality kahve içiciler dışındaki filtre kahve tüketicileri arasında da çok yaygın ki o kısım çoğunluk, genel Türk zevki kahveyi acı sever, bu yüzden çoğunluğu memnun etmek için koyu kavuruyorlar gibime geliyor. Öğütüm işine hiç girmeyeceğim iyi ki bilinçlendim de öğütücü aldım, öğütümleri yüzünden 5-6 dakika sürüyordu (bazen daha uzun) v60 demlemeleri, neden böyle olduğuna elimde kalmışlara bakınca anladım, normal v60a göre bildiğin Türk kahvesi gibi öğütmüşler ele Türk kahvesindeki un hissi geliyor.

Bir önceki kiloluk siparişim Honduras El Jardin çok keyifliyken son siparişimde gelen tüm kahvelerden etiyopyalar hariç üçünü açtım üçü de oldukça koyu kavrulmuş, çok yoğun gövdeliler. Keyif alamadım.

1770014296948.png

Her "kahvem var!" diyene tuzlukla koşmayanların kahvesi...

Geri