Ben de yakın zamanda ilk siparişimi vermiştim.
Yeni eklenen Capadocia Arara Brezilya ile şu meşhur Monteblanco Nectar Citrilus Kolombiya'yı aldım.
Co-fermented bir çekirdeği ön yargılarımdan dolayı daha önce bizzat demlememiştim. Dolayısıyla Nectar Citrilus'un çekirdeğindeki bu yoğun koku beni aşırı irite etti. Tadı da aşırı dengesizdi, galiba ben bu çekirdeği beğenmeyeceğim ama bakalım... Degass için bir aya yakın bekletmeyi düşünüyorum. Bu co-fermented çekirdeklerin hepsi böyle kokuyor mu gerçekten? Bu konuda bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim. Duruma göre denemek için belki old school'un co-fermented kahvelerinden birini denemeyi düşünüyorum da çünkü. Resmen aroma değirmene sinmesin diye söküp sildim tüm parçalarını, öyle bir meyveli sakız kokusu vardı bu kahvede.
Capadocia Arara Brezilya'yıysa günlük kahve olarak tüketirim, beğendim ben. "Fındık, Badem, Kırmızı meyve notaları içerir, düşük-dengeli asidite" diye girilmiş aroması fakat ben meyve notası alamadım. Ancak burunda hafif bir badem, damaktaysa belirgin bir fındık kokusu bırakıyor. Asiditesi gerçekten düşük ama temiz bir kahve. Nitelikli kahve sevmeyen misafirler veya sade bir kahve içmek için demlemelik.
Çekirdeklerin kavrum tutarlılığına değinecek olursam: Ne iyi ne kötü, genel yorumum bir tık fazla kavrulmuşlar, özel yorumumsa çekirdekler arası renk farklarını görünce "bu yüzden ucuz demek ki" dedirtti. Fiyat performans olduğunu bu noktada fark ettiriyor yani.
Bir de gömmek gibi olmasın ama valfli paketlerini iyi kavuruculara kıyasladığımda, brownberry başarısız kalmış sanki.
Çıkış deliklerinde tutarsızlık var, resmen hava alıyor gibi? Ya da bana mı öyle geliyor, bu hisse başka kapılan varsa duymak isterim.