• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buraya 4. Olarak neyi alabilirim sizce

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20251206_203256_Chrome.jpg
    SmartSelect_20251206_203256_Chrome.jpg
    51.8 KB · Görüntüleme: 88
Buraya 4. Olarak neyi alabilirim sizce
Bunları almazdım. Sanalbaharat'tan kavurma derecesi olarak açık kavrum alamadığım hiç bir şeye yanaşmıyorum. O bile koyu geliyor. Yirgacheffe Gr1 Natural fena değil bu arada. Eskiden kenya top aa iyiydi şimdi light seçilmiyor o yüzden almıyorum.

Bunları almazdım. Sanalbaharat'tan kavurma derecesi olarak açık kavrum alamadığım hiç bir şeye yanaşmıyorum. O bile koyu geliyor. Yirgacheffe Gr1 Natural fena değil bu arada. Eskiden kenya top aa iyiydi şimdi light seçilmiyor o yüzden almıyorum.
Honduras, klasik espresso tadı için iyi oluyor,kenyayı da beğenmiştim önceki siparişte,yellow bourbonu ilk defa deneyeceğim

Bu arada Las Flores Natural'in şarap tadı niye ki diye kahveyi İngilizce kaynaklardan araştırmıştım, bildiğimiz Natural yani meyvesiyle kurutulmuş/gün kurusu bir kahve değilmiş. Anaerobic fermantasyon denilen baya şarap fermantasyonu gibi valfli kazanlarda yapılan fermantasyonun tam 72 saat uygulandığı bir ürünmüş.

Alınan çekirdek kahve(standart kavrum Sumatra mandheling ve light kavrum Yirgacheffe gr1) kaç gün degas edilmeli arkadaşlar? Hiç bildiğim bir mevzu değil, ChatGPT light kavrum 7-10 dark roast 3-5 medium roast 5-7 diyor. İkisini 7 gün tutsam yeter mi daha mı fazla tutmalıyım?

Bir de arkadaşlar filtre kahveye yeni alışacak bir tanıdığım var, hangi kahveyi tavsiye edersiniz genel/casual tad olarak Sanalbaharat'tan? Yirgacheffe gibi yüksek asiditeliler, Sumatra gibi sert kahveler, fermente kahveler vb uygun olmaz gibime geliyor.

Herkese göre değişir ama bana göre sidamo

Alınan çekirdek kahve(standart kavrum Sumatra mandheling ve light kavrum Yirgacheffe gr1) kaç gün degas edilmeli arkadaşlar? Hiç bildiğim bir mevzu değil, ChatGPT light kavrum 7-10 dark roast 3-5 medium roast 5-7 diyor. İkisini 7 gün tutsam yeter mi daha mı fazla tutmalıyım?
Yirgacheffe gr1 için minimum 1 ay bana göre. GPT biraz az süre vermiş
Yirgecheffe mi sidamo mı sizce
Yirgacheffe biraz daha çiçeksi tarafta, sidamo biraz daha meyvemsi tarafta özellikle orman meyveleri falan. Kavrumları ikisinin de benzer gibi geldi bana gelenlerde.

Ben de yakın zamanda ilk siparişimi vermiştim.
Yeni eklenen Capadocia Arara Brezilya ile şu meşhur Monteblanco Nectar Citrilus Kolombiya'yı aldım.
Co-fermented bir çekirdeği ön yargılarımdan dolayı daha önce bizzat demlememiştim. Dolayısıyla Nectar Citrilus'un çekirdeğindeki bu yoğun koku beni aşırı irite etti. Tadı da aşırı dengesizdi, galiba ben bu çekirdeği beğenmeyeceğim ama bakalım... Degass için bir aya yakın bekletmeyi düşünüyorum. Bu co-fermented çekirdeklerin hepsi böyle kokuyor mu gerçekten? Bu konuda bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim. Duruma göre denemek için belki old school'un co-fermented kahvelerinden birini denemeyi düşünüyorum da çünkü. Resmen aroma değirmene sinmesin diye söküp sildim tüm parçalarını, öyle bir meyveli sakız kokusu vardı bu kahvede.

Capadocia Arara Brezilya'yıysa günlük kahve olarak tüketirim, beğendim ben. "Fındık, Badem, Kırmızı meyve notaları içerir, düşük-dengeli asidite" diye girilmiş aroması fakat ben meyve notası alamadım. Ancak burunda hafif bir badem, damaktaysa belirgin bir fındık kokusu bırakıyor. Asiditesi gerçekten düşük ama temiz bir kahve. Nitelikli kahve sevmeyen misafirler veya sade bir kahve içmek için demlemelik.

Çekirdeklerin kavrum tutarlılığına değinecek olursam: Ne iyi ne kötü, genel yorumum bir tık fazla kavrulmuşlar, özel yorumumsa çekirdekler arası renk farklarını görünce "bu yüzden ucuz demek ki" dedirtti. Fiyat performans olduğunu bu noktada fark ettiriyor yani.
Bir de gömmek gibi olmasın ama valfli paketlerini iyi kavuruculara kıyasladığımda, brownberry başarısız kalmış sanki.
Çıkış deliklerinde tutarsızlık var, resmen hava alıyor gibi? Ya da bana mı öyle geliyor, bu hisse başka kapılan varsa duymak isterim.

Zaten Sanalbaharat yeşil çekirdekleri kavurma/işleme işini başka bir firmaya yaptırsa ama %20 zam yapsa ben yine razıyım. Adamlar kral ithalatçılar, haklarını yiyemem ama kavurma/işleme işini beceremiyorlar.

sanalbaharatın sitesinde natural(meyveyle birlikte çekirdeğin kuruması) çekirdekle fermente(anaerobik vb yöntemlerle baya şarap yapar gibi valfli falan fermantasyon) çekirdek ayrımı yapılmıyor gibi, naturalde çok hafif olur fermente tadı(yirgacheffe gr1 natural gibi) anaerobik fermentelerde resmen ev yapımı şarap içiyorsun(las flores red bourbon natural mesela) şimdi natural yazdıklarının hangisi bildiğimiz natural hangisi las flores gibi anaerobik fermente? Sabia ve beijayı denemek istiyorum ama las flores gibi çıkacak diye korkuyorum(kendimi zorlasam da içemiyorum elimdeki las floresi midem bulanıyor)

sanalbaharatın sitesinde natural(meyveyle birlikte çekirdeğin kuruması) çekirdekle fermente(anaerobik vb yöntemlerle baya şarap yapar gibi valfli falan fermantasyon) çekirdek ayrımı yapılmıyor gibi, naturalde çok hafif olur fermente tadı(yirgacheffe gr1 natural gibi) anaerobik fermentelerde resmen ev yapımı şarap içiyorsun(las flores red bourbon natural mesela) şimdi natural yazdıklarının hangisi bildiğimiz natural hangisi las flores gibi anaerobik fermente? Sabia ve beijayı denemek istiyorum ama las flores gibi çıkacak diye korkuyorum(kendimi zorlasam da içemiyorum elimdeki las floresi midem bulanıyor)
sabia ve beija las flores gibi değil, ama çok iyi mi dersen, bence öyle de değil..

Geri